Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oceniacie mój sprzęt? Czy nadaje się do OC?

xxleniuxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno zakupiłem nowy sprzęt jest to komputer marki dell model optiplex 990 

INFORMACJE:

1. procesor: intel core i5 2400 3.1gHz 
  2. karta graficzna: geforce gt 730 4gb ddr3 
  3. ram 8gb
  4. windows 7 proffesional 64 bit 

Czy ten komputer nada się do nowych tytułów gier tj. Wiedźmin 3 czy Gta V 

i czy nadaje się do overclockingu ?

Opublikowano

Procesor nie ma odblokowanego mnożnika więc do OC się nie nadaje :)

W wiedźmina możesz grać spokojnie (oczywiście nie na maksymalnych) :)

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.

Opublikowano

1. Te gry nie beda Ci dzialac nawet w 30fps w 720p zapewne, nie wiem co za debil wlozyl te karte do tego sprzetu.

2. Nic raczej z OC nie zdzialasz, podaj plyte glowna, jak masz p67 fajna to akurat uda sie zapewne podkrecic troche te i5, karte tez niby da sie ale jest tak slaba ze to i tak nic nie da. (4gb vramu ddr3 xDDDDD)

Zasilacz tez nie wiadomo jaki. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Sprzęt składał mi właściciel kilku serwisów komputerowych. Stwierdził ze jest to najlepszy zestaw do 1400zl a patrząc na filmiki na yt natknąłem sie na film w którym koleś gra w gta v i wiedźmina 3 na kompie z tym samym prockiem i karta graficzna gt 730 tylko w wersji 2gb i nie na low profile. Ilośc fps u niego to jakieś 30/50 oczywiście nie na wysokich ustawieniach tylko na średnich i chce sie dowiedzieć czy mój komp wyciągnie tyle samo. A co do płyty to napisze jutro bo nie chce mi sie już kompa włączać

Opublikowano

Sprzęt składał mi właściciel kilku serwisów komputerowych. Stwierdził ze jest to najlepszy zestaw do 1400zl a patrząc na filmiki na yt natknąłem sie na film w którym koleś gra w gta v i wiedźmina 3 na kompie z tym samym prockiem i karta graficzna gt 730 tylko w wersji 2gb i nie na low profile. Ilośc fps u niego to jakieś 30/50 oczywiście nie na wysokich ustawieniach tylko na średnich i chce sie dowiedzieć czy mój komp wyciągnie tyle samo. A co do płyty to napisze jutro bo nie chce mi sie już kompa włączać

Do 1400zł byś miał 999 razy lepszy sprzęt... :)

Opublikowano

Do 1400zł byś miał 999 razy lepszy sprzęt... :)

Jaki na przykład ? a płyta główna na zdjęciu. A raczej napisz co moge zmienić bo baza z optiplexa na 100% zostanie no chyba że go sprzedam ale dopiero go kupiłem  :(

post-1547091-0-43883100-1485502300.jpg

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/wydajny-zestaw-pc-i5-2400-hd6850-8gb-ram-500gb-hdd-win10pro-monitor-17-CID99-IDjUvZj.html#4741c2394b pierwszy lepszy link jeszcze z windowsem i monitorem, choc nie wszystko idealne, mozesz powiedziec, ze ta karta ma tylko 1gb vramu, ale za to ddr5, Twoje 4gb na nic Ci sie nie przyda, bo gddr3 to nie na dzis dzien

sprzedaz go za grosze, jak nie znajdziesz frajera, niby procesor jeszcze ok, plyta srednia ale od biedy moze zostac, pewnie zasilacz do wymiany, a reszte to mozna wsadzic normalna karte graficzna i jakos to bedzie dzialac. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Czyli mówisz że lepsza ddr5  1gb ? kurde gdyby nie to że karta jest na gwarancji na 2 lata to bym wymienił :/ no ale cóż ....  A na ile byś wycenił mojego pcta ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...