Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Minecraft - Propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co byście powiedzieli na tryb freebuild, tylko taki freebuild ze starych dawnych czasów, gdzie każdy dopiero się uczył grać a freebuildy się dopiero rozwijały, każdy instalowal xraya żeby móc wykopać diamenty. Chciałbym przywrócić stare czasy gdzie był wyznaczony obszar z działkami z płotków i prosiło się admina o działke. Na serwerze były też jobsy oraz różne areny na zabicie czasu. Moje pytanie brzmi czy chcielibyście ujrzeć taki serwer założmy na wersji 1.5.2 jak za starych czasów ? :) Oczywiście jestem otwarty na wasze pomysły, może czymś zaskoczycie 

Opublikowano

@up, Jest dużo serwerów Freebuild na 1.10 i wątpię, że ten miałby się wyróżniać. Dla mnie byłoby ok 1.6.2 oraz Factions xD

Tak to prawda, to żaden sens robić serwer na 1.10 gdzie i tak to niczym nie będzie się wyróżniać bo tego jest multum. Też myśle że 1.6.2 to będzie git wersja ale frakcje? :p nie pasują tu zbytnio. Chcę przywrócić stary dawny freebuild gdzie każdy się uczył grać i powstawały pierwsze wieżowce i domki z dirtów :p myśle tylko co by dodać jeszcze na taki serwer

Opublikowano

Może FB 1.6.4 ?

Tak geniuszu facebook juz od lat ma nowsze wersje serwisu.
Chodziło mu o "FreeBuild" ;_;

FB = FreeBuild

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@BidWids

Serio... easyhc? Nie uważasz, że jest tego za dużo na Polskim rynku serwerów? Czy to ma wgl sens dodawać jakiś kolejny beznadziejny serwer z typu easyhc? Jest ich przecież w .... bardzo dużo.

@topic

Ja uważam, że chwytanie się za serwer fb jest dość ryzykowne. Mamy przecież też trochę tych serwerów, a ja nigdy nie spotkałem się z dobrym serwerem hardcore bądź rpg. Dobrych hardcorów i rpg jest w Polsce mało, a jeżeli jest dobry to przeważnie premium.

Dobrym pomysłem byłoby też zrobienie serwera miastowego (praca, samochody, prawo jazdy, picie, jedzenie itd.) jednak tutaj trzeba naprawdę wykazać się umiejętnościami (tworzenie pluginów [java]), albo dużym zasobem pieniężnym.

Opublikowano

Może FB 1.6.4 ?

Tak geniuszu facebook juz od lat ma nowsze wersje serwisu.

Te "muzgi" z mpcforum :[

Dlaczego 1.2.5? Nie lepiej zrobić na wersji 1.11, że starą mechaniką? :D

Sporo nowych bloków, mobów itd.

Jeśli masz zamiar robić serwer na wersję 1.2.5 nie spodziewaj się sporej ilości graczy.

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Nie chcę robić na 1.2.5 chociaż chciałbym bo to przywraca stare czasy ale i tak wątpie, że ktoś wejdzie na tą wersje więc rezygnuje. Co do nowej wersji to nie przepadam za tymi nowymi wersjami, w ogóle nie lubie tych nowych wersji, bardziej pasowało by mi zrobienie na 1.6 serwer a na tych nowych wersjach, większośc starych pluginów już nie jest aktualizowana więc nie ma sensu. Mógłbym dodać też troche takich miastowych rzeczy ale na pewno zrobie to co kiedyś, myśle że te osoby które kiedyś grały na starym serwerze freebuild na pewno się nie zawiodą. Możecie też podsyłać jakieś ciekawe pomysły a na pewno je wykorzystam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...