Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Nemezis

greg456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zakupiłem nemezis i zauważyłem, że gra się nią dosyć nietypowo i trudno. Szukam dobrego builda i jakichś wskazówek jak dobrze junglować tą postacią. 

Opublikowano

Jak zdarzy mi się nią zagrać to kupuje następujący zestaw:

Warioriorki, Jotunn Wrath, Ichaival, ostabio bardzo popularnym przedmiotem jest bloodforge, titan bane, noi albo jakiś prot( poziom racze rankedowy) a tak można poszaleć ja uwielbiam Frostboundhammer. 

Co ja mogę napisać. DMG nie masz jakiegoś masywnego bo Nemezce na bodajże początku tamtego roku bardzo się oberwało bo była wtedy top pickiem.

Co do dasha na jedynce nie radze tak zużywać go od razu(tj jedno użycie potem drugie) między nimi masz bodaj dwie sekundy popatrz na przeciwnika czy nie zaczyna biec w drugą stronę bo jeśli tak a ty zużyjesz swój dash to przeciwnik może Ci uciec.

Dwójka według mnie nie powinna być używana od razu jak wejdziesz na gank bo przeciwnik może mieć skok dash itp. a  twój midlaner nie ma jak szybko dostać się do Ciebie aby pomóc i przeciwnik ucieknie. Reasumując slow tylko po użyciu ucieczki przeciwnika.

Trójka i ult to skili, które sprawiły że Nemzeka została pierwszym bogiem znerfionym jeszcze na PTS. Trójka jest niezwykle ważna i nie warto jej marnować w early na np autoataki maga na midzie , który wali 50 z hita aby odbić w jego stronę z 12 obrażeń tylko radze zostawić to na skile przeciwnika zada to odrobine większy dmg i wyleczy.

O ulcie mogę się trochę pomylić bo nie za bardzo wiem co napisać. Jedynie co zauważyłem że w late game chyba watro pobierać wartości tylko z tanka bo z resztą powinieneś sobie poradzić a tank dostanie slow i nie pomoże zbytnio swojej drużynie.

Ogółem za 6 dni jest nowy sezon dojdzie pare fajnych itemek trzeba będzie zobaczyć jaki build esportowcy wymyślą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...