Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Longju2.to - Nowości #1

Quoris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r8nt1MG.png

S6IFGsJ.png

alonQH5.png

0OJAz7I.gif

Postanowiliśmy wprowadzić na serwerze Longju2.to wzmacnianie umiejętności, które polega na ulepszaniu statystyk umiejętności.
Aby wzmocnić wybraną umiejętność musimy ją posiadać na poziomie P, udać się do
Arguna, który znajduje się w każdym mieście.

Wzmocnienia można dokonać od 175 poziomu postaci. Posiada ono losową wartość od 10% do 25% w zależności do szczęścia.

Każda postać może wzmocnić tylko 2 wybrane umiejętności.
Aby wzmocnić wybraną umiejętność musimy posiadać następujące przedmioty:

8Wh25Y8.pngNtdXqVR.pngWybrana Księga Umiejętności (x10)

8Wh25Y8.pngB4WbTcz.png Księga Żywiołów (x5)

8Wh25Y8.pnggAjnmH4.pngEliksir Żywiołów (x5)

8Wh25Y8.pngU3evQ85.png Amulet Żywiołów (x5)

8Wh25Y8.png6kCNkyc.pngKryształ Żywiołów (x100)

Cała operacja kosztuje aż 5.000.000.000 Yang oraz posiada 50% szansy na powodzenie.
Księgi Umiejętności możemy zdobyć ze specjalnej
Pupzppa.png Skrzyni Umiejętności.

S6IFGsJ.png

Mzt20Rz.png

6l5Zwtx.gif

Postanowiliśmy na serwerze Longju2.to dodać wzmacnianie przedmiotów, którego można dokonać u Arguna, który znajduje się w każdym pierwszym mieście.  Jednymi przedmiotami, jakie można wzmocnić to zbroje oraz bronie.

Dzięki tej operacji znacznie wzmacniane są podstawowe bonusy (5) na stałe. Minusem jest to, że przedmiot wzmocniony, nie może już być ulepszony wyżej, jest to rozwiązanie kierowane dla graczy z wysokim poziomem.

IPsQ7J7.gif

S6IFGsJ.png

g7CflqG.png

Tfy5eyW.gif

Wprowadzono w opcjach gry limitowanie zasięgu potworów dla słabszych komputerów.

S6IFGsJ.png

Zapraszamy serdecznie na naszego Facebook'a.

3uwY4Ta.png

Opublikowano

Nie wiem... mieszane odczucia - wszystko prócz zasięgu mobow zbędne.

Wzmacnianie broni - jednak wolę wzmacniać szarfy -.-. Nic konkretnego nie pokazaliscie.

Po tym interface zalatuje azprime, gdyż on używa go na każdym serwerze.

Opublikowano

Wzmacnianie broni - jednak wolę wzmacniać szarfy -.-. Nic konkretnego nie pokazaliscie.

No jak azprime robi "polskie shiro" a to mi na shiro nie wygląda xD

Opublikowano

Ja tam nie interesuję się tym co przygłupy robią. Ale po prostu czuć tu jego wkład jakoś tak nie wiem...

Opublikowano

Ja tam nie interesuję się tym co przygłupy robią. Ale po prostu czuć tu jego wkład jakoś tak nie wiem...

Ja nie wiem kto ten serwer robi, ale na pewno nie Azprime xD

Opublikowano

Troszkę zalatuje samia/invorią (mineraly itemek z is co daje hp i luda), pożyjemy zobaczymy poki co fajna grafa xD 

obraz.png

Opublikowano

Troszkę zalatuje samia/invorią (mineraly itemek z is co daje hp i luda), pożyjemy zobaczymy poki co fajna grafa xD

Wiesz o tym że każdy może to dodać? 

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Fajnie przedstawione. 

Ta opcja z mobami ciekawa.

Kto jest w teamie tego projektu (stare nicki)?

Jesteśmy gronem starych znajomych, którzy znają się długi czas i wspólnie grają. Postanowiliśmy w końcu spróbować własnych sił w tej grze jeśli chodzi o administratorów. Chcemy dać z siebie więcej niż znaczna część startujących serwerów (które nie spełniają naszych oczekiwań) proponując nowe rzeczy bazujące na naszych pomysłach, które staramy się od wielu miesięcy sukcesywnie wdrażać na serwer.

Dziwi mnie, że stwierdzasz, iż wzmacniania przedmiotów oraz umiejętności uznajesz za zbędne, skoro nie znasz jeszcze budowy serwera, jak i jego typu. Wszystko jest przemyślane i będzie świetną opcją dla osób z wysokim poziomem. Interfejs wykorzystuje kilka serwerów na polskiej scenie Metin2, na przykład Nebris (fakt, Azprime często używał go do swoich projektów, ale nie jest jego własnością).

Jak limitowanie potworow to jebie sielem xD

Sielu pokazał podobną rzecz, że do niego porównujesz? Nie zauważyłem żeby podobna opcja istniała, jeśli mógłbyś pokazać ją - będę wdzięczny.

To tylko ikonki, które każdy serwer może użyć. Dziękujemy również za miłą opinię o grafice :)

Witamy Cie Hincu po raz kolejny na forum.

Myślę, że Krzywy już wystarczającej odpowiedzi udzielił w tym temacie (w innym nawet ujawnił nazwę przyszłego serwera tego Pana). Mogę dodać od siebie, że przyglądając się prezentacjom Azprime'a można zauważyć pewien schemat, który powiela się w każdej jego prezentacji; zupełnie nie nawiązuje on do naszego stylu.

Opublikowano

Czemu chcecie się wybić na nazwie starego serwera? Po administracji, która nie umie nawet nazwy serwera wymyślić raczej nie można wiele wymagać.

Perki z antarisa, robione w inny sposób, wow. Ktoś będzie miał wzmocnienie 10% i automatycznie może zacząć expić nową postać, bo ta jest już do kosza. No chyba, że można te bonusy resetować, ale nie zostało to uwzględnione w prezentacji, więc zakładam, że nie.

tenor.gif

Opublikowano

Fajne, fajne, jednak zastanawia mnie czy aby na pewno będzie to na tyle zbalansowane, że duchowe nie będzie brało ludzi na skilla, błogo nie będzie dawało ZA DUŻO, od razu zadam pytania, czy kradzież życia z Czarowanego Ostrza również będzie się zwiększać? Czy ta suma yang podana jest duża względem zdobywania ich?

Wzmocnienie broni dobra rzecz, nie wiem czemu się oburzacie, że wykorzystał to już jakiś serwer... 

(Obawiam się tylko, jeśli nie będzie dało się go już ulepszyć to po update broń będzie już szła na śmieci. Chyba, że dacie za PO (za SM dacie to sobie wykopiecie grób ) usunięcie tego wzmocnienia i odzyskana w ten sposób będzie możliwość ulepszania dalszego) - to samo tyczy się skilli - czy jeśli taki Bodziak dostanie 10% do Aury to czy będzie mógł cofnąć i próbować dalej?

@Ork Czarodziej nazwa i niech będzie, bo jeśli serwer będzie wystarczająco dobry to ta nazwa będzie bardzo łatwa do zapamiętania, jeśli kiepski to i tak się nie przebije. :P

Opublikowano

Czemu chcecie się wybić na nazwie starego serwera? Po administracji, która nie umie nawet nazwy serwera wymyślić raczej nie można wiele wymagać.

Perki z antarisa, robione w inny sposób, wow. Ktoś będzie miał wzmocnienie 10% i automatycznie może zacząć expić nową postać, bo ta jest już do kosza. No chyba, że można te bonusy resetować, ale nie zostało to uwzględnione w prezentacji, więc zakładam, że nie.

Fakt, było tam coś w tym stylu, jednak u nas działa to w trochę inny sposób i można wzmocnienie cofać.

Ynhpa7w.pngZmIxe2J.png

Istnieje możliwość cofnięcia Wzmocnienia Umiejętności za pomocą specjalnego zwoju 9O5wW7B.png, którego każda postać może użyć 3 razy.

Fajne, fajne, jednak zastanawia mnie czy aby na pewno będzie to na tyle zbalansowane, że duchowe nie będzie brało ludzi na skilla, błogo nie będzie dawało ZA DUŻO, od razu zadam pytania, czy kradzież życia z Czarowanego Ostrza również będzie się zwiększać? Czy ta suma yang podana jest duża względem zdobywania ich?

Wzmocnienie broni dobra rzecz, nie wiem czemu się oburzacie, że wykorzystał to już jakiś serwer... 

(Obawiam się tylko, jeśli nie będzie dało się go już ulepszyć to po update broń będzie już szła na śmieci. Chyba, że dacie za PO (za SM dacie to sobie wykopiecie grób ) usunięcie tego wzmocnienia i odzyskana w ten sposób będzie możliwość ulepszania dalszego) - to samo tyczy się skilli - czy jeśli taki Bodziak dostanie 10% do Aury to czy będzie mógł cofnąć i próbować dalej?

@Ork Czarodziej nazwa i niech będzie, bo jeśli serwer będzie wystarczająco dobry to ta nazwa będzie bardzo łatwa do zapamiętania, jeśli kiepski to i tak się nie przebije. :P

Oba wzmocnienia będzie można cofnąć u Arguna za odpowiednią kwotą yang. Jeśli chodzi o wartość bonusów, to nie będzie ona przesadzona, sprawdziliśmy to i przetestowaliśmy. Cena nie jest jeszcze ostateczna, ale nie będzie ona mała.

Opublikowano

Bardzo ładnie to wszystko wygląda mega fajne lapa !!

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Co do odległości mobów zobacz np na tym filmie

https://www.youtube.com/watch?v=Us7Q1jq5TNk

na itariusie to było

Rzeczywiście, jest coś takiego tylko pytanie czy zrobione po stronie clienta, czy po stronie serwera (tak jak my to zrobiliśmy).

a kogo to obchodzi, ważne, że działa

nawet spoko to wygląda, ale nie ciężko się domyślić kogo to serwer :D fajna grafika

Opublikowano

Fajnie przedstawione. 

Ta opcja z mobami ciekawa.

Kto jest w teamie tego projektu (stare nicki)?

Jesteśmy gronem starych znajomych, którzy znają się długi czas i wspólnie grają. Postanowiliśmy w końcu spróbować własnych sił w tej grze jeśli chodzi o administratorów. Chcemy dać z siebie więcej niż znaczna część startujących serwerów (które nie spełniają naszych oczekiwań) proponując nowe rzeczy bazujące na naszych pomysłach, które staramy się od wielu miesięcy sukcesywnie wdrażać na serwer.

Dziwi mnie, że stwierdzasz, iż wzmacniania przedmiotów oraz umiejętności uznajesz za zbędne, skoro nie znasz jeszcze budowy serwera, jak i jego typu. Wszystko jest przemyślane i będzie świetną opcją dla osób z wysokim poziomem. Interfejs wykorzystuje kilka serwerów na polskiej scenie Metin2, na przykład Nebris (fakt, Azprime często używał go do swoich projektów, ale nie jest jego własnością).

Jak limitowanie potworow to jebie sielem xD

Sielu pokazał podobną rzecz, że do niego porównujesz? Nie zauważyłem żeby podobna opcja istniała, jeśli mógłbyś pokazać ją - będę wdzięczny.

To tylko ikonki, które każdy serwer może użyć. Dziękujemy również za miłą opinię o grafice :)

Witamy Cie Hincu po raz kolejny na forum.

Myślę, że Krzywy już wystarczającej odpowiedzi udzielił w tym temacie (w innym nawet ujawnił nazwę przyszłego serwera tego Pana). Mogę dodać od siebie, że przyglądając się prezentacjom Azprime'a można zauważyć pewien schemat, który powiela się w każdej jego prezentacji; zupełnie nie nawiązuje on do naszego stylu.

Wszystkie serwery tego typu puszczają bajke ala ''jesteśmy gronem starych znajomych, znamy się w uj długo, posiadamy niesamowite umiejętności'' Nic specjalnego tutaj nie widzę, powodzenia.

Opublikowano

To serwer youtubera Sauron100Vlog.

No ja bym się kłócił :) moim zdaniem to Harnasiek :D nie no żartuje xD ostatnie 3/4 miechy to serwery powstają o takich samych nazwach jak klasyki serwerów mt2.
Opublikowano

EHH A MYŚLAŁEM ŻE SERIO LONGJUMT2 GDZIE PIERWSZY RAZ WIDZIAŁEM TAKI DROP ITEMKÓW NARAZ NA BO :(

JAK KTOŚ CHCE ZROBIĆ SYGNATURKĘ PROSZĘ PISAĆ NA PW  :sex:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...