Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania o bungecoord

NemiYT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam 2 problemy ; 1:

A więc mam problem bo jak chce dodać serwer mój do listy serwerów (internetowa) to na żadnym nie może znaleźć mojego serwera za pomocą domeny która jest podpieta do bungeecord w mc normalnie przez nią wchodzę ale na listach nie może znaleźć.

2:

Jak w listę serwerow mc wpisze jakiś serwer BC który ma min 50 ludzi to w liście osób normalnie pokazuje liczbę graczy a ja jak wpisze ip serwera BC to pokazuje tylko maksymalna ilość osób na BC a nie na serwerze lobby.

Jeste pomocny ( ͡° ͜ʖ ͡° )

ale nie zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡° )

Opublikowano

1. Jeśli chodzi o listy serwerów to pamiętaj że domeny a raczej "unikalne" ip serwera ma swoje DNS'y podpinane pod ip liczbowe serwera czyli załóżmy 175.43.32.03 to jest jakieś tam ip i pod to jest podpięty DNS np. na ip mydupka.pl xD... Wracając do tego co chcę ci powiedzieć to to że polecałbym dodać ip liczbowe a nie unikalne! (ryzyko jest takie że owe ip może zostać wykorzystane przeciwko tobie i twój serwer może być atakowany przez boty / DDoS itp ;) ale to zależy też od VPS / DEDYKA ewentualnie bariery DDoS i plug-inów ;)

2. Nie do końca rozumiem to pytanie .... o jaką listę chodzi dalej na internecie czy listę serwerów już w samym launcherze? Rozpisz to dokładnie postaram się pomóc :) ;p

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

@up 2 chodzi mi o liste w launcherze i chodzi o to że serwery popularne mini games jak wpiszesz ich ip na liście serwerów w launcherze to pokazuje liste osób na lobby a mi pokazuje tylko maksymalną liczbe na bungeecord a nie na serwerze lobby.

Opublikowano

Hmmm ciekawe :D Jejku nie mam pojęcia a możesz mi podesłać config BC? Może sprawa leży w Configu a może na serwerze bungeecord brakuje jakiegoś plug-inu który odpowiada za zliczanie wszystkich graczy? 

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

@up ale mam pytanie czy czasem nie powinienem wchodzić przez lobby żeby widzieć liczbę graczy czy można to zrobić w BC? Pisze z tableta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...