Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyrzucaniem ludzi z tsa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakoś od 2 tygodni prowadzę serwer ts3. 3 dni temu zaczęły sie problemy z wyrzucaniem paru ludzi na raz z powodem:

Cleaning up connection because of 12 resends of COMMAND packet
Dropping client 15 because of resend timeout

lub z powodem

Dropping client 2 because of ping timeout 19 0 0
Dropping client 13 because of ping timeout 19 0 0
Dropping client 5 because of ping timeout 19 0 0
Dropping client 8 because of ping timeout 19 0 0

Nie wyrzuca wszystkich, zwykle pare osób i te pare osób nie może wejść na serwer przez jakieś 30 minut a inni dalej siedzą i normalnie rozmawiają - ja jak mnie wyrzuci nawet nie mogę sie połączyć z vpsem przez putty, filezille, yatqe czy inne programy.

Pewna osoba mi powiedziała ze to DDOS, co o tym myślicie?

Opublikowano

Też mam tak czasami, potrafi też nieraz nieźle zlagowac serwer, że nie da się rozmawiać i ping nieźle skacze ale jako że mam mały serwer to pewnie wina po stronie dostawcy gdzie został zakupiony VPS.

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Ale najbardziej dziwi mnie to że wyrzuca w tym samym momencie kilka osób i nie mogą wejść przez jakieś pół godziny a reszta dalej normalnie gada + zwykle wyrzuca ludzi koło 1 i 3 w nocy

Opublikowano

Nie wiem dokładnie, lecz podejrzewam że jest to zależne od hosta serwera jak i hostów użytkowników - serwer musi się komunikować z klientami, i jeżeli w określonym czasie nie odpowiedzą na zapytanie lub próbują wysłać zbyt dużą odpowiedz, zostają wyrzuceni. Nie wiem czy to efekt skarg na to że teamspeak jest strasznie podatny na tego typu ataki.

Wiem jedno. Stoję na net-speak'u i nigdy czegos takiego jeszcze nie miałem. 

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Ten komunikat dokładnie dotyczy pakietów kontrolnych na które klient nie odpowie w określonym  czasie, jeżeli zaliczy kilka pakietów z rzędu bez odpowiedzi to rozłącza klienta, najczęściej powodem tego jest zapora systemowa lub router który uznaje to za niebezpieczne pakiety i je blokuje, dlatego te osoby nie potrafią potem wrócić na serwer bo ip blokuje im sam router - powinni dodać ip serwera do whitelisty zapory routera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...