Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jest dozwolone robienie item shopów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam obiło mi się o uszy że twórcy mc zabronili item shopów itp od jakiejś wersji powie mi ktoś czego dokłanie zabronili i od jakiej wersji ;) ?

Opublikowano

Mojang wprowadził EULE która nakłada na KAŻDĄ wersje (tak, 1.7 też ją posiada) pewne ograniczenia czyli "regulamin mojangowy". Co do itemshopów ludzie i tak to robią a nawet jeśli zablokują serwer to tylko duży bo wątpię czy opłaca im się banować serwery 20 slotowe. Nawet jeśli zbanują twój serwer to jest to łatwe do ominięcia specjalnym lancherem https://squidhq.com/.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

A kto Ci tutaj kontrolę przeprowadzi? Poza tym sprawa o zamykaniu serwerach dosyć ucichła, gdyż na czarnej liście nie pojawiają się nowe serwery, a w dodatku nigdy nie usłyszałem o tym, aby jakiś polski serwer został zablokowany. ItemShop spokojnie można prowadzić, jeżeli w grę nie wchodzą "op itemki", których normalnie w grze zdobyć nie można (np. miecz ostrość XX). 

Opublikowano

Tak jak napisał @1361622928-U485574.pngWileczeqPL , wydaje mi się że itemshopy można normalnie robić tyle że nie może to być coś na zasadzie P2W(Pay2Win), czyli nie może być w nim czegoś czego nie da się normalnie zdobyć w grze i by dało że tak powiem nieuczciwą przewagę nad innymi, np. miecz ostrość 10 (a inni mogą enchantować tylko do sharpness 5).

Opublikowano

Itemshopy są dozwolone pod warunkiem że;

- Przedmioty, są możliwe do zdobycia w grze bez żadnej zewnętrznej operacji po za serwerem,

- Jeżeli tworzysz rangę premium, nie może ona zawierać rzeczy które normalny gracz nie może użyć/zdobyć,

- Jeżeli tworzysz serwer Hardcore, to unbany na stronie za pieniądze są dozwolone.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...