Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mainowanie lini w tym sezonie

Sztel1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się was spytać jaką linię warto mainować w tym sezonie, ponieważ do tej pory mainowałem adc, ale w obecnej mecie nie da się grać nimi, więc chciałbym spytać co o tym sądzicie? Jaką linie warto zacząć mainować, bo raczej na każdej linii po trochu nie warto grać.

Opublikowano

Ja polecam grac jak Eryk powiedział na Jungle albo Mida.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Jungler tbh potrafi wygrać grę, jeśli ofc jest lepszy niż enemy, jeden/dwa ganki na topa/mida i często w high elo to jest wygrana gierka, na low elo często throw i pajacerka nawet na wygranej pozycji się zdarza. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie polecam Tobie jungli, a tylko dlatego że grałeś jako ADC.. jesteś przyzwyczajony do "Supporta", który Ci dupe kryje przez całą gre. A taki jungler musi liczyć na siebie i w większości gier ludzie mają full focus na farme i nie zauważają newet jak lecisz z gankiem czy walczysz z enemy junglerem. Czy ja wiem czy adc jest teraz tak trudną pozycją, nic się teoretycznie nie zmieniło, może grywalność takimi postaciami jak Zyra, brand, vell koz, Malza, ale poza tym to nic szczególnego się nie zmieniło.

*ps. jeżeli siedzisz w bronzach to moja wypowiedź nie ma sensu, iż różnorodność debilizmu, taktyk itd. jest zbyt duża, żeby można było określić jaki kol wiek konkret.. Jak chcesz grać pod "rangę", to zagraj mida i pickuj anke albo ziggsa, zależnie od enemy. Powodzenia..

4521609.png

Opublikowano

Nie polecam Tobie jungli, a tylko dlatego że grałeś jako ADC.. jesteś przyzwyczajony do "Supporta", który Ci dupe kryje przez całą gre. A taki jungler musi liczyć na siebie i w większości gier ludzie mają full focus na farme i nie zauważają newet jak lecisz z gankiem, czy walczysz z enemy junglerem. Czy ja wiem czy adc jest teraz tak trudną pozycją, nic się teoretycznie nie zmieniło, może grywalność takimi postaciami jak Zyra, brand, vell koz, Malza, ale poza tym to nic szczególnego się nie zmieniło.

Co Ty gadasz to ja nie mam pytań. Gram ADC 3 sezony, jungle 2 sezony i nigdy nie miałem problemów z graniem junglerem xD No jak ktoś ma manię bycia babysittowanym to nie zagra innej linii niż na bocie. Nic się nie zmieniło w ADC powiadasz? To chyba gramy w inne gry bo obecnie (sam to odczuwam) adc ma w wielu aspektach pograne ;)

ezgif-com-effects.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli miałbym zmienić linie wybrałbym jungle, choć kto wie ile ta meta się utrzyma, bo aktualnie jest bardzo fajna.

Mid jest również całkiem ok.

Opublikowano

Również rzekną że jungle, kha'zix, rengar... Budując lethality i myśląc choć trochę jesteś w stanie zrobić sobie łatwo gierkę, ja również przerzuciłem się z ADC na jungle i aktualnie gram tylko kha'zixem. Jedyny mój problem to fakt że wszystko ja zabijam... nie jest to kwestia "KS" czy coś tylko burst tej postaci jest po*ebany :D A co do mety na ADC, jest trudno jeżeli w enemy masz takiego Rengara, Jarvana... Ale tak czy inaczej pogrywam jak  mi da second role i carruje tak czy siak, możesz też iść na mida grając adc, taki varus i corki to jest klasa i łatwy mid. Trust :D

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Zgodzę się, że nie ma teraz czegoś takiego jak "adc". Assasin shotuje w sekundę, nie da się zareagować nawet. 

Co do linii wydaje mi się, że top/jungle. Na topa najlepiej jakiś tank, który z jednym itemem pod dmg (albo i bez takiego itemu!) zrobi 2536526858576523 dmg. Nautilus jest teraz mocną postacią, tak samo jak i Poppy (imo). Co do leśników to najlepiej jakiś KhaZix, Rengar, czy Vi, którzy obecnie są naprawdę nieźli, pomimo tych "nerfów". 

Opublikowano

Po prostu graj LeBlanc. Ten champion, jeśli oczywiście nie dostanie bana (xD!), oznacza free elo shower. Naprawdę, to co robi ten champion (a także to, czego nie robi z nim Riot) to jest coś niesamowitego. W jakichś miękkich match-upach widywałem nawet LB na topie. Wymainowana pozwala robić gierki 1v9, zaufaj mi. :D

Opublikowano

Po prostu graj LeBlanc. Ten champion, jeśli oczywiście nie dostanie bana ( xD!), oznacza free elo shower. Naprawdę, to co robi ten champion (a także to, czego nie robi z nim Riot) to jest coś niesamowitego. W jakichś miękkich match-upach widywałem nawet LB na topie. Wymainowana pozwala robić gierki 1v9, zaufaj mi. :D

LB na bocie podziała? Przez obecną sytuację z adc omijam grę na bocie, często widuję Ziggsa ale sam raczej nim nie gram bo nie lubię tej postaci specjalnie, a z LB idzie mi nieźle więc zaciekawiło mnie to i być może próbowałeś albo ktoś inny próbował LB zamiast adc i może coś na ten temat powiedzieć ;) 

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Ta polecam jungle bardzo wpływowa linia i potrafi wygrać mecz. Lub TOP postać tanki coś w stylu Voliber'a Maokai'a ITP również tanki robią co chcą mają DMG z dupy jakby to powiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...