Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań o serwer skyblock na modach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników MPC Forum!

Wraz ze zespołem programistów tworzymy nową odsłonę serwera Minecraft. Teraz dokładniej, rodzaj serwera to skyblock. Jednakże nie będzie to zwykły, czysty skyblock jak wszystkie inne. My chcemy iść na przód więc dodajemy do rozgrywki rozmaite modyfikacje! I tutaj wraz ze zespołem mamy do was kilka pytań.

1. Czego oczekujecie od Administracji serwera?

2. System supportu przez stronę, dobry pomysł czy zły?

3. Wasza indywidualna propozycja na dodanie danej modyfikacji. 

4. Co powinno się znaleźć na serwerze dla "urozmaicenia gry" (chodzi nam o gry typu mini-games ect.).

5. Czy będziecie pozytywnie nastawieni na autorski system skrzyń, które będzie można otworzyć za pomocą klucza, który będzie generować się co 24 godziny na spawnie w skrzyni dostępnej publicznie dla wszystkich (zasada: kto pierwszy ten lepszy).

Naszym podstawowym zadaniem jest stworzyć serwer, który nie znudzi się po miesiącu grania! Proszę tylko o przemyślane komentarze, wraz z uzasadnieniem swojego wyboru. Rozpatrzymy każdą propozycję w ciągu 24h! Od siebie mogę zagwarantować iż posiadamy duże doświadczenie w prowadzeniu serwerów oraz programowaniu.

Pozdrawiam, Sparrow.

fa8e87328_aeseees.png

Opublikowano

1. Ja osobiście oczekuje dobrego kontaktu i optymalizacji serwera pod względem lagów.

2. Jeżeli będzie szybko odpowiadał to OK.

3. Wszelkiego rodzaju mody techniczne, najlepiej nawet paczka modów SkyFactory3.

4. Według mnie nie ma to sensu, bo mody techniczne są już wymagające i czasochłonne.

5. Według mnie powinien być system głosowania na serwer. Po 100 oddanych głosach na serwer gracze on-line dostają klucze:

- 2 legendarne tylko po 100 głosach 

- 4 zwykłe jak za normalne zagłosowanie

Opublikowano

1. Ja osobiście oczekuje dobrego kontaktu i optymalizacji serwera pod względem lagów.

2. Jeżeli będzie szybko odpowiadał to OK.

3. Wszelkiego rodzaju mody techniczne, najlepiej nawet paczka modów SkyFactory3.

4. Według mnie nie ma to sensu, bo mody techniczne są już wymagające i czasochłonne.

5. Według mnie powinien być system głosowania na serwer. Po 100 oddanych głosach na serwer gracze on-line dostają klucze:

- 2 legendarne tylko po 100 głosach 

- 4 zwykłe jak za normalne zagłosowanie

Dziękujemy za wyrażenie swojej indywidualnej opinii oraz odpowiedzeniu na nasze pytania!

Optymalizacja serwera będzie na profesjonalnym poziomie, gwarantuje to nasz zespół oraz maszyna jaką posiadamy.

Nie interesują nas gotowe paczki modyfikacji, sami dobieramy odpowiednie po czym konfigurujemy, tak aby były kompatybilne z innymi modyfikacjami i nie ułatwiały całkowicie całej rozgrywki na serwerze. Z chęcią rozpatrzymy twoją propozycję odnośnie kluczy.

Pozdrawiam, Sparrow.

fa8e87328_aeseees.png

Opublikowano

Temat zostaje odświeżony.

Do tematu dołączam informację, iż posiadamy w 100% autorski launcher.

Pozdrawiam, Sparrow.

fa8e87328_aeseees.png

Opublikowano

Do tematu dołączam informacje, iż jesteśmy w tracie realizowania projektu.

Na dzień dzisiejszy: Zostało wprowadzonych 26 modyfikacji oraz wiele autorskich pluginów.

Pozdrawiam, Sparrow.

fa8e87328_aeseees.png

Opublikowano

Do tematu dołączam informację, iż trwają postępy w trakcie realizowania projektu.

Na dzień dzisiejszy: serwer wykonany w 55%.

Pozdrawiam, Sparrow.

fa8e87328_aeseees.png

Opublikowano

1. Od administracji oczekuje przede wszystkim ogarnięcia i obecności na serwerze.

2. Chętnie zobaczyłbym dobry panel gracza w WWW.

3. Mile widziane dobre zabezpieczenia przed cheatami.

4. Brak jakichkolwiek lagów.

5. Ciekawe eventy (automatyczne i te tworzone przez adminów).

6. Wersja najnowsza.

7. Oryginalność.

8. Dopracowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...