Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proxy Singed

adrian1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ban, a niby za co? Farmisz w bazie przeciwnika, nic więcej.
Poza tym, dobre "proxy", farma podobna do sojuszników lub nawet i gorsza. Postać raczej nie dla Ciebie. :)

maybenow.png

Opublikowano

Poza tym, dobre "proxy", farma podobna do sojuszników lub nawet i gorsza. Postać raczej nie dla Ciebie. :)

Jak farmie przy fontannie to każdy może się cofnąć i mnie zabić przez co mogę troszeczkę feedowac.

Jak gorsza? Jeśli przykładowo siedzę pod turetem to zabijam wszystkie miniony, żeby moje siedziały pod turetem, a w mojej dywizji często zdarza się że komuś z teamu nie uda się zabić kilku minionów.

To że jestem w s3 znaczy że nie umiem grać? Może i tak jest, ale ktoś musi noobić, żeby go inni carry'owali :) .

Opublikowano

Jak farmie przy fontannie to każdy może się cofnąć i mnie zabić przez co mogę troszeczkę feedowac.

W proxowaniu singedem chodzi o to, żeby właśnie nafeedować jak najmniej x'D

Z reguły robi się to w ten sposób:

• Proxy w bazie przeciwnika zaczyna się dopiero po 6 levelu.
  • Proxujesz w ten sposób wtedy kiedy wiesz, gdzie znajduje się cała piątka z drużyny przeciwnej. (I nie są oczywiście w bazie x'D, chyba, że jesteś ahead)
  • Po zabraniu 2 wave'ów (Top, mid) od razu zaczynasz robić recall (Bo prawdopodobnie przeciwnicy idą w Twoją stronę, jeżeli dalej będziesz miał na nich wizję, albo zawrócą - proxujesz dalej)
  • Odradzałbym pchania się do bazy przeciwnika bez ulta/ghosta.
  • Jeżeli masz rot portal, to możesz postawić przy bot lane inhi, żeby zatrzymywać trzecią linię, ale poza zasięgiem turretu (Turret normalnie targetuje zz rot i niszczy go na jeden hit)
  • Możesz zostawić sobie warda w bazie przeciwników, żeby szybciej wrócić tam teleportem
  • Możesz zostawić warda/wardy w okolicach wejść do bazy od strony jungli, żeby widzieć czy ktoś do Ciebie idzie
  • Jeżeli staniesz blisko ściany w bazie (Plecami do niej) to możesz przerzucić przeciwnika przez nią, zajmie im więcej czasu, żeby do Ciebie wrócić

Nie wiem czy opłaca się grać duo z junglerem - i tak z reguły nie korzysta się z jego pomocy jako singed, szczególnie proxując.

Jeszcze jakieś pytania? : )

giphy.gif

Opublikowano

W proxowaniu singedem chodzi o to, żeby właśnie nafeedować jak najmniej x'D

Z reguły robi się to w ten sposób:

• Proxy w bazie przeciwnika zaczyna się dopiero po 6 levelu.
  • Proxujesz w ten sposób wtedy kiedy wiesz, gdzie znajduje się cała piątka z drużyny przeciwnej. (I nie są oczywiście w bazie x'D, chyba, że jesteś ahead)
  • Po zabraniu 2 wave'ów (Top, mid) od razu zaczynasz robić recall (Bo prawdopodobnie przeciwnicy idą w Twoją stronę, jeżeli dalej będziesz miał na nich wizję, albo zawrócą - proxujesz dalej)
  • Odradzałbym pchania się do bazy przeciwnika bez ulta/ghosta.
  • Jeżeli masz rot portal, to możesz postawić przy bot lane inhi, żeby zatrzymywać trzecią linię, ale poza zasięgiem turretu (Turret normalnie targetuje zz rot i niszczy go na jeden hit)
  • Możesz zostawić sobie warda w bazie przeciwników, żeby szybciej wrócić tam teleportem
  • Możesz zostawić warda/wardy w okolicach wejść do bazy od strony jungli, żeby widzieć czy ktoś do Ciebie idzie
  • Jeżeli staniesz blisko ściany w bazie (Plecami do niej) to możesz przerzucić przeciwnika przez nią, zajmie im więcej czasu, żeby do Ciebie wrócić
Nie wiem czy opłaca się grać duo z junglerem - i tak z reguły nie korzysta się z jego pomocy jako singed, szczególnie proxując.

Jeszcze jakieś pytania? : )

Wielkie dzięki za pomoc :). Z graniem duo z junglerem chodziło mi o to że często dostaję junglerów którzy nie robią smoków itp, a proxując Singedem chodzi o to żeby trzymać przeciwnego junglera z daleka od objectivów.
Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc :). Z graniem duo z junglerem chodziło mi o to że często dostaję junglerów którzy nie robią smoków itp, a proxując Singedem chodzi o to żeby trzymać przeciwnego junglera z daleka od objectivów.

Domyślam się, tylko z reguły jak gra się duo, to matchup dobiera w taki sposób, że enemy team też ma duo, więc nie daje to jakoś specjalnie dużo. Poza tym, jeżeli premade się na Ciebie uweźmie to na prawdę nie jest łatwo proxować, a tak jak powiedziałeś drużyny na tym poziomie często nie wykorzystują tego, że jungler traci na Ciebie czas, albo mid/support do Ciebie schodzą.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...