Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop WP na harda

UpssErroR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zacząłem grać na hardzie, moją główną postacią będzie smok, który przez większość gry początkowej będzie jako buff. Zrobiłem sobie dropka WP którym głównie gram, na razie mam 18 lvl, ale mam zamiar wbić około 50 aby dropić medale, wbić skille zrobić całe EQ i dopiero wtedy na 75 na 7 piętro DT.

Z racji tego że długo będę siedział na 35-50, to powiedzcie mi jakie skille na tym WP robić?

Ostrze do podstawa, a dalej? iść w strach czy zbroje?

Jeżeli też można prosić, bo dawno nie grałem na hardach, jakie EQ będzie mi potrzebne do lajtowego wybijania spota w trudnym lochu?

Mówię tutaj o swobodnym wybijaniu, a nie lataniu na małej ilości HP.

Więc jakie EQ/skille/bony?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam :) 

Opublikowano

Zakładam, że nie mówisz o globalu także będzie i łatwiej.

1. Skille - polecam wbić 52 na którym już możesz wbić na m1 trzeci skill (tylko wówczas nie wbijasz nic na wirku, palcu i rozpro). Jeśli jednak nie planujesz wbijać 52 to wówczas ostrze i strach rozwijasz 

2. EQ:

Broń - fms ze średnimi powyżej 30, kd mobka i kryta również się przydadzą 

Zbrojka - zbrojka na 42lvl +9 z kd defa i uchylenia. Bonusy hp/absorpcja do pż (czyli przykładowo "10% będzie dodanych do pż) 

Buty - w sumie obojętnie jakie (fenki dopiero na 55lvlu). Bonusy hp/krytyk 

Nasior - właściwie to również obojętnie jaki nasior. Bonusy takie jak w butach.

Bransa - polecam ebonitową bransoletę. Bonusy hp/do pż/silny na zwierzęta

Hełm - na 21 +9 powinien wystarczyć. Bonusy silny na zwierzaki, do tego można wrzucić szybkość ataku 

Kolczyki - ebo zdecydowanie. Bonusy - silny na zwierzaki/szansa na drop (chociaż z tym bonusem to różnie bywa na serwerach)

Tarcza - Pięciokotną +9, a jeśli o lepszą okrągłą nie problem to tym lepiej. Bonusy nno/blok/silny na zwierzaki i nns również jest dość ważne bo małpki strasznie spowalniają 

Do tego biolog (pamiątki), jakieś dopaluny typu wody i robisz w tym lochu co chcesz ;p 

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

1. Skille - polecam wbić 52 na którym już możesz wbić na m1 trzeci skill (tylko wówczas nie wbijasz nic na wirku, palcu i rozpro). Jeśli jednak nie planujesz wbijać 52 to wówczas ostrze i strach rozwijasz 

2. EQ:

Zbrojka - zbrojka na 42lvl +9 z kd defa i uchylenia. Bonusy hp/absorpcja do pż (czyli przykładowo "10% będzie dodanych do pż) Fajnie by było jak wpadłoby też coś wartości ataku (na wp wolałbym wartość)

Buty - w sumie obojętnie jakie (fenki dopiero na 55lvlu). Bonusy hp/krytyk Skórzane kozaki HP/ kryt fajnie jak wpadnie omdlenie. 

Nasior - właściwie to również obojętnie jaki nasior. Bonusy takie jak w butach. Złoty naszyjnik. To samo co na górze. Na 50lv jak sie zatrzymasz zainwestuj w Admetystowy Naszyjnik.

Bransa - polecam ebonitową bransoletę. Bonusy hp/do pż/silny na zwierzęta  Po ebonitowej, polecam z białego złota. Bonusy: przeszywka, do pż, zwierzaki

Hełm - na 21 +9 powinien wystarczyć. Bonusy silny na zwierzaki, do tego można wrzucić szybkość ataku 

Kolczyki - ebo zdecydowanie. Bonusy - silny na zwierzaki/szansa na drop (chociaż z tym bonusem to różnie bywa na serwerach)

Tarcza - Pięciokotną +9, a jeśli o lepszą okrągłą nie problem to tym lepiej. Bonusy nno/blok/silny na zwierzaki i nns również jest dość ważne bo małpki strasznie spowalniają 

Do tego biolog (pamiątki), jakieś dopaluny typu wody i robisz w tym lochu co chcesz ;p 

Trochę edytowałem pod siebie. Reszta MI odpowiada. 

Opublikowano

2. EQ:

Zbrojka - zbrojka na 42lvl +9 z kd defa i uchylenia. Bonusy hp/absorpcja do pż (czyli przykładowo "10% będzie dodanych do pż) Fajnie by było jak wpadłoby też coś wartości ataku (na wp wolałbym wartość)

Buty - w sumie obojętnie jakie (fenki dopiero na 55lvlu). Bonusy hp/krytyk Skórzane kozaki HP/ kryt fajnie jak wpadnie omdlenie. 

Nasior - właściwie to również obojętnie jaki nasior. Bonusy takie jak w butach. Złoty naszyjnik. To samo co na górze. Na 50lv jak sie zatrzymasz zainwestuj w Admetystowy Naszyjnik.

Bransa - polecam ebonitową bransoletę. Bonusy hp/do pż/silny na zwierzęta  Po ebonitowej, polecam z białego złota. Bonusy: przeszywka, do pż, zwierzaki

Co do wartości masz rację, z pewnością się przyda ale! 

Skórzane kozaki - abs na strzały nie działa na małpy (nawet te walczące z dystansu) 

Złoty naszyjnik to samo - strzały, a ametystowy niestety jest bezużyteczny, regeneracja pż w bonusach jest "zauważalna" dopiero po przekroczeniu poziomu 80% także musiałbyś wbić w hełmie jeszcze te 30% co z ametystowym +9 dałoby 86% jeśli dobrze pamiętam, naprawdę w rzeczywistości wiele to nie da ;p Przeszywka myślę, że też nie specjalnie podoła ale głowy nie dam. Na samym Plu podobne eq mi wystarczyło żeby wpkiem w lochu małp cisnąć bezproblemowo, a jeśli to priv (nawet hard) to nieco łatwiej o dopalacze i jakiś IS który sam w sobie będzie robił robotę :D 

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

2. EQ:

Co do wartości masz rację, z pewnością się przyda ale! 

Skórzane kozaki - abs na strzały nie działa na małpy (nawet te walczące z dystansu) 

Złoty naszyjnik to samo - strzały, a ametystowy niestety jest bezużyteczny, regeneracja pż w bonusach jest "zauważalna" dopiero po przekroczeniu poziomu 80% także musiałbyś wbić w hełmie jeszcze te 30% co z ametystowym +9 dałoby 86% jeśli dobrze pamiętam, naprawdę w rzeczywistości wiele to nie da ;p Przeszywka myślę, że też nie specjalnie podoła ale głowy nie dam. Na samym Plu podobne eq mi wystarczyło żeby wpkiem w lochu małp cisnąć bezproblemowo, a jeśli to priv (nawet hard) to nieco łatwiej o dopalacze i jakiś IS który sam w sobie będzie robił robotę :D

Tak masz racje. Ale znając życie metinczyka :) dropienie medali mu się znudzi, a wtedy przyjdzie czas na metiny. Zatrzyma się na 50lv, itemki z abs na strzały przydadzą mu się na DT jeśli szamanem wbije 75lv lub ktoś z gildii/znajomych go przeniesie na metki. Takie buty i nasior przyda się w dalszej rozgrywce, nie wiadomo na jakim hardzie zagra, może to Global,a może priv., jak ma już coś ulepszać to coś z sensem przy dalszym etapie. Jeśli w hełmie wybonuje te 30%,to będzie miał równo 80% regeneracji. 

Opublikowano

Nie mam nic do ukrycia ;D gram na Terabithia

I chyba zmienie plan, bo z tego co zauwazylem na rynku, jest bardzo niska cena medali konnych. Nie wiem czy jest to spowodowane przez to, ze tak szybko dropia czy co...

Na razie mam 25 lvl, ale dzisiaj planuje wbic 35 i zrobic boja. I chyba sie chwilo zatrzymam na tym lvl, aby dorobic sie w m2 i zrobic skille. Zaczalem isc w strach tak jak poleciliscie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...