Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakiej rozdzielczości 16:9 gracie?

milczek26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam takie małe pytanie :P Zmieniłem monitor na 24 calowy 144Hz. Nie wiem ile cali miał poprzedni monitor ale nie było na nim problemu z 4:3. Otóż na nowym monitorze preferowana rozdziałka to 16:9 ponieważ na 4:3 są czarne pasy bo bokach. Wcześniej grałem no rozdziałce 1024:768 próbowałem rozciągania ekranu ale niestety strzały nie siadają jak wcześniej i obraz jest dosyć rozmyty przez co widoczność jest nieco gorsza. I tutaj moje pytanie do was jaką rozdziałke polecacie na 16:9. Próbowałem na 1920:1080 i wygląda to ładnie ale trafienie czegokolwiek przynajmniej dla mnie jest niemożliwe. Z tego co widziałem większość osób używa 1280:720. Bardzo chętnie poznam waszą opinie jak to u was wygląda :P 

Opublikowano

Witam, ja gram 16:9 w rozdzielczości 1280x720 i gra mi się bardzo przyjemnie, można powiedzieć że dzięki tej rozdzielczości trochę mi się lepiej zaczęło grać też kiedyś cały czas szukałem odpowiedniej rozdzielczości dla siebie patrzyłem jakie rozdziałki mają pro playerzy ale to nie miało sensu ponieważ oni kiedyś grali na 4:3 bo takie były monitory więc nie ma co się na nich wzorować to jest proces dostosowania się do samego siebie spróbuj może będzie lepiej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

A nie mozesz poprostu w ustawieniach grafiki zmienic by nie bylo czarnych paskow?

Tak się nie da :P Rozciąga się obraz programem ale jest strasznie niewyraźny i modele są strasznie rozciągnięte

Budowniczy
Opublikowano

graj dalej na 4:3 i paski 

nic się nie dzieje ;d 

proplejerzy tez tak lecą

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Bywalec
Opublikowano

A nie mozesz poprostu w ustawieniach grafiki zmienic by nie bylo czarnych paskow?

Tak się nie da :P Rozciąga się obraz programem ale jest strasznie niewyraźny i modele są strasznie rozciągnięte

Nie ma czegoś takiego, że się nie da. Nie potrzebujesz żadnego programu, rozciągasz obraz w ustawieniach karty graficznej, wystarczy ustawić tryb skalowania na pełny panel.

Od siebie polecam 1280x960/1024x768, wtedy obraz nie jest rozmazany.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, że się nie da. Nie potrzebujesz żadnego programu, rozciągasz obraz w ustawieniach karty graficznej, wystarczy ustawić tryb skalowania na pełny panel.

Niestety u mnie w ustawieniach karty nie da się tego zrobić bo po prostu nie działa nie wiadomo czemu :P Musze to programem robić 

Opublikowano

1280×720, gram na niej od kilku lat i nie sprawia u mnie problemów, kwestia przyzwyczajenia jak z 4:3 przeszedłem na 16:9 

Bywalec
Opublikowano

Niestety u mnie w ustawieniach karty nie da się tego zrobić bo po prostu nie działa nie wiadomo czemu :P Musze to programem robić 

Jeżeli masz nowszą kartę to skalowanie obrazu musisz ustawić w profilu dla danej gry, nie w opcjach ogólnych, sam tak miałem.

Opublikowano

Ja tam gram 1920x1080. Osobiście gram only 16:9 i przy takim skalowaniu rozdzielczość nie ma znaczenia, pole widzenia pozostaje takie samo, postacie są tak samo duże a jedynie im niższa rozdzielczość tym większa pixeloza. Dlatego gram na na najwyższej by było wszystko lepiej widzialne :D

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...