Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plane Courier - moja gra na Windows Store

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, szanowne grono i radę pedagogiczną ;)

Stworzyłem prostą, zręcznościową grę na telefony i jest ona dostępna już teraz na platformie Windows Store. Bierzcie i bawcie się razem ze mną  :D
bH6F56v.gif
Wystarczy sterować samolotem, unikać przeciwników i zrzucać ładunek do celu, to takie proste... Czy na pewno ? Spowalniaj czas, aktywuj pokręcone, psychodeliczne bonusy jakich jeszcze nie było, konkuruj z graczami z całego świata i po prostu dobrze się baw ! Przyjmij wyzwanie i zagraj za DARMO !

Gra jest dostępna na: Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1 oraz Windows Phone 8.
Bezpośredni link do Windows Store: http://microsoft.com/store/apps/9nd90l260slp

Wszelkie sugestie i komentarze mile widziane :yay:   Pomożecie ?

Opublikowano

Wygląda rewelacyjnie! Coś dla mnie, bo posiadam telefon z systemem Windows Phone :D. Mam dwa pytania: W jakim silniku gra jest stworzona? Czy udostępnienie gier na Windows Store coś kosztuje i jak wygląda ten proces?

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Daj znać jeżeli będziesz planował wydać wersję na androida. Służę radą w zakresie wiedzy oraz doświadczenia, które posiadam.
Zastanów się również nad wsparciem dla pc i obsługą gry np. za pomocą fizycznego pada czy klawiatury. Gra wygląda ciekawie i niskim nakładem pracy byłbyś w stanie zwiększyć swoją atrakcyjność dla algorytmów pozycjonowania aplikacji w sklepie Microsoftu.
Życzę powodzenia oraz sukcesów na drodze dewelopera gier!

Opublikowano

Wygląda rewelacyjnie! Coś dla mnie, bo posiadam telefon z systemem Windows Phone :D. Mam dwa pytania: W jakim silniku gra jest stworzona? Czy udostępnienie gier na Windows Store coś kosztuje i jak wygląda ten proces?

Dzięki człowieku ;) Gra została napisana w C#, przy użyciu frameworka Monogame. Po stronie serwerowej (globalny ranking wyników) śmiga Python. Publikowanie gier / aplikacji na Windows Store wymaga konta developerskiego, które kosztuje ok. 20 USD (konto indywidualne) lub 100 USD (konto firmowe). Jest to opłata uiszczana jednorazowo. Jeśli jesteś studentem to konto indywidualne możesz założyć za darmo. Proces publikacji nie jest jakoś specjalnie skomplikowany ale musisz spełnić szereg wymogów aby przejść certyfikację. Ludki z Microsoftu sprawdzają każdą aplikację, jeśli coś jest nie tak to dostajesz stosowną notkę co należy poprawić. Lista wymagań jest ogólnodostępna w internecie, także nie będę się rozwodził, ale jakby co to wal śmiało :)

Daj znać jeżeli będziesz planował wydać wersję na androida. Służę radą w zakresie wiedzy oraz doświadczenia, które posiadam.

Zastanów się również nad wsparciem dla pc i obsługą gry np. za pomocą fizycznego pada czy klawiatury. Gra wygląda ciekawie i niskim nakładem pracy byłbyś w stanie zwiększyć swoją atrakcyjność dla algorytmów pozycjonowania aplikacji w sklepie Microsoftu.

Życzę powodzenia oraz sukcesów na drodze dewelopera gier!

W planach jest wersja na Androida i być może iOSa, czas pokaże. Póki co dostaję masę feedbacku od ludzi, konstruktywna krytyka to najlepsze co może spotkać developera ;)  Dopiero teraz, po publikacji, widzę co się sprawdza a co należy poprawić. Chętnie, myślę nie tylko ja, posłuchałbym rad bardziej doświadczonego człowieka. Taka wiedza jest na wagę złota i nie zawsze ludzie chcą się nią dzielić. Także śmiało ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pojawiła się aktualizacja do gry a w niej sporo zmian i poprawek. Zapraszam do pobierania ! Jeśli gra się podoba to zostaw 5 gwiazdek i komentarz na Storze 2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...