Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TS3 problem z SinusBotem

0987a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam kolejny problem :/ Mianowicie gdy odpalam sinusbota komenda ./sinusbot z pozycji root`a jest wszystko okej , ale gdy już chcę użyć komendy screen (dokładnie takiej ) screen -AmdS sinusbot ./sinusbot nic mi się nie wyświetla :/ Kiedy wejdę na konto "sinusbot" i wpiszę ./sinusbot wyskakuje mi "Could not open /tmp/.sinusbot.lock. Is SinusBot already running?" Sprawdzałem w procesach , lecz nic nie używa sinusbota . Wiem że to zapewne błahostka , ale mnie już ten bot wykończył xD  (Tak robiłem reinstalację) 

EDIT . Problem zażegnany (Wystarczył reboot maszyny) 

Ale pojawiło sie teraz to :

2017/01/21 00:15:11 X [MAIN] Starting up fake x-server...

2017/01/21 00:15:11 Error on database operations: attempt to write a readonly database
2017/01/21 00:15:11 This usually happens, if the bot user does not own the database files (e.g. when you first ran the bot as           user root but now moved to another user). To fix this, please make sure that the bot user owns the entire data directory.

EDIT 2 Ten błąd również jest zażegnany . 
(Naprawa polegała na daniu pozwoleń do folderu użytkownikowi "sinusbot") [chown -R sinusbot /home/sinusbot]

Zostawiam to jako porady dla innych ja musiałem się nieźle nagimnastykować aby dość do tego więc ktoś będzie mieć po prostu z górki :D   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...