Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MW3] Chciałbym stworzyć własny serwer

Karpie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! 
Krótko i na temat, może ktoś się orientuje. 
Chciałbym stworzyć własny serwer mw3 steam.
Głównie chodzi mi o tryb zombie.
Odpalić serwer dla graczy online (swój) to nie jest problem. Chodzi mi bardziej jak go edytować, dodać teleporty, jakieś inne ciekawe skrypty.
Wybrać co powinni zawierać w ekwipunku gracze zombie, stworzyć własne klasy dla graczy. Być głównym administratorem i mieć możliwość korzystania z komend w grze. Czy do takiej zabawy używa się jakiegoś programu ? 
Jest bardzo dużo dedykowanych serwerów na liście, każdy zrobiony pod siebie i pod graczy, pełny mod, pełne edycje.
Jak to zrobić samemu i od czego zacząć ? 
Mogę  liczyć na jakieś wskazówki ? 
Z góry bardzo dziękuję.

Opublikowano

Potrzebne ci będą pluginy do servera aby móc to wszystko poustawiać.Oczywiście musisz kupić server postawiony na jakimś VPSie chyba że chcesz postawić na swoim komputerze server dla kumpli max 5 slotów.Polecam ci poszperać na zagranicznych forach tam masz ogrom informacji na temat dedyków i jak jest stawiać.Ale bez pomocy doświadczonego człowieka będzie ci trudno to zrobić.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.  Wpadłem na trop.

Edit:

Potrzebne ci będą pluginy do servera aby móc to wszystko poustawiać.Oczywiście musisz kupić server postawiony na jakimś VPSie chyba że chcesz postawić na swoim komputerze server dla kumpli max 5 slotów.Polecam ci poszperać na zagranicznych forach tam masz ogrom informacji na temat dedyków i jak jest stawiać.Ale bez pomocy doświadczonego człowieka będzie ci trudno to zrobić. 

Jeszcze chciałbym wiedzieć jak takie "pluginy" się instaluje, bo to chyba za pomocą jakiegoś programu ?
Powiedź mi jeżeli się orientujesz, ile taki serwer będzie mnie kosztował.

I jak to później wszystko połączyć ?

Opublikowano

Ja mam doświadczenie tylko z serverami z cod4 tam mój hoster dał mi dostęp do firezilli i tam mogłem edytować wszystko i dodawać pluginy itp. Tu masz strone hostingową

za 18 slotów masz 21euro jak by wyglądała cała edycja servera dodawanie pluginów to już niestety ale nie wiem.Oczywiście wybrałem pierwszą lepszą stronę i na każdej są inne ceny za slota.

Opublikowano

Ja mam doświadczenie tylko z serverami z cod4 tam mój hoster dał mi dostęp do firezilli i tam mogłem edytować wszystko i dodawać pluginy itp. Tu masz strone hostingową

za 18 slotów masz 21euro jak by wyglądała cała edycja servera dodawanie pluginów to już niestety ale nie wiem.Oczywiście wybrałem pierwszą lepszą stronę i na każdej są inne ceny za slota.

Dzięki wielkie.

Trochę posiedziałem i już wiem wszystko, wystarczy działać.

Opublikowano

Dzięki wielkie.

Trochę posiedziałem i już wiem wszystko, wystarczy działać.

Dodawać pluginy to nie jest problem, dużo modyfikacji można wprowadzić na swój serwer bo jest tego pełno.

Tylko jak jest z edycją bibliotek dll ? Czy jest to w ogóle możliwe ?

Pewne pluginy, które dodałem chciałbym edytować, zobaczyć co w nich jest i najzwyczajniej wprowadzić lekkie zmiany.

Programy takie jak filezilla, notepad c++, visual studio i kilka innych, nie potrafią sobie poradzić z otwarciem plików.

Czy jest jakiś sposób ? Czy mam dać sobie spokój ?;) 

Opublikowano

Edytowanie tych pliczków nie jest łatwe.Potrzebny ci jest specjalny program do tego. Możesz znaleźć w internecie takie programy,lecz do edytowania będzie ci potrzebne trochę wiedzy na temat języka binarnego lub c++ nie znam się na tym szczerze mówiąc z tego co mi wiadomo to są pliczki systemowe, ale może coś tam zdziałasz nie wiem jakie masz zamiary :D

#edit

Tu masz link do takiego programu

Opublikowano

Edytowanie tych pliczków nie jest łatwe.Potrzebny ci jest specjalny program do tego. Możesz znaleźć w internecie takie programy,lecz do edytowania będzie ci potrzebne trochę wiedzy na temat języka binarnego lub c++ nie znam się na tym szczerze mówiąc z tego co mi wiadomo to są pliczki systemowe, ale może coś tam zdziałasz nie wiem jakie masz zamiary :D

#edit

Tu masz link do takiego programu

Sprawdzałem ten program, naprawdę sprawdziłem ich tysiące. Chyba sobie daruje.

Dzięki za odp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...