Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 3.5k

yamsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajdzie mi ktoś lapka do maxymalnie 3.5k z windowsem lapek będzie mi służył głównie do grania... Planuję kupić na raty z Xkomu morele lub rtv z góry dziękuję

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?3.5k okolo

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)juz

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer? Lapek do gier i nie tylko

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?tak

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?nie

Myślałem nad y50-70 z rtv dobry wybór?

Opublikowano

Hej,

@JacoH sie pomylił ze wzorem ale spoko ten też wystarczy :D

y50-70 to stary model z 2014 roku, jak ktoś niby jeszcze nówkę sprzedaję to jest coś nie tak xD
Z systemem z nowych: MSI GL62 i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10X GTX950M FHD

Matryca FULL HD, mocne zawiasy, sztywność obudowy, prosta stylistyka, możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, bogactwo złączy, przyzwoite osiągi na baterii, brak drain baterii, wygodna klawiatura oraz touchpad

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000/Win10 GTX950M

Matryca matowa FULL HD IPS niezłej jakości (przyzwoite kąty widzenia jak przystało na IPS) Świetny design, mocny procesor, cicha praca, wygodna podświetlana klawiatura, łatwy dostęp do czyszczenia, dobra kamerka, przyzwoita grafika, dobra karta sieciowa do WiFi (dwuzakresowa!), dobre trzymanie na baterii, rozsądna cena, dosyć cienki.

W przypadku opcji bez systemu: MSI GL62 i5-7300HQ/8GB/1TB GTX960M FHD - ten sam model co wyżej z tym że lepszy procesor i grafika.

Lenovo Y700 15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX960M

Matryca półmatowa FULL HD IPS LG Phlilips o dobrych kątach widzenia oraz kontraście, mocne zawiasy, niezła wydajność w grach, dobrze wykonana aluminiowa obudowa przy tym smukła, elegancka, bardzo dobre głośniki JBL, przyjemny w dotyku pulpit roboczy możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, niskie temperatury robocze pod obciążeniem O wiele lepsze temperatury niż w Y50,łatwy dostęp do układu chłodzenia, ergonomiczne rozmieszczenie portów,  dobre osiągi na baterii.  Dobry i uczciwy stosunek możliwości do ceny

Jeszcze zestawienie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156-cala-na-stycze%C5%84-2017-r/

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@yamsza

Dwa pierwsze są z systemem

Potem dwa bez systemu. Wybierasz Ty system to koszt 400 zł wpływa na konfiguracje.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...