Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

"Martwy" eksplorator Windows po zawieszeniu się komputera

zielakn

Pytanie

Opublikowano

Witam od jakoś dwóch miesięcy mam problem z tym procesem, głównie dzieje sie to gdy powiedzmy, oglądam jakiś filmy na youtube i przy okazji zaczne sobie mecz w lolu, robiłem tak codziennie, lecz od tych dwóch miesięcy, co około dwa tygodnie mam z tym problem. Wygląda to tak, że film sie zacina, odświeżanie strony nie działa po może 10-ciu sekundach przeglądarka ma brak odpowiedzi i potem już kaplica. Pulpit, pasek startu i inne duperele mają brak odpowiedzi, ale odziwo nie gra, moge grać dalej bez problemów, lecz żeby "odświeżyć" tego eksploratora musze zresetować całego pc'ta, może to nie jest jakiś problem, ale pamiętam, że kiedyś miałem tak (na starym pc) z blue screenami, pojawiały sie raz na jakiś czas a potem, było za późno i dysk był do wymiany, przez ciągłe restarty, które robił windows, bo blue screeny pojawiały sie coraz częściej. Dodam od siebie, że czasem dzieje sie podobna sytuacja gdy słucham muzyki i coś robie, nagle muzyka sie zacina i program ma brak odpowiedzi, wtedy też pomaga tylko restart i teraz nadchodzi pytanie, czy w tym przypadku robić reinstall całego windows'a czy to leży gdzieś po mojej stronie. Sterowniki mam aktualne, programy również, lecz samego windowsa nie aktualizowałem od przeszło roku, gdyż nie mam do nich zauwania po jednej z ich aktualizacji, tak btw. jest to Windows 7.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem raczej tylko ze sterownikami, zaktualizuj i zainstaluj te od płyty głównej, chipsetu czasami jak są do USB3 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sterowniki są aktualizowane na bieżąco a te, które dostałem wraz z płytą główną zreinstalowałem, niestety nie moge zobaczyć efektów, gdyż jak wspomniałem problem pojawia sie raz na jakiś czas. A dopytam, czy tego typu problemy mają coś wspólnego z pracą dysku czy jest to praca systemowa?

Opublikowano

Z czymkolwiek bo  problem może być od sprzętu albo sterowników. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...