Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest przyczyną takich FPS?

imysticx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z ilością fps w grze. Zacznę od podania swojego sprzętu:

-System operacyjny: Win 7 Pro (64 bity)

- CPU: AMD Athlon II X2 260 3,2GHz

- Grafa: NVIDIA GeForce 9400 GT

- 4GB RAM

Całkowicie rozumiem, że jest to słaby sprzęt, jednak na starym komputerze, z tą właśnie grafiką i dużo gorszym procesorem jak i z 2GB RAM'u, nie miałem takich problemów. Głównie chodzi o to, że mam straszne dropy, chwile jest dobrze, gdy wyłącze max 60 fps to dochodzi do 130~ na zalecanych ustawieniach (średnie, wyłączone wszystko co zbędne), i nagle fpsy mi spadają do 7, czasem do 1, czasem do 15, i tak na kilka sekund się laguje, po czym wraca do normalnych fpsów i tak w kółko. Temperatury to około 40 stopni dla CPU jak i grafiki. Sterowniki do karty graficznej aktualne, bardzo proszę o pomoc.

Dodam jeszcze, że zmiana ustawień graficznych nic nie zmieniała, ciągle te same dropy. Wydaje mi się że ten ten komputer spełnia wymagania LoL'a, ale mogę się mylić. Z góry dzięki za jakiekolwiek rady.

Opublikowano

Format był robiony 2 miesiące temu, 370gb wolnego z 460. Przy poprzedniej karcie graficznej było wszystko w porządku, zaledwie kilka dni temu. Wszystko powyłączane. Problem na pewno tkwi w czymś innym, to nie jest normalne że przez chwile jest wszystko idealnie, i nagle jakieś dropy do 5 fps.

Opublikowano

Format był robiony 2 miesiące temu, 370gb wolnego z 460. Przy poprzedniej karcie graficznej było wszystko w porządku, zaledwie kilka dni temu. Wszystko powyłączane. Problem na pewno tkwi w czymś innym, to nie jest normalne że przez chwile jest wszystko idealnie, i nagle jakieś dropy do 5 fps.

Może być tak że anty virus ci świruje albo windowsowi zachciało pobierać się updaty badz mozesz mieć jakiegoś viruska na kompie, przeskanuj komputer anty virusem jak nic nie znajdzie to spoko, wyłącz anty virusa / updaty 

790331421158480286162.png

i5 2500k 

msi z77a gd 55

Ballistix x2 4gb

r9 270x 4gb

Thermaltake 530w

gladius m25

seagate 1tb

Opublikowano

Skanowałem przez malwarebytes, uzywalem tez ccleanera, nic nie pomogło. Czasem rzeczywiście jest wszystko ok, ale przeważnie dostaje dropa do 5 fps i nie chce sie odciąć ;/

Opublikowano

Użyj opcji napraw w kliencie, spróbuj odpalić bez ŻADNEGO programu w tle, nawet antywirusa, jak będzie działać normalnie, odpalaj po koleii programy i zobacz który się gryzie, + zaktualizuj sterowniki sprzętów które masz podłączone do komputera, może też tak być że coś Ci się odłącza, np. klawiatura, i w momencie odpięcia komputer muli bo jej szuka, ona po 0.5 sek sie podłącza, komputer znowu muli bo sie na niej skupia

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Sprawdź któreś z zalecanych przez Riot rozwiązań i daj znać czy pomogło ;)

https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752684-Rozwi%C4%85zywanie-problem%C3%B3w-z-FPS#section-windows

To już wcześniej sprawdzałem, niestety bez efektów.

Użyj opcji napraw w kliencie, spróbuj odpalić bez ŻADNEGO programu w tle, nawet antywirusa, jak będzie działać normalnie, odpalaj po koleii programy i zobacz który się gryzie, + zaktualizuj sterowniki sprzętów które masz podłączone do komputera, może też tak być że coś Ci się odłącza, np. klawiatura, i w momencie odpięcia komputer muli bo jej szuka, ona po 0.5 sek sie podłącza, komputer znowu muli bo sie na niej skupia

Nie mam włączonego nic poza grą, nic nie pracuje w tle. Sterowniki aktualne ;/

Opublikowano

Najwyraźniej nie zrobisz nic do wydania nowego patcha. Riot wie o problemach więc zapewne zrobi coś, co pomoże.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Niestety bez zmian :/

Następnym razem edytuj post w celu uniknięcia ostrzeżenia :)

Na starym jak i nowym kliencie są niedociągnięcia, chociaż więcej na nowym, stary się jakoś dobrze trzyma. Nic z tym nie zrobisz jeśli to wewnętrzny problem Riotu.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...