Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość ArtSergy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stworzyłem paczkę modów na silniku Forge by potem postawić serwer i zagrać z przyjaciółmi. Wszystko było dobrze, single działał, nie było crashów ale gdy już przerzuciłem mody do serwera i spróbowałem odpalić serwer po chwili normalnego działania serwer przestał działać. Zauważyłem że na liczniku zużycia RAMu po kilku sekundach wyświetliło się (0% free) i to jest moment krytyczny kiedy launcher wywala. Szukałem na internecie różnych sposobów z plikami .bat ale za każdym razem wywala error. Używam obecnie najnowszej javy czyli 8 z tego co pamiętam update 121. Proszę o pomoc.

Opublikowano

jak widze takie tematy to mam ochote rzygnac
napisz czlowieku na jakim hostingu masz serwer, jaka usluga, jaka wersja silnika i MC, jakie mody i  jakie parametry hositngu oraz najwazniejsze crashlogi, jak mamy ci pomoc skoro nie podales takich danych XDD

bannergif.gif

Opublikowano

Prosiłbym o podanie listy modyfikacji wgranych na serwerze, usuń wszystkie modyfikacje dla klienta gry typu. NotEnoughItems oraz wszelkiego rodzaju minimapy.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Niestety po usunięciu NotEnoughtItems serwera dalej nie działa ale podam listę modyfikacji:

-DamageIndicatorsMod

-backpack

-CFM (furniture mod)

-ChocolateQuest

-CustomMainMenu

-Dragon's Radio Mod

-industrialcraft 2

-Mantle

-musiccraft

-OptiFine

-TabbyChat

-Thaumcraft

-TooMuchTNT

-twilightforest

-VendingMachinesRevamped

@Edit

Po usunięciu modów klienta gry mam nowe crash-logi.

---- Minecraft Crash Report ----
// My bad.

Time: 21.01.17 08:53
Description: Exception in server tick loop

cpw.mods.fml.common.LoaderException: java.lang.NoClassDefFoundError: net/minecraft/client/audio/SoundManager
at cpw.mods.fml.common.LoadController.transition(LoadController.java:163)
at cpw.mods.fml.common.Loader.initializeMods(Loader.java:739)
at cpw.mods.fml.server.FMLServerHandler.finishServerLoading(FMLServerHandler.java:97)
at cpw.mods.fml.common.FMLCommonHandler.onServerStarted(FMLCommonHandler.java:319)
at net.minecraft.server.dedicated.DedicatedServer.func_71197_b(DedicatedServer.java:210)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:387)
at net.minecraft.server.MinecraftServer$2.run(MinecraftServer.java:685)
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: net/minecraft/client/audio/SoundManager
at java.lang.Class.getDeclaredConstructors0(Native Method)
at java.lang.Class.privateGetDeclaredConstructors(Unknown Source)
at java.lang.Class.getConstructor0(Unknown Source)
at java.lang.Class.getConstructor(Unknown Source)
at cpw.mods.fml.common.eventhandler.EventBus.register(EventBus.java:101)
at cpw.mods.fml.common.eventhandler.EventBus.register(EventBus.java:85)
at com.toomuchtnt.TooMuchTNT.Init(TooMuchTNT.java:1052)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at cpw.mods.fml.common.FMLModContainer.handleModStateEvent(FMLModContainer.java:532)
at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor4.invoke(Unknown Source)
at com.google.common.eventbus.EventSubscriber.handleEvent(EventSubscriber.java:74)
at com.google.common.eventbus.SynchronizedEventSubscriber.handleEvent(SynchronizedEventSubscriber.java:47)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatch(EventBus.java:322)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatchQueuedEvents(EventBus.java:304)
at com.google.common.eventbus.EventBus.post(EventBus.java:275)
at cpw.mods.fml.common.LoadController.sendEventToModContainer(LoadController.java:212)
at cpw.mods.fml.common.LoadController.propogateStateMessage(LoadController.java:190)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at com.google.common.eventbus.EventSubscriber.handleEvent(EventSubscriber.java:74)
at com.google.common.eventbus.SynchronizedEventSubscriber.handleEvent(SynchronizedEventSubscriber.java:47)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatch(EventBus.java:322)
at com.google.common.eventbus.EventBus.dispatchQueuedEvents(EventBus.java:304)
at com.google.common.eventbus.EventBus.post(EventBus.java:275)
at cpw.mods.fml.common.LoadController.distributeStateMessage(LoadController.java:119)
at cpw.mods.fml.common.Loader.initializeMods(Loader.java:737)
... 5 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.client.audio.SoundManager
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:191)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
... 38 more
Caused by: java.lang.RuntimeException: Attempted to load class btj for invalid side SERVER
at cpw.mods.fml.common.asm.transformers.SideTransformer.transform(SideTransformer.java:50)
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.runTransformers(LaunchClassLoader.java:279)
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:176)
... 40 more

A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.7.10
Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
Java Version: 1.8.0_121, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 254854632 bytes (243 MB) / 427294720 bytes (407 MB) up to 1894252544 bytes (1806 MB)
JVM Flags: 0 total; 
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
FML: MCP v9.05 FML v7.10.99.99 Minecraft Forge 10.13.4.1558 13 mods loaded, 13 mods active
States: 'U' = Unloaded 'L' = Loaded 'C' = Constructed 'H' = Pre-initialized 'I' = Initialized 'J' = Post-initialized 'A' = Available 'D' = Disabled 'E' = Errored
UCHI mcp{9.05} [Minecraft Coder Pack] (minecraft.jar) 
UCHI FML{7.10.99.99} [Forge Mod Loader] (forge-1.7.10-10.13.4.1558-1.7.10-universal.jar) 
UCHI Forge{10.13.4.1558} [Minecraft Forge] (forge-1.7.10-10.13.4.1558-1.7.10-universal.jar) 
UCHI Backpack{2.0.0} [backpack] (backpack-2.0.0-1.7.x.jar) 
UCHI cfm{3.4.8} [§9MrCrayfish's Furniture Mod] (cfm-3.4.8-mc1.7.10.jar) 
UCHI DragonsRadioMod{1.7.0} [Dragon's Radio Mod] (Dragon's Radio Mod-MC1.7.10-1.7.0.jar) 
UCHI IC2{2.2.727-experimental} [industrialCraft 2] (industrialcraft-2-2.2.727-experimental.jar) 
UCHI musiccraft{2.9.9} [MusicCraft] (musiccraft-2.9.9.jar) 
UCHI Baubles{1.0.1.10} [baubles] (Baubles-1.7.10-1.0.1.10.jar) 
UCHI Thaumcraft{4.2.3.5} [Thaumcraft] (Thaumcraft-1.7.10-4.2.3.5.jar) 
UCHE TooMuchTNT{2.9} [TooMuchTNT] (TooMuchTNT v2.9.jar) 
UCHI TwilightForest{2.3.7} [The Twilight Forest] (twilightforest-1.7.10-2.3.7.jar) 
UCHI aziasvendingmachine{Vending Machines Revamped} [Vending Machines Revamped] (VendingMachinesRevamped_1.0.2_1.7.10.jar) 
Profiler Position: N/A (disabled)
Is Modded: Definitely; Server brand changed to 'fml,forge'
Type: Dedicated Server (map_server.txt)

Opublikowano

Chwile poczytałem ten crashlog i zobaczyłem że toomuchTNT miał przy sobie E czyli error, usunąłem go i serwer działa. Wszystkim za pomoc na like i bardzo dziękuję. Najbardziej dziękuję @PolskiRiko . Jednak chciałbym jeszce się zapytać jak zwiększyć maksymalny ram w serwerze

Opublikowano

Chwile poczytałem ten crashlog i zobaczyłem że toomuchTNT miał przy sobie E czyli error, usunąłem go i serwer działa. Wszystkim za pomoc na like i bardzo dziękuję. Najbardziej dziękuję @"PolskiRiko" . Jednak chciałbym jeszce się zapytać jak zwiększyć maksymalny ram w serwerze

W pliku startowym zamieniasz w obu miejscach 1024 na np. 2048 (2gb), 3072 (3gb) itd.
Opublikowano

@zychu151 Gdy otwieram plik za pomocą notatnika albo C++ to całość wygląda mniej więcej tak:

PK ‡…jG               META-INF/MANIFEST.MFĽ˝É’ŁH·.:ßfűö g˛*„¶ŮĐ‹N´˘Ń¤D/:ŃŁ§?HŠĚЬJ¤Č˙»Ě„wÜWżľµ\r‹$šö3¨›¤,ţ÷Ö‚˙ý_Ƹ2s›ć˙ç\
ćĄßüćŮźç2ĎËâĎĚíŠsÔ2’řřnP˙÷=ľ˙‡â¶ń˙ţO–xµ['AAäIśk7lçµ[uA
¬˙\C?ßúcýß˙ő?óÝ?S·ţô˛Ž€r€ ·Éď˙ţpł@ţ˙Ü|żúăqőůŻćçĚ8Ďh§*hÜ0 ÜËĹ}ü÷‡{nËú/čĎő€ć?ŰüóŹÇÍĎů{?=î\aÍ/1˙ĹÇĹŹ‹_Lľ9ĎĎq3÷ŹĚ-îW÷ŹŹáš?ň$ŞÝv^űç|ć5ů|ńŤů9ë?_úĺ0˙cžp•dóRßź=Oóď»ósîżřăů‹×ĎŞ˛.JŠćÇ_mRtŹ5üXźéűüÁ?ˇ_~óó×ţx|íßűő?÷×Ç‹ýö>ź—_ý÷Đż\Ľçs>ćüóň}ÜüŇŇ5ósW•[7órĎKď%…{ß׿×ëűľóń}ßż˛ăufÁąýyĆ7˙ř ź·“~|l†¤ţ=ÉŹŰ>}NíKOóěß2ßśźł@ó“˛[î>˙3¸üüĹE0?§šHËŞýŁIň*~ú˙‰|ľţcľţÇ3îĚ•ósĘhţ~Ôą˝űń˙z;łäăă÷Źżx]·rgy<ĹăăQósňŐĎK°îŇúţëç˝?÷Ďú!˙š·żźĹęúĎíźëÇ8˙ý_’›üJ×Á1¬?ţL|\ZOIúß˙őß˙upóŕńGŔýŹ€ůŹ>¦ ôOq?ď$@ˇŰe-^·I8śEđçů>â˙—ľÇ˙€ô*‰f5ńż˙c˛çęN¶Žű%eŞFLަţčőĚ‚Xkb1A0@|ţ˙^Oá.ËgőˇĎ¨ťČ88ĎJdiTäLb&ł=SAĆX§Űé¦v&s›Fî÷‚_CŠ9EG/Žš%AŃ~Úl—čÁť%ô¶ž.ÚűV~»˙śČY:şłŔ˝“ÂâŚl!Üů˘Gx‚0V,`aČ@ĄEw“°?ëŚ>ÔśyÚŹE%ăoÖ!čçyĹnáßĹ4G߯Ĥiby9`ś#Ę
.)"ëÓ‰śHEk‰j }Ű[{lř˝<WáönpşG>ľÖÍň2čńTw™ů
Zű íőtÚ»ťf@‚ęújë#ĚŞ.ŞCYA¨ŕ,ćŚ6dĄ7cĎ›OÎbz&ď Ţ—™żüľ«őĐݨ€»E¤\iĹRnşY”ЧޙµĐ¦›0OřiĚź,ŹpćŇŕ;<–Đ‚bÓ*ë̬ú7ĄlÚĄ)(ŚRńJťąŔŤ‡µbłe¶”Ň)­É …ĐQŽŁry=…0ë’yűŹŻŻŃĽĺőôíÇ!ć©ÜŤ†_ÍfWµč(^J®TË\It”ŹÄ€x*„cmˇ×5ÖŤhSçŢđĂs)ČW3-DÁs1–ÖAŐlwÚIj¦ěu’›ĆMďö<ş,­
­Aěa×Ý»íź×f(ëp'ý&žMHŕđĽC%Mĺ¶wąöm˝4
w}îŚÝÚ±xĺÚâúB®¦aŰú<ŕ%„Ó9Ě­M…sŃç\óióŁ‚vžÄc#ş©­˙2´?ď˙=†ĂdÔęęj·ĐÁÉ΀hśő2„•‡rPT™|®8™dq‘–ůçWť)ţăź÷Űd×´ó.şł léţn-/?Ąž¦Z™!šS©›ˇ‰ŞU†`Ş‘ĽW6]εG…óĺÍśÂYW<¬#@*ýű׏‹L¸łqÍ`ˇH]źLÖáĽĂNZM–¤7áŕ¬Jł¬Ô,_sŔ“ä†;ßôXeĺ]ß<„

To tylko malutka część całości ale po prostu nie chciałem zawalać posta. Jest to chyba w takiej postaci ponieważ jest to plik startowy z rozszerzeniem.jar 
Gość dominik148
Opublikowano

@ArtSergy

Otwórz notatnik;

Wklep to;

java -XmxILOSCRAM -jar nazwatwojegosilnika.jar
PAUSE

Przykład (W moim przypadku jest to 4GB ram i silnik ma nazwę 'pspigot.jar');

java -Xmx4096M -jar pspigot.jar
PAUSE

Zapisz jako COSTAM.bat

Wrzuć do folderu z serwerem;

Odpal serwer klikając 2 x na COSTAM.bat

Opublikowano

@dominik148

Wszystko się włączyło ale teraz mam włączone dwa starter (jeden to windowsowa czarna konsola a drugi to zwyczajny starter .jar) Czy mogę jeden z nich zamknąć, jeśli tak to który?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...