Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Boty/hacki na aion?

Silverss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że tak.
80% graczy rżnie na cheatach :)

Najpopularniejsze aktualnie to: NonAnimation, skrypty pokroju AutoCleans dla Kleryka, wszelkiego rodzaju autocrafty, różne modyfikacje wykorzystujące błędy makro w celu zrobienia bota w samej grze, kilka exploitów.
Sporo tego jest.

Opublikowano

Kurcze nawet o tym nie wiedziałem. Bo w sumie dopiero zaczynam przygodę za Aion po skończeniu z Metinem i każdy wie jak jest, jak sie grało na metinie to potem do wszystkiego szuka sie hacków. Jeżeli by ktoś był na tyle miły i podrzucił jakiś link. Bardzo bym był za to wdzięczny. 

Dodam, że gram EterTechem. Nie wiem czy to jakas różnica ale wolałem napisac 

Opublikowano

Rada jest prosta - NIe graj w Aiona. Ta gra się już skończyła na serwerze EU, a przynajmniej zdaniem weteranów, którzy siedzą w tym od lat, jak np ja.
Zainteresuj się  nowymi mmorpg i nie trać czasu na to p2w dziadostwo, które zalane jest cheaterami.

Po więcej informacji zapraszam do poprzednich tematów, w których pisałęm, co się dzieje i co się będzie dziać z Aionem.

Co do AT(AetherTech) - U niego ludzie zapuszczają NonAnimation i trudniej od dziada uciec + wpakowuje Ci ogromne obrażenia w ułamku sekundy.

Bezpośrednimi linkami nie operuję, musisz szukać.

Opublikowano

Jeśli do wszystkiego szukasz hacków to po co ty w ogóle grasz w te gry? XDD Żeby się popisać przed znajomymi co "osiągnąłeś"? Piszesz ze dopiero zaczynasz przygodę z Aionem... Na początku jest tak łatwo że nawet żadnych cheatów nie potrzeba :D To że w Metinie większość graczy oszukuje to każdy wie. Ja w tą grę za długo nie grałem ( może to aż dziwne ) lecz po prostu nie widzę nic fajnego w biciu potworów pare h dziennie. Mniejsza z tym, zrobiłem kiedyś konto, zalogowałem się na oficjalny serwer i.... na starcie... bot, bot. bot. bot a dalej bot z wh itd. Lecz w tym przypadku to nawet się nie dziwię że ludzie używają botów bo jak gra się "czysto" w metina to też staje się "botem" do bicia potworów czy łowienia. Po prostu to jest nudne. Lecz czy w Aionie 80% osób oszukuję? Nie przesadzajmy... Ja już trochę rekreacyjnie w tą grę gram i bardzo mało cheaterów spotkałem. Więc czy tak dużo osób oszukuje? Moim zdaniem, nie. Wystarczy przejrzeć dział Aiona na MPC. Jeśli 80% graczy używało by cheatów to większość tematów byłoby właśnie o nich :D Czyli tak jak w dziale Metina. Nigdy jeszcze nie spotkałem się z sytuacją by jakiś "hacker" psuł mi rozgrywkę. Bardzo rzadko widzę jakieś działające cheaty do Aiona na tym forum bądź na innych. To że Aion się kończy to też po częsci prawda lecz przez firmę Gameforge dla której pieniądze to wszystko. Tak czy tak... gra się przyjemnie. Jeśli tak bardzo chcesz oszukiwać i psuć innym graczom rozrywkę.. wróć do Metina, pobierz fish bota i będzie git :D Lub do słynnego cs-a 1.6 "non-steam" :D 

Opublikowano

Jeśli do wszystkiego szukasz hacków to po co ty w ogóle grasz w te gry? XDD Żeby się popisać przed znajomymi co "osiągnąłeś"? Piszesz ze dopiero zaczynasz przygodę z Aionem... Na początku jest tak łatwo że nawet żadnych cheatów nie potrzeba :D To że w Metinie większość graczy oszukuje to każdy wie. Ja w tą grę za długo nie grałem ( może to aż dziwne ) lecz po prostu nie widzę nic fajnego w biciu potworów pare h dziennie. Mniejsza z tym, zrobiłem kiedyś konto, zalogowałem się na oficjalny serwer i.... na starcie... bot, bot. bot. bot a dalej bot z wh itd. Lecz w tym przypadku to nawet się nie dziwię że ludzie używają botów bo jak gra się "czysto" w metina to też staje się "botem" do bicia potworów czy łowienia. Po prostu to jest nudne. Lecz czy w Aionie 80% osób oszukuję? Nie przesadzajmy... Ja już trochę rekreacyjnie w tą grę gram i bardzo mało cheaterów spotkałem. Więc czy tak dużo osób oszukuje? Moim zdaniem, nie. Wystarczy przejrzeć dział Aiona na MPC. Jeśli 80% graczy używało by cheatów to większość tematów byłoby właśnie o nich :D Czyli tak jak w dziale Metina. Nigdy jeszcze nie spotkałem się z sytuacją by jakiś "hacker" psuł mi rozgrywkę. Bardzo rzadko widzę jakieś działające cheaty do Aiona na tym forum bądź na innych. To że Aion się kończy to też po częsci prawda lecz przez firmę Gameforge dla której pieniądze to wszystko. Tak czy tak... gra się przyjemnie. Jeśli tak bardzo chcesz oszukiwać i psuć innym graczom rozrywkę.. wróć do Metina, pobierz fish bota i będzie git :D Lub do słynnego cs-a 1.6 "non-steam" :D

Głupoty Panie Kolego piszesz.

Zacznijmy od tego, że Aion NIE JEST POLSKĄ GRĄ. 

Polska ma tylko jeden serwer, podczas gdy gra została "spopularyzowana" u Nas dopiero w 4.0, czyli ok 3 lata temu.

To jest 1 kwestia.

Druga jest taka, że cheaty do Aiona nie są ogólnodostępne i trzeba wiedzieć, gdzie tego szukać.

Zdziwiłbyś się, ale tak - 80% ludzi rżnie na wspomagaczach. 

Jak się wysilisz i poszukasz, to na stronach z legitnymi cheatami do Aiona zobaczysz posty graczy, którzy znajdują się w pierwszej 10 na wielu serwerach, bo kretyni podpisują się tą samą ksywką, a początkowo sami prosili o to, aby pisać do nich w grze z poradami odnośnie samego ustawiania pierwszych cheatów :D

Trzecia kwestia?

Nie każdego cheata wyczujesz.

Tak jak pisałem wyżej - Większość korzysta z exploitów, bugowania makro pod crafty, samego autocraftu i autocleanse'a na kleryków, co jest już po prostu plagą. Jeśli chodzi o NonAnimation to świeci się na czerwono. Wystarczy odpalić sobie sprawdzanie animacji i wyjdzie Ci, że na 10 arenek zrobionych np. tygodniowo, w 6 trafisz na jakiegoś odpała.

Sam tak z ciekawości zrobiłem po wejściu 5.1

Wyszło mi, że ponad 68%(z 50 rozegranych aren) rozgrywałem na odpałów z NonAnimation + ponad 14 na około 36 kleryków, w tym aż 6 topowych, zagrywało na autocleanse.

Także się na ten temat rozpisywałem na jednym z zagranicznych forów, więc nie będę tutaj wszystkiego przenosić, bo mi się po prostu nie chce. Ciekawscy znajdą.

Odnosząc się jeszcze do wypowiedzi Ethes'a - MPCForum w dużej mierze zawiera informacje o cheatach do różnych gier, więc Twoja "napinka" jest tutaj niepotrzebna. 

Powracając do tematu Aiona - Chcesz grać przyjemnie? Idź na NotAiona. PvP na najwyższym poziomie, świetny kontakt z administracją, która jest KOMPETENTNĄ EKIPĄ, która nie pozwala sobie na plagę cheaterów.

Powracająć ZNOWU do tematu cheatów w Aionie - Rozpisywałem się kiedyś o sytuacji na serwerze Tureckim(jeszcze czasy, gdy byłem topowym graczem i mocno siedziałem w community Aiona + miałem sporo kontaktów z GM'ami).

W ogromnym skrócie - Ogromna afera na wieluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu forach do Aiona, bo na wspomnianym wyżej serwerze była grupa graczy, która słynęła z cheatowania. Ludzie ich zgłaszali, a kończyło się to tym, że osoby zgłaszające dostawał bany za podsyłanie filmików i screenów na grupę cheaterów. Dlaczego? Cheaterzy mieli kontakty z GM'ami.

Inna sytuacja?

Boostowanie statystyk przez legion EvilSmurfs na serwerze Spatalos/Deyla.

Legion składający się swego czasu z około 11-16 aktywnych graczy. Reszta członków to alty. Paru członków tego legionu regularnie popijało wódkę z GM'ami. Cały legion oczywiście latał na cheatach tak perfidnie, że przez pewien okres ubierali swoje postacie w tzw "combined sety", czyli sety z elementami 6 slotowymi, do których wrzucali każdy rodzaj kamienia, aby programami trzecimi(wykorzystującymi wtedy exploit) boostować statystyki swojej postaci.

"Karolajn" do dzisiaj jest jednym z najbardziej odpalonych gladów EU, nawet jeden ze starych GM'ów do dzisiaj dziwi się, że nasz "OPGG" gladiatorek lata i rozwala wszystko, nie otrzymując przy tym bana.

Jeszcze inna sytuacja?

Legiony "ClearlyCheaters" i "PureCheaters" na Barusie.

Członkowie tych legionów to już takie "legendy" Polskiej ekipy cheaterów z Aiona. Ich "legendarne" zwycięstwa na JMR są znane graczom z każdego serwera. Masz to nawet na YouTube.

Oczywiście wybanowanie graczy zajęło wiele, wiele miesięcy, a wielu do dzisiaj się "ukrywa" i gra sobie, jak gdyby nigdy nic :)

Inna sytuacja?

Jeśli jesteś weteranem to z pewnością znasz gościa o ksywce Lobotomizer. Gość, który na serwerze miał ksywkę "Asmo Killer". Grupy 6 osobowe potrafiły przed nim spierdzielać. Uchodził początkowo za skillowego gracza, ale wydało się, że cheatował. To były czasy jeszcze Aiona 2.6

Wniosek? W każdej wersji Aiona cheatowali.

W wielu kontakty z GM'ami chroniły od bana i do dzisiaj tak jest.

Kiedyś cheaty były mniej powszechne, bo exploity i bugi były łatane. Jak sprawa wygląda teraz? Niektóre exploity nie zostały załatane od 4.0, stąd nadal istnieją pewne "ukryte" opcje.

GameForge przestało dbać o grę.

Wolałbym się cofnąć do czasów abonamentu i grać w produkt, o który dbano, niżeli mieć f2p dziadostwo z co raz to mocniejszym p2w, planami na typowe p2w i zniszczonym community.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...