Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skaczący ping

alti2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam myslalem ze udalo mi sie rozwiazac moj pewien problem lecz jednak tak sie nie stalo. Chodzi o to ze caly sprzet mam sprawny za wyjatkiem mi sie wydaje karty sieciowej. Sprawdzajac w menadzerze zadan i wydajnosci tylko w sieci co jakis czas skacze wartosc do 100 i patrzac w cs gdy jest pokazany ping i fpsy to ping skacze i jest przycinka chwilowa. w innych grach tak samo. W sumie we wszystkich grach. A na single player czegos takiego nie ma. Jakies porady? wylaczylem ipv6 itp. Bo moze to nie jest akurat wina karty? stery najnowsze mam od killera. sprzet msi gt72 6qe dom pro 32 gb ram 980m 8gb i7 6700hq

Opublikowano

Skoro może wina karty to ją wymień a nie zgaduj, bo to też może być wina internetu, routera, kabli albo systemu ( prawidłową odpowiedź sobie wybierz, oczywiście zgadując ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A nie mozna jakos przetestowac czy to na pewno wina karty? tzn jakies testy. lub istnieje jakies tanie urzadzenie ktore to wywnioskuje? bo karta do mojego sprzetu dosyc droga

Opublikowano

Jaka droga ?? Zwykła karta wifi jakich pełno po laptopach.

Podłącz się przez kabel i sprawdzaj bo to zwykle wina użytkownika który ma denny internet i narzeka na wszystko poza nim. 

Opublikowano

@Ktosiu tylko wlasnie ten problem ze u kumpla identyko problem. A jesli majac podlaczony kabel lan tak samo sie dzieje to nadal moze to byc wina karty?

Opublikowano

Jak może być wina karty wifi skoro łączysz się przez kartę sieciową na kablu ? Router albo słaby internet. 

Opublikowano

@Ktosiu w takim razie bede walczył o zmianie internetu lecz by miec pewnosc ze problem tkwi w tym To polecil bys jakeis programy do sprawdzenia czy problem tak w razie czego nie tkwi w : - karta graficzna , procesor, ram , dysk i nwm w czym jeszcze moze tkwic. Chce poprostu miec pewnosc ze to wina internetu :)

Opublikowano

wgl patrzac w podgladzie zdarzen mam bład i ostrzeznie ktore sie powtarza. 

Nwm czy to moze byc to ale nie wiem jak naprawic to ostrzezenie moze pan to rozumie:?

Szybkość procesora 1 w grupie 0 jest ograniczana przez systemowe oprogramowanie układowe. Procesor miał ograniczony stan wydajności przez 71 s od ostatniego raportu.

Oraz blad

Zgodnie z ustawieniami uprawnienia właściwe dla aplikacji nie jest udzielane uprawnienie Lokalny Aktywacja do aplikacji serwera COM z identyfikatorem klasy CLSID 

I to sie powtarza co kilka linijek

Opublikowano

Dodam ze podczas wystapienia tej scinki takze spada użycie karty graficznej wyrazonej w % do dosyc niskiej wartosci poczym powraca tak jak bylo. Testuje za pomoca programu msi afterburner wszystkie wykorzystanie i temp

Opublikowano

Jako, że wy nie potrafiliscie mi pomoc to poradzilem sb w sposob nastepujacy. Zrobilem formata i chipset pobralem w sposob nie taki jak zawsze czyli ze strony producenta lecz z programu automatycznie wyszukujacego i instalujacego chipset i okazalo sei ze jest on wersja nowsza od tego zamieszczone na stronie producenta. Reszte sterownikow pobralem z driver booster rowniez pierwszy raz bo zawsze ze strony producenta i chodzilo wszystko zajebiscie bez bledow az wylaczylem kompa na noc i potem wlaczam i windows update zrobil swoje i cos zjebal nwm sam w ktorym sterowniku tkwi problem ale po jego robocie znowu problem wystepuje. Czyli nie da rady go wyepac? mam wersje HOME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...