Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niesłuszny ban w GTA ONLINE na miesiąc

CevaBikaGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Jakiś tydzień temu zacząłem grać w gta online, i wleciał mi ban na miesiąc.

a więc tak:

grałem sobie normalnie akcje [miałem 13 lvl], gdy nagle pojawił się czarny ekran i coś się ładowało.

w tym samym momencie dostałem maila od rockstar:

Hi OffensePL,

This is a message from Rockstar Games. Your account was used in violation of our Terms of Service and/or EULA, found here:

As a result, your account has been suspended from playing GTA Online on PC for 30 days. In addition to being suspended, all GTA Online characters, progress and inventory on PC will be reset.

All GTA Online suspension, banning, and character reset decisions are final and may not be appealed. For more information on the GTA Online Suspension and Ban Policy please see https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/229514247.

Please note that this is a no-reply email address.

Rockstar Games

Pragnę też zaznaczyć że na 100% nie miałem żadnych cheatów ani nie podnosiłem kasy, a powód bana nie został podany.

jest jakaś szansa żeby się odwołać/ewentualnie że ban sam zniknie przed czasem?

Opublikowano

Siema.

Jakiś tydzień temu zacząłem grać w gta online, i wleciał mi ban na miesiąc.

a więc tak:

grałem sobie normalnie akcje [miałem 13 lvl], gdy nagle pojawił się czarny ekran i coś się ładowało.

w tym samym momencie dostałem maila od rockstar:

Hi OffensePL,

This is a message from Rockstar Games. Your account was used in violation of our Terms of Service and/or EULA, found here:

As a result, your account has been suspended from playing GTA Online on PC for 30 days. In addition to being suspended, all GTA Online characters, progress and inventory on PC will be reset.

All GTA Online suspension, banning, and character reset decisions are final and may not be appealed. For more information on the GTA Online Suspension and Ban Policy please see https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/229514247.

Please note that this is a no-reply email address.

Rockstar Games

Pragnę też zaznaczyć że na 100% nie miałem żadnych cheatów ani nie podnosiłem kasy, a powód bana nie został podany.

jest jakaś szansa żeby się odwołać/ewentualnie że ban sam zniknie przed czasem?

Część mail'a:

All GTA Online suspension, banning, and character reset decisions are final and may not be appealed.

Tak więc nic z tym nie zrobisz. 

A miałeś jakiekolwiek mody? Nie mówię o cheat'ach, bo to logiczne. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mam również znajomego, którego dostał bana i reset postępów za nic. Podobno można dostać bana nawet za bandican. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Przypomniałem sobie, ze to gdzieś w listopadzie twórcy wgrali nowy antyheat. Teraz nawet za glitch, bandican może program antycheat nadać bana. Wynika to z tego, że jednak jesteś jakoś winny.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Zadzwoń do pomocy technicznej Rockstara. To jest ich numer: 222 953 758. Wytłumacz im swój problem. Potem Ci powiedzą co masz zrobić. ;)

Opublikowano

Rockstar podobnie jak Valve w stosunku do "oszustów" prowadzi politykę zerowej tolerancji. Twoje szanse na odzyskanie konta, są takie jak pozbycie się vac bana z konta steam, czyli praktycznie niemożliwe. Podejrzewam, że ludzie na infolinii nie mają przywileju odblokowywania kont. Chyba tylko mogą zgłaszać zgłoszenie gdzieś dalej do bardziej uprzywilejowanej cześci pomocy technicznej. Zadźwoń na infolinie tak jak powiedział kolega wyżej @ThePoc . Lepiej znajdź mocne argumenty, bo ludzie na infolinii są napewno przyzwyczajeni do wielu wymówek i tłumaczeń.

Życzę powodzenia

@Edit nie doczytałem że dostałeś bana na 30dni, a twoje postępy się zerują. Lepiej zadzwoń do nich i spytaj się dlaczego otrzymałeś

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...