Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o takim serwerze?

Wersja  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wersja serwera

• 1.5.2
      1
    • 1.6.4
      0
    • 1.7.2
      0
    • 1.8
      1
    • 1.11
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio siedziałem w tematach serwerów tutaj, przeglądałem posty typu

"Jaki serwer ..." i tak dalej.

Wpadłem na pomysł stworzenia czegoś co widziałem

tylko 1 raz i nie wiem czy wyszło

z Bety

Na czym opierać ma się serwer

już wyjaśniam

Po zalogowaniu się na serwer gracz może wybrać pomiędzy 4 Państwami

Czerwoni

Zieloni

Biali

Czarni

Każda państwo zaczyna od zera, postaram się wyrównywać państwa aby nie

było 0:0:10:10

tylko wszędzie po 5 graczy

Jedziemy dalej

Każde państwo będzie miało 10/15 pustych miejsc podobnych do

PlotMe, każde te miejsce będzie przeznaczone na budynki

kuźnie, kopalnie, magazyny czy domy.

Gracze z państwa będą biegać i zbierać surowce

aby budować owe budowle

Po wybudowaniu kuźni cała ranga (Państwo) otrzyma

permisję np do używania crafting table albo kowadeł

Wszyscy gracze z danego państwa będą pracować aby je rozwijać

Możliwe będą najazdy na inne państwa, po zabiciu wroga oraz zniszczeniu bloku

państwa (jakiś randomowy) Państwo wygranych otrzyma

X surowców w nagrodę do własnej budowy

Gracze będą musieli bronić tylko tego kryształu przed zniszczeniem

Niszczenie go będzie możliwe tylko w określonych godzinach

Aby nie było nocnych ataków w 1 gracza na serwerze

Gracze w 1 państwie będą mieli wspólną skrzynię

jeden magazyn i nic więcej, żadnego prywatnego poza enderchestem

Każde państwo wybierać będzie raz na 7dni

Króla który będzie wybierał co budować w mieście

i tylko on będzie mógł to robić

Gracze wykopując surowiec muszą zanieść go do magazynu w zamku, tam zostanie

zapisywany jako państwowy i można będzie z niego budować

Serwer będzie na wersję 1.5.2

bądź 1.6.4 to już zależy od postów

Na razie to tyle ;)

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Mi się bardzo podoba, ale oroponuję dać czterech ogarniętych uzależnieńców od razu na królów, żeby jakiś troll nie dostał. 

Poza tym.. Są czerwoni, są czarni, są biali, są zieloni, a nie ma biało-czerwonych?! A GDZIE PATRIOTYZM? xD

Opublikowano

Dodam administrację jako króla państa

Dodatkowo zmniejszę królestwa do 2

Dodatkowo jedzenie, broń i narzędzia będzie graczom rozdawać Administracja zgodnie z hierarchią rang

KidMod - Jedzenie

Mod - Broń narzędzia

Admin - Alchemia enchanty

HeadAdmin - zarządza wszystkim - Król

Budynki w zamkach omawiane będą między mieszczanami a Królem, każde państwo będzie działało osobno, inny rozwój w zależności od tego co wybudują.

Będą także poziomy zamku, od drewnianego przez drewno-kamień aż po kamienny zamek.

Serwer będzie typu Real-Life/RPG/Survival

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Myślę, że dobry jest to pomysł. Mi osobiście się podoba taki typ serwera, nigdy się z takim nie spotkałem i chętnie bym zagrał :) 

Opublikowano

A co w takim mieście chcielibyście do tworzenia, mam już kilka budowli i lada dzień będę je rozmieszczał wokół i w zamku

• Kuźnia - najpierw trzeba wybudować kopalnie aby móc kuźnię, pozwala używać kowadeł oraz craftować miecze
  • Bank - potrzeba kamienno-drewnianych murów zamku minimalnie oraz kopalni z tartakiem
  • Mury zamku - czyli cały zamek, na początku jest drewniany potem drewniano-kamienny a na końcu kamienny
  • Tartak - potrzeba kilka tyś sztuk drewna do budowy, po budowie można używać siekier lepszych niż drewniane oraz używać crafting table
  • Kopalnia - potrzeba kilka tyś kamienia na budowę - po budowie odblokuje się nam możliwość lepszych kilofów
  • Farma - jedzenie, mięso oraz warzywa, drewno i kamień (potrzeba najpierw wybudować kopalnię i tartak)
  • Szklarnia - wymaga farmy
  • Wieża magiczna - możliwość warzenia mikstur, potrzeba, farmy, kuźni, kopalni i tartaku oraz drewniano-kamiennych murów w zamku

Szukam więcej budynków do możliwości budowy wokół zamku

Po budowie danego budynku cała ranga (Państwo) otrzyma nową permisję pozwalającą na budowę albo crafting

EDIT

• Karczma - po jej budowie można wykonywać zadania z nagrodą jak dodatek surowców do państwa czy pieniądze dla siebie

Dodatkowa rzecz:
Gracz po wybraniu państwa otrzyma informacje na temat podatków

Czyli tego ile surowców + złotych monet musi oddać na dzień aby nie trafić do więzienia

Podatki ustanawiać będzie król państwa

Mój zestaw

Opublikowano

REF

Zamek czerwonych został stworzony, identycznie jak jego tereny pod budowę budynków.

Mój zestaw

Opublikowano

REF

Mój zestaw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...