Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mapy w wot

ImBYKU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy macie czasem tak ze gdy zaczynacie grac to 2-3 mapy co chwile wam sie powtarzaja ?

bo mnie od jakiegos tak losuje dziwnie ... dzisiaj 9 razy pod rzad ruinberg/winterberg  w roznych opcjach :/

macie moze jakies patenty na to 

bo ja po takich seriach gdy juz rzygam ktoras mapa poprostu nie gram , ide po kanapke ,herbatke czy zapalic (tak wiem ze jestem noobem oslabiam druzyne itd . ) bo gra ma mnie bawic a nie stresowac 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

To przestań grać, to że ciebie to denerwuje nie upoważnia cię do celowego robienia na złość drużynie. Mam tylko nadzieję że zaraportują kilka razy pod pretekstem bota i poleci banik. 

Tak przy okazji masz racje, owszem "wydaje" ci się że mapy się powtarzają...

Opublikowano

To przestań grać, to że ciebie to denerwuje nie upoważnia cię do celowego robienia na złość drużynie. Mam tylko nadzieję że zaraportują kilka razy pod pretekstem bota i poleci banik. 

Tak przy okazji masz racje, owszem "wydaje" ci się że mapy się powtarzają...

Mapy się powtarzają, a co do graczy gram gram i pod rząd przegrane 5 bitew a nawet 10... no to cholera jasna jak się nie wkuźwić ...

1. Mapy te same był szturm atak mapa xxx zginąłem wbiłem na inny tank wróciłem na poprzedni szturm atak mapa ta sama... no cholera ileż można i to nie jednokrotnie...

2. Ta gra powinna mieć miano "World of Bots" w nią gra więcej botów niż ludzi jedziesz nikt ci nie pomaga i bitwa przewalona 3:15 przy czym ty tych trzech wydoiłeś i zniszczyłeś... bo nie sądzę że człowiek tak potrafi grać nie ogarniać po 40k bitwach nadal gry to naprawdę coś albo nie halo albo niech zaczną resetować konta do skutku ludziom z udarem umysłowym.

Ps. a ty Bajezyd pohamuj konie... nie tylko go wnerwiają powtarzające się mapy dodatkowo kiedyś to było multum świetnych map, których nie ma aktualnie i nie zapowiada się aby były, WG straciło już ten urok robienia tych map teraz robią mapy debilne pokroju Charaków i Stalinpizdingrad mi osobiście te mapy się nie podobają.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Ps. a ty Bajezyd pohamuj konie... nie tylko go wnerwiają powtarzające się mapy dodatkowo kiedyś to było multum świetnych map, których nie ma aktualnie i nie zapowiada się aby były, WG straciło już ten urok robienia tych map teraz robią mapy debilne pokroju Charaków i Stalinpizdingrad mi osobiście te mapy się nie podobają.

A mnie się podobają mapy miejskie bo gram HT i mam większe pole do popisu, a nie jestem pro graczem tylko początkującym "noobkiem".

Jak się wylosuje piaszczysta rzeka to nie stoję na respie tylko gram. A później się dziwić że na czacie ogólnym lecą obelgi i epitety, oczywiście fajnie byłoby bez takich wyzwisk bo mnie też się zdarza wyjechać na "pałę" i ginę przez swoją niewiedzę. Ale nie robię tego celowo, więc po co się katować w grę której się nie lubi ?

Opublikowano

Grę uwielbiam ale nie lubię nie znoszę noobów, których na siłę upycha MM, rozumiem może zdarzyć się takie losowanie ale na serio 10 razy pod rząd słabych graczy mi wywala co albo jadą na pałę albo nie potrafią przebić czołgu o tier niższy od swojego no to na serio ci ludzie na serio udają że grają czy mają raka mózgu ?

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Gra jest dostępna dla graczy o każdym wieku, więc ich wyniki są różne z tegoż powodu. To graj bez XVM i wtedy nie będziesz się denerwować że na samym starcie masz słabych graczy (być może  źle cię zrozumiałem, bo nie wiem skąd wiesz o noob team).

Opublikowano

Gra jest dostępna dla graczy o każdym wieku, więc ich wyniki są różne z tegoż powodu. To graj bez XVM i wtedy nie będziesz się denerwować że na samym starcie masz słabych graczy (być może  źle cię zrozumiałem, bo nie wiem skąd wiesz o noob team).

Gram bez XVM :D, a noob team to już wiem po taktyce jaką jadą i po wyniku bitwy jaki uzyskany jest w wyniku ukazania mi się wyników bitwy (Przegrana) i patrząc na DMG jakie Moi sprzymierzeńcy zrobili.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

@Bajezyd - kolega nie napisał, że porzuca bitwę i staje się botem, równie dobrze może sobie tą przerwę po bitwie zrobić (na kanapki).

Nie jest to przypadek z tymi mapami:

- nie podam źródła bo nie jestem w stanie namierzyć, ale widziałem film kiedyś jak devsi tłumaczyli jak to jest z tymi mapami i ich losowaniem,

- jest od dawna tak, że po każdej łacie mapy dostają odpowiednie priorytety w losowaniach (które % ma częściej losować),

- tłumaczyli to tym iż chcąc coś poprawić, albo przekonać się czy coś działa ok. mapa jest częściej losowana, bo wtedy szybciej docierają do nich info. odnośnie np. błędów,

- po jakimś czasie mini łatka i aktualizacja np. jak mapa się sprawdziła to dostaje normalny priorytet,

- kiedyś tak było właśnie z mapami na których wprowadzili pory roku (mapy te same tylko zmieniało się np. lato/zima) - devsi przyznali że dali wtedy tym mapą większy priorytet w losowaniu,

Jedna z "teorii spiskowych" mówi że: mogą komuś częściej daną mapę losować, jak mu np. danymi typami pojazdu gorzej idzie na niej (np. arta i miasto), by wyrównać mu WR ~50%, a innemu, dawać taką sama, by mu polepszyć do 50%. Osobiście uważam że nie jest to tylko teoria, no i nie tylko w ten sposób można dążyć do ~50%.

@xDefqonOnex - wszyscy uparli się na ten XVM, ale prawda jest taka, że to od dawna nie ma on tak dużego znaczenia (gracze badali i wychodziło im że się sprawdza w ~50%). Łatwiej i bez podejrzeń robić to dzięki RNG - no i gracz nie będzie podejrzewał bo RNG jest przecież "losowe".

XVMem możliwe, że kiedyś kombinowali, ale dawno temu była spora gówno-burza i nawet chcieli zakazać XVMa, ale nie przeszło - więc nie sądzę by nim sterowano bo było to łatwe do sprawdzenia (gracze mają te dane podane, a takie RNG nie mają jak sprawdzić, muszą uwierzyć na słowo).

Ja i nie tylko ja zauważyłem, szczególnie podczas większych i dłuższych eventów. jak np. ten z Tog II kiedyś, że trafiając do drożyny teoretycznie lepszej (XVM dawał nam 75-90% na wygrana) częściej przegrywałem, a trafiając do gorszej to się wręcz cieszyłem, bo przeważnie była wygrana (ja WR>53%) - zdecydowanie częściej trafiałem do "lepszej" drużyny. U kolegi (WR >49%) było tak samo tylko mu losowało zdecydowanie częściej "gorsze" według XVMa drużyny i akurat częściej wygrywał. Event trwał 1m-c a my razem pracujemy i sporo o grze gadamy. Miałem ewidentny przykład sterowania, bo ja się męczyłem przez m-c by wygrać 6 bitew w danym dniu (zazwyczaj ~20-30 bitew, parę razy po 30tu iluś dałem za wygrana bo nie mogłem tych magicznych 6ciu zwycięstw zrobić), a on nigdy nie musiał więcej rozegrać bitew niż 10 (często 7-8 bo nie zawsze był w pierwszej 10tce).

minął event i wszystko wróciło do normy. Rozmawiałem z kolegami z klanu, mieli podobne odczucia tylko oni tego tak wnikliwie jak ja nie badali.

Powiecie, że to wina pomidorków, bo dużo słabych graczy gra jak jest event. Bład. Dlaczego? Wtedy jest łatwiej te algorytmy uruchomić, by gracze długo w kolejce nie stali. Jestem programistą więc mam pojęcie o tym jakieś. Jakby co mogę rozwinąć dlaczego tak uważam.

Najlepiej byłoby grać gdy jest jak najniższa populacja i na czołgach bardziej OP. Jak ktoś dociekliwy poszpera to zobaczy że sporo poradników odnośnie poprawienia WR tyczy się grania w godz. kiedy populacja jest jak najmniejsza. Przypadek? Nie sądzę. Nikt w prost tego nie powiedział dlaczego, ale bazuje to na doświadczeniach właśnie b. dobrych graczy którzy właśnie w tych godz. sobie WR podnoszą. Pokrywa się to z tą teorią, gdyż by za długo nie byli losowani dany mechanizm może być wyłączony właśnie wtedy - bo za mało ludzi i nie miał by jak zestawić tego szybko.

P.S.

Wyszło długo, ale sądzę że warto poczytać i przemyśleć. Ot takie moje zboczenie zawodowe.

Opublikowano

co do WR to wojopl78 masz racje rng ma znaczenie , i chyba podobnie jest z mapami , aczkolwiek ta nowa prayz gram rzadko ,  pozatym gram glownie lightami i czesto ensk , himel na zmiane ...wezme czolg ciezki  i co ? malinowka z 3 artami :) i 15 minut chowania sie przed arta :P  juz ten rng robi takie psikusy 

co do noobow i botow w grze to sa, bo to random i jesli mi nie przeszkadzaja w grze to niech sobie beda , bo dzieki takim gracza zdarzaja sie epickie bitwy ,

jezeli niebyloby czerwonych graczy niebyloby tez fioletow i kazdy by mial wn8 w granicy 1400-1800 i WR 48--51 % bo duza czesc bitew konczyla by sie remisem .

i bitew nie przegrywa sie przez noobkow w swoim teamie tylko przez lepszych graczy w teamie przeciwnym 

i najgorsza wymowka jest bo team mi nie pomogl ... masz mape, widzisz ze jedziesz sam na flanke albo jedziesz z pomidorem zawroc , pojedz tak gdzie mozesz cos ugrac , bitwe pewnie i tak przegrasz ale z wynikiem fajnym a takie porazki bola mniej .... co robi wiekszosc graczy ? klika F7 (sos) ginie i stwerdza ze noob team bo mu nikt nie pomogl , A prawda jest taka ze zgina poniewaz nie czyta mapy i jezdzi szablonowo .

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...