Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] SMS Shop - MicroSMS i HomePay

goukan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kiedyś miałem okazje napisać sms shop do minecrafta w PHP na stronie, który bardzo dobrze się przyjął - [link do tematu] jest na 1 pozycji w google po wpisaniu frazy "sms shop minecraft" - tak więc kontynuując moją drogę z Minecraftem (nie nie gram w to) napisałem plugin do Minecrafta, sms sklepu :)

Całe potrzebne repozytorium znajduje się tutaj: https://github.com/smietanka/CmdShop

Jest to plugin SMS Shop w grze minecraft z możliwością wybrania czy chcemy, aby lista ofert pojawiała się na chacie czy w specjalnym inventory. Plugin jest rozszerzalny bardzo łatwo pod każdą usługę (oczywiście wcześniej muszę zaimplementować z tego powodu, że nie mam dostępu do wszystkich usługodawców SMS kodów). Aktualnie jest DotPay (mógłbym Platności online, ProfitSms oraz HomePay).

Wszystko wybierane w configu. Wystarczy wrzucić plugin do folderu, odpalić serwer, zresetować, skonfigurować oraz dodać oferty i po włączeniu wszystko działa.

Niżej zamieszczam kilka screenów. W razie pytań można pisać w temacie.

Kilka screenów z pluginu SMS Shop.

Plik konfiguracyjny z możliwością wyboru listy ofert, usługodawcy, nazwy pliku logów lub pliku z usługami. 

582b6b680de0e.png

Plik konfiguracyjny ofert w SMS Shopie. Możliwość wyboru materiału, który widać na zdjęciu poniżej. Ceny, numeru, nazwy, opisu, komendy gdzie nazwa użytkownika jest wpisywana jako {PLAYER} oraz wiadomość zwrotna dla użytkownika po zakupionej usłudze. Każda usługa musi mieć wszystkie pola, jednak nie musi mieć w niej danych. Widać na przykładzie drugiej oferty "svip" gdzie nie ma opisu oferty, a w ofercie "vip" jest już opis wpisany i widnieje tak jak widać na zdjęciu poniżej.

582b71f0ecfb8.png

Po wpisaniu komendy /shop

582b7143515db.png

Po wpisaniu komendy /shop list.

582b718c1b93c.png

Po wpisaniu komemdy /shop <numer sługi lub nazwa usługi>, np. /shop 1 jest równoznaczne z /shop vip

582b73827d258.png

Po wpisaniu komendy /shop <numer lub nazwa usługi> <kod zwrotny sms> 

Gdy kod jest zły

582b73d581ae3.png

Gdy kod jest dobry

582b748a7ac0f.png

Plugin wymaga Minecraft 1.10.2

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

Aa dodasz micro sms? Ogólnie plugin zajebisty ale brakuje micro sms mi i czy można edytować kod dla swojego użytku?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie oceniam nawet pluginu, samo to, że jest na DotPay praktycznie go skreśla, bo 99% serwerów korzysta z MicroSMS, w którym nie trzeba zakładać DG, generalnie można wałki robić.  xD

5465845486.png

Opublikowano

Aa dodasz micro sms? Ogólnie plugin z*******y ale brakuje micro sms mi i czy można edytować kod dla swojego użytku?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Mogę dodać, tylko potrzebowałbym info od kogoś w jaki sposób MicroSMS autoryzuje kody. Narazie jednak polecałbym nie edytować go do swojego użytku. Być może znajdę czas żeby coponiektóre elementy zmieniać/dopisać samemu, więc nie ma potrzeby. Chyba że w przyszłości nie będzie mi sie chciało zajmować tym pluginem. Wtedy będzie można edytować.

Napisałeś coś, co odbiega nieco poziomem od "programistów Minecraftowych", za co należą się szczerze gratulacje. Doczepie się jednak kilku rzeczy, bo tylko wstępie zagłębiłem się w kod:

- niepotrzebnie pisałeś parser do JSON'a, w Bukkicie jest dodana bibliotka Gson (od Google) - mogłeś jej do tego użyć.

- Niekiedy wydaje mi się to zbyt statyczne, ale to tylko moje odczucie.

- Biblioteki powinieneś dodawać za pomocą Mavena (lub Graddle) - kompatybilność z innymi IDE (nie tylko Eclipse)

- Brak wielowątkowości, co skutkuje na wydajność samego pluginu

- Nie zagłębiałem się w sam kod, jednak gdyby api DotPay było w JSON, to możesz do tego celu użyć biblioteki Unirest.

W sumie to tyle, z tego co zauważyłem. A co do propozycji - jakieś lepsze wsparcie dla innych systemów płatności + łatwiejsza konfiguracja w XML (biblioteka JDOM pomoże w tym Tobie). Powodzenia :)

- To mój pierwszy jakikolwiek plugin do MC, nie wiedziałem że cośtakiego istnieje tak więc spóbuję to wykorzystać.

- Maven - fakt.

- Plugin jest na tyle mały, że nie ma sensu wprowadzać tu wielowątkowości.

- Akurat jeśli chodzi o API DotPay, odpowiedź jest otrzymywana ze zwykłego requesta GET, więc w tym przypadku jest to uzasadnione. W przypadku innych API wystarczy nadpisać metodę CheckCode i dla danego serwisu mamy daną autoryzację. Jednak dzięki za nazwę biblioteki.

Dzięki za feedback.

Nie oceniam nawet pluginu, samo to, że jest na DotPay praktycznie go skreśla, bo 99% serwerów korzysta z MicroSMS, w którym nie trzeba zakładać DG, generalnie można wałki robić.  xD

Jak nie oceniasz to nie pisz. Nawet nie przeczytałeś tematu. Jest wyraźnie napisane, że dodanie kolejnej usługi SMS jest proste.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

@goukan czy mógłbyś mi wysłać skompilowany plugin na PW? byłbym megaa wdzięczny.

@topic

Plugin jest bardzo dobry tylko mógłby obsługiwać microsms.

banner.png

Opublikowano

@goukan

Kod na sprawdzanie microsms:

public class CodeChecker
{
public static int checkCode(final String code, final Service service) {
try {
final URL url = new URL("http://microsms.pl/api/check.php?userid="+ Config.USER_ID + "&number=" + service.getSmsNumber() + "&code=" + code + "&serviceid=" + Config.SERVICE_ID);
final URLConnection urlConnection = url.openConnection();
final BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(urlConnection.getInputStream()));
final StringBuilder string = new StringBuilder();
String inputLine;
while ((inputLine = in.readLine()) != null) {
string.append(inputLine);
}
in.close();
return string.toString().substring(0, 1).equals("1") ? 1 : 0;
}
catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
return -1;
}
}
}

1.png

Opublikowano

Dodałem usługę MicroSMS

https://github.com/smietanka/CmdShop/blob/master/src/me/goukan/cmdshop/ServiceTypes/MicroSmsService.java

Prosiłbym kogoś o sprawdzenie czy działa ta usługa.

@Edit

Jak i również HomePay

Opublikowano

@goukan ja mogę przetestować ale podeślij mi .jar

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

banner.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny plugin, sam miałem coś takiego pisać, ale jak już jest, to nie ma co :) 

Powodzenia w rozwijaniu pluginu

Szukasz programisty na swój serwer lub osoby, która napisze Ci plugin? :)
Odezwij się, a na pewno się dogadamy!  B) 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Bump

Czy mógłby któryś z moderatorów zmienić temat i zamiast "DotPay" zmienić na MicroSMS i HomePay? DotPay trzeba usunąć bo przestał wspierać premium sms. Dzięki :)

• Marosking zmienił(a) tytuł na [Inne] SMS Shop - MicroSMS i HomePay

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...