Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć serwer bez Hamachi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ nie mam pojęcia jak stworzyć serwer bez hamachi na routerze D-LINK od T-Mobile, o ile mi wiadomo to musi być opcja "TCP" lecz ja takiej nie mam i w tym tkwi problem. W załączniku podsyłam zdjęcie z zaawansowanych opcja "Serwer Wirtualny". Próbowałem coś tutaj pokombinować lecz nic nie wymyśliłem, może poprostu na tym routerze nie da się.

post-456412-0-68359700-1484667507_thumb.png

Pomagam na PW (Prywatna Wiadomosc)

▄ . ► KONTAKT .
Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW)

►Skype: smith.polska

Opublikowano

zwykle wystarczy: dodać wyjątek do zapory, przekierować dmz na urządzenie przeznaczone pod serwer gry i włączyć opcje UPnP

jeśli masz internet mobilny i nie masz zarejestrowanej firmy. to jest bardzo prawdopodobne że nie możesz zrobić takiego serwera bez tunelowania swojego połączenia przez serwer z otwartymi portami lub bez zakupu serwera na jednym z popularnych hostingów minecraft.

zadzwoń do swojego dostawcy internetu i zapytaj się o możliwość odblokowania portu 25565 dla urządzenia przeznaczonego pod serwer gry minecraft.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Witaj, planujesz ten serwer do grania ze znajomymi ? Jeżeli tak to proponuje ci serwer z tego hostingu https://freeservers.pl/

dla graczy no premium kosztuje on około 5 zł na zawsze, ale ma jeden haczyk, zostaje on wyłączony automatycznie w nocy około 23:00, ale efekt jest taki sam jak postawić serwer na pc, bo chyba nie masz włączonego PC 24/dobę:D, jeżeli nie masz premium to, mogę ci założyć konto i dać ci login hasło e-mail, a potem zmienisz sobie hasło itp.

a jak planujesz serwer publiczny to odradzam ci tego, ponieważ zazwyczaj łącza internetowe zwykłe lub LTE nie poradzą sobie z większą liczbą graczy lepiej zainwestować w ofertę premium na craftserve.pl 30 zl na miesiąc.

Mc.HellDeen.Net | Wersja 1.19.3 | Królestwa

337297326_914034819917926_1513810974883148546_n.png

Opublikowano

Nie chciałem tylko założyć serwer bez hamachi, kiedyś na moim starym internecie dało się bez problemu a teraz to nie ma takiej opcji a mam też drugi internet i też na tym drugim nie da się (drugi to cyfrowy polsat)

Pomagam na PW (Prywatna Wiadomosc)

▄ . ► KONTAKT .
Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW)

►Skype: smith.polska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...