Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmawianie przez telefon komórkowy na komputerze

BALLU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podłącz słuchawki do telefonu? Czy chcesz używać oprogramowania na komputerze i samej karty sim?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Bezpośrednio, z tego co wiem i podpowiada mi logika, nie da się dzwonić z komputera używając twojej karty z telefonu. Być może sa jakieś czytniki kart sim podłączane np po USB ale powiem ci jak ja bym to zrobił. Podłączyłbym mikrofon i telefon do mixera a mixer do komputera. Tak naprawdę nie będziesz dzwonił z komputera ale możesz odbierać dźwięk z telefonu i przekazywać do komputera, np do nagrywania. Z tego co wiem to robią tak różnego rodzaju śmieszki internetowe. Ale jeżeli nie chcesz koniecznie używać swojej karty to możesz zainteresować się telefonią VoIP.

(')(.)(;)

Opublikowano

Hmm np w Winodws phone miałem tak że jak podłączyłem pod USB dało się ustawić ekran z telefonu na pulpicie aplikacją, podepniesz pod telefon słuchawki z mikrofonem nie używasz telefonu lecz myszki do odbierania wybierania numeru :)

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

W żadnym przypadku nie dzwoni się  nigdy z komputera bo nie ma nawet takiej możliwości  tylko zdalnie odbiera i nawiązuje rozmowy w telefonie. 

Od tego jest odpowiednie oprogramowanie do telefonu zwykle daje je producent albo takowe trzeba sobie samemu poszukać by w ogóle współpracowało z telefonem, no PC Suite itp 

Opcja dzwonienia i odbioru istnieje od lat w Skype i można przekierować rozmowy z telefonu na telefon Skype. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Generalnie pobrałem program MyPhone Explorer i można wykonywać z niego połączenia lecz nie słyszę tego w sluchawkach

a o to glowie mi chodzi, aby rozmowa była prowadzona przez słuchawki i mikrofon z komputera!

Wiem że na Skype można lecz na Skype trzeba wykupić Abonament.

Macie jakieś inne pomysły?

Jeśli pomogłem daj "Lubię To" :) To nic nie kosztuję !

Opublikowano

Każde oprogramowanie do obsługi telefonu co ma możliwość dzwonienia bez problemu obsłuży każdy telefon.

Zwykle do tego potrzebne jest połączenie przez BT

Opublikowano

Przecież napisałem , masz mieć obsługę BT w programie na PC 

Opublikowano

Przykładowo program AirDroid ma obsługę BT a i tak nie uzyskuje tego co chce czyli: prowadzenie rozmowy przez mikrofon i słuchawki! ;) 

Jesli znasz jakiś program proszę napisz bo sam szukam od dawien dawna...

Opublikowano

@Edit

Połączyłem się niestety rozmowę także prowadże przez telefon.. Jest to kolejny program którym tylko sterujemy z komputera a nie rozmawiamy przez mikrofon oraz słuchawki...

Czy ktokolwiek ma jakieś inne propozycje? 

Opublikowano

A zauważyłeś w ogóle co napisałem ?   Masz mieć połączenie przez BT. 

p.s. Dodam jeszcze że BT w PC musi obsługiwać przynajmniej A2DP a oprogramowanie obsługę audio. Jeśli komputer obsługuje bez problemu głośniki powinien też obsłużyć i telefon 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...