Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping skaczący podczas oglądania YT

Arczi2307

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Nie wiem czy to dobry dział, ale proszę o pomoc.

Ostatnio podpiąłem się do routera przez kabel, licząc na to że internet będzie wydajniejszy, ping w grach nie będzie skakał przez moją siostrę która ogląda sobie youtube/seriale na netflixie. Jednak zawiodłem się, wynik na speedtest.net jest taki sam. Myślałem że inne urządzenia (smart tv, telefony itp) nie będą miały wpływu na ping, a dalej mają. Dodam że router to Orange FunBox. 
Z góry dzięki za pomoc. :) 

Opublikowano

A jak mam ci pomóc? Wykupiłeś daną prędkość internetu i cały jest zajmowany przez telewizję i wgl. Nic na to nie poradzisz.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

To głupoty jakieś czytałeś. Jeżeli masz zapchany internet, to ping może skakać.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może zrób tak jak ja jeśli masz radiówkę po prostu do nich zadzwoń i zgłoś ,że internet strasznie wolno działa. U mnie serwisant był na 2 dzień i zwiększył transfer z 2mb/s do 20mb/s :)

Opublikowano

Ale co mu dadzą transfery jak będzie miał zapchane łącze prze używanie go,  musiał by mieć co najmniej sieć  100 Mbps przez cały czas by innego typu usługi nie wpływały mu na ping.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Za mała przepustowość co wiąże się z dużym obciążeniem i słabym działaniem neta. Jedyne rozwiązanie to powiększenie przepustowości łącza przez wykupienie lepszego pakietu lub sprzedanie siostry  :lenny:

Opublikowano

Za mała przepustowość co wiąże się z dużym obciążeniem i słabym działaniem neta. Jedyne rozwiązanie to powiększenie przepustowości łącza przez wykupienie lepszego pakietu lub sprzedanie siostry  :lenny:

Tak i z tym się zgodzę w 100% albo spróbuj zwiększyć duplex na cały ale nie sądzę, żeby to coś dało. Chociaż teoretycznie wtedy twój pc powinien najbardziej wykorzystywać łącze  :D

Opublikowano

Jedyny sposób to jest zwiększyć download internetu u dostawcy, dogadać się z siostrą by w tym czasie jak ty grasz nic nie robiła, możesz również z siostrą się dogadać że filmy jej pobierzesz jakąś większa ilość i niech ogląda z dysku / pendriv'a.. Lub po prostu wyłącz WI-FI jeżeli siostra młodsza to się nie skapnie i mówisz że Orange ma jakąś usterke czy coś..

Sam tak robie że wyłączam siostrze wifi i problem z głowy :>

Jest też taka możliwość że idzie ograniczyć WI-FI by nie korzystało z 100% Downloadu tylko by miała 1mb/s (to jest przykład) Ale w Orange bodajże nie ma takiej możliwości by ograniczyć WI-FI do danego stopnia :/

76561198375594763.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...