Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Czy opłaca się ingerować w firmware routera?

TheLukasz123

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Przychodzę z zapytaniem głównie do osób obeznanych w sprawach związanych z oprogramowaniem routerów. A więc posiadam router B593-22s, jest to router firmy Huawei, który mam od sieci Plus. Jest to zwyczajny router LTE. Lecz od roku(tyle go mam) mam straszne problemy z pingiem bądź łączem.

Mój zwykły ping to 54-80 max i to jest OK, ale wystarczy, że wejde na Youtube i momentalnie ping wzrasta od 400 do czasami 1800 ms, na czym nie da się grać. Domyslam się, że jest to ograniczenie operatora, ale czy można to jakoś zdjąć, bądź usunąć. Zastanawiam się, czy dałoby tutaj coś, gdybym zmienił Firmware oraz poustawiał priorytety. Dodam, że internet na początku miesiąca ma pobieranie jakoś 2-3 mb/s, a w połowie miesiąca prędkość ta spada do 50 kb/s. To jest chore.

Rozumiem, że wpakowalem się w gowno biorąc te internet, bo w umowie napisane jest, że po wykorzystaniu w moim wypadku 60 GB, operatorzy mogą zmniejszyć przepustowość łącza, ale bez jaj. 3 mb/s i nagle stałe 30 kb/s... Za co ja płacę to nwm...

Proszę o wypowiadanie się. Jeżeli da się coś z tym zrobić to proszę o pomoc lub programy do ustawienia wyższych priorytetów. Jeszcze mam prośbę o to, jaki internet opłaca się wziąć tak do 60 zł/mc. Proszę o propozycje, narazie myślę nad ofertą Neti oraz Neostrady.

Jeżeli temat jest w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. ;)

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie można bo piszesz bez sensowne opcje do ustawienia skoro ustawia je operator to on nimi zarządza. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...