Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagadka dla PC-Masterace

XvarioX1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam laptop Lenovo Ideapad flex 15 z i3-4010u, 4 GB pamięci RAM(ddr3) oraz kartą graficzną GT720m (nie wiem ile posiada ramu ale z tego co wiem jest ddr3 co jak na standard kart jest niski). Lubię grać w WoT jednak przez laptop jest to utrudnione w trybie pełnoekranowym fps nie przekracza 60 ale spada często poniżej 30. 

Sytuacje ratuje przeciągnięcie okna na lewą stronę ekranu FPS wynosi wtedy 80+, lecz minimapa jest niewidoczna co staje się przyczyną wielu śmierci. Czy jakiś PC-master mógłby mi poradzić czy sytuacje poprawi dołożenie 2 kości pamięci ram (8gb ddr3) ?

Z góry dziękuje za odpowiedź. 

Opublikowano

Nie jesteś w stanie nawet na minimalnych ustawieniach grać ? Ja przy moim I3 2.2 Ghz i GT 620 M gram na niskich ustawieniach. Czasami włączę średnie i czołgi święca jak psu jajca ale to dla mnie zbyt cukierkowe.

Opublikowano

Słuchaj na tym laptopie za bardzo nie pograsz, procek słaby ma tylko 1,7GHz bo to z tej serii energooszczędnej TDP 15W.

Zakładam że masz DDR3 4GB 1600Mhz. Jak tak to dołożenie kolejnej nie pomoże.

Jedyne co to zjechać na maxa ustawieniami jak kolega pisał.

Grafikę też masz słabszą bo GT 620M była ciut wydajniejsza od 720M, pomimo że w starszej architekturze.

Opublikowano

wiesz ale znalazłem już największy problem temperatura . ale chłodzenie wodne zastosowałem naczynie z wodą na kompie postawiłem pomogło :)

A tak na poważniej dało by rade zagrać na plytce z amd a-10 7870k w wot na średnich w 720p na około 60 fps ?

Opublikowano

Odpalisz ale czy warto? Lepiej poczekać do marca na Ryzeny i w nie zainwestować bo nie dość że lepsze to prawdopodobnie będą w podobnych cenach jak aktualne topowe

Opublikowano

wiesz ale znalazłem już największy problem temperatura . ale chłodzenie wodne zastosowałem naczynie z wodą na kompie postawiłem pomogło :)

A tak na poważniej dało by rade zagrać na plytce z amd a-10 7870k w wot na średnich w 720p na około 60 fps ?

Co do temperatury to nie ma żartów, podstawa to regularnie czyścić układ chłodzenia. Jak nie pomaga to wymiana pasty termo przewodzącej/termopada.

W przeciwnym wypadku na bank laptopa zabijesz.

Warto też odpalić w tle programik typu HWINFO i będziesz widział jaką max i min temperaturę miał.

Ten procek co podałeś to bez problemu uciągnie w 720p. Nie jestem fanem AMD, ale grafiki zint. w ich prockach biją intela na łeb.

Odpalisz ale czy warto? Lepiej poczekać do marca na Ryzeny i w nie zainwestować bo nie dość że lepsze to prawdopodobnie będą w podobnych cenach jak aktualne topowe

Jak podajesz takie info to napisz dokładniej o co ci chodzi (co to te "Ryzeny"), albo podaj chociaż linka jakiegoś.

Pewnie o to ci chodziło: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-ryzen-premiera-procesorow-na-gdc-2017-nieoficjalne-informacje.html

Znając życie jak będzie w czerwcu to maks. No i nie sądzę by były tanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...