Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADC wypadł z mety?

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o wypadnięciu z mety adc? imo na wyższych ligach grają na bocie ziggsy i inne tego typu ;xx

Podobno chodzi o to że szybciej dochodzą do powerspike niż adc którzy ów osiągają po 3 itemach

Opublikowano

Czemu wypadły? adc to adc a że ktoś tam gra ziggsem to jest taki sam wymysł jak vayne na topa. Jak wiesz jak w ten sposób grać to grasz sobie kim chcesz i gdzie chcesz. Umiesz Janną pod full ap mida? To tak grasz :D. oczywiscie jest to trudniejsze do gry ale wszystko jest dla ludzi.

Opublikowano

Bo adc farmisz do 20 minuty gdzie apc w tej minucie nie będąc behind walnie adc na combo i elo, a taki np ziggs skaluje się normalnie i będzie coś robil. Dodaj do tego tank mete od sezonu czwartego to jedyne normalne strzelanie zobaczysz w csie, a nie w lolu. 

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

ADC są srednio usefull atm, widac to po wielu filmikach ktore wychodza nowadays typu "adc in 2k17 lul" A ziggs po prostu oneshotuje turety i jest to nie fair champion, adc nie maja counter playu na to i oneshotujace supporty sa w mecie wiec adc sa po prostu w dupie, no ale rito na pewno cos kiedys zrobi z tym :D

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Jak feedniesz ładnie adc to i zacznie być użyteczny  xD

Tak było. 

ADC są akurat postaciami, które z mety nie mogą wypaść bo by nie istniał bot lane. Mogą wypaść ap carry, top lanerzy, adc w sumie również lecz jedynie w małym stopniu - takim, który im nie zaszkodzi. Tak Vayne/Twitch/Caitlyn nadal silne, wystarczy umieć je ograć ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A moim zdaniem wypadły z mety, bo wystarczy popatrzeć na aktualne match-up'y. Koleś bierze na adc ziggsa do tego jakiś brand/zyra/malzahar support i co zrobisz na tym bocie? Grasz totalną defensywę, bo nie podejdziesz.. 

Załóżmy teraz, że jakimś sposobem jungla nie gankowała Twoja, enemy adc ziggs nie zabijał i jest po równo na bocie - ta sama farma, wzięte po jednej wieży. Nie ma opcji, że podejdziesz do takiego ziggsa z malzaharem, dodatkowo adc jeszcze nie będzie miał dmg w tej minucie, a ziggs już swoje będzie robił i support również.

Temu moim zdaniem adc wypada z mety i jest nieopłacalne do gry. Jakby się opłacało, nie powstałby ziggs na bocie i inne pierdoły. Ktoś coś wspomniał o vayne na topie i nie zgodzę się tutaj. Czy vayne top jest tak często grana jak ziggs na bocie? Sami sobie odpowiedzcie.. Więc coś jednak jest w tym, że na high elo wyciągany jest ten ziggs, nieprawdaż?

Opublikowano

Czemu wypadły? adc to adc a że ktoś tam gra ziggsem to jest taki sam wymysł jak vayne na topa. Jak wiesz jak w ten sposób grać to grasz sobie kim chcesz i gdzie chcesz. Umiesz Janną pod full ap mida? To tak grasz :D. oczywiscie jest to trudniejsze do gry ale wszystko jest dla ludzi.

Nie mogę się z tobą zgodzić, po prostu adc obecnie są więc bardziej opłacalne granie apc i tak raczej zostanie do póki rito czegoś nie zmieni.

Opublikowano

Jak feedniesz ładnie adc to i zacznie być użyteczny  xD

Każda odpowiednio nafeedowana postać staje się użyteczna. Nawet mój 45% cdr rengar pod hybrydowego tanka przed reworkiem x'D

Tbh, to championy takie jak annie zawsze miały adc na combo o.0 po prostu nikt wcześniej nie grał nimi na bocie zamiast adc.

Co do ziggsa - za szybko zdejmuje turrety atm i zbyt łatwo otwiera mapę.

Moim zdaniem strzelcy są wciąż viable, ale trzeba nimi grać jeszcze bardziej ostrożnie.

giphy.gif

Opublikowano

Tak, zmieniając las, "bottom lejn" dostał niemiłosiernie po dupie, junglerzy biegają z 2-3 lvlami więcej od bottomu, dodajmy jeszcze do tego jakiegoś zeda w enemy który wygrał swoją linie, suporta z autofila i możemy sobie pobiegac na bocie 0/10 będąc oneshotowanym przez k***a wszystko [nie robiąc błędów jako marksman]

w skrócie bottom lejn to teraz miejsce gdzie junglerzy snowbalują grę

MARTWA POZYCJA

Opublikowano

Wypowiem się ja jako ostatnimi czasy main supporta.

Z czasem grając taką Zyrą czy nawet głupią Soną, zauważyłem, że praktycznie w każdy meczu mam większy dmg zadany od mojego adc, gdzie buduję z 1-2 itemki pod dmg, reszta to support.

Większość adc zaczyna coś robić dopiero po 2 a na dobrą sprawę 3 itemkach.

I słyszałem, że gra się teraz apc na bocie, ale nie miałem z tym styczności, aż do czasu kiedy gość na bota wziął ziggsa. Nie powiem, trochę się przeraziłem jak zobaczyłem tego picka, bo nie byłem pewien na co się przygotować.

I co się okazało? Dawno mi się tak dobrze nie grało bota... praktycznie dwa razy łatwiej mi się grało, enemy nie miało życia na bocie. A dodam fakt, że ziggs grał stosunkowo przeciętnie (co jakiś czas miał jakieś tam olśnienie).

Więc teraz będę musiał znaleźć sobie kogoś kto ogarnia tego typu picki na bocie do duo, bo to teraz free elo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...