Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dieta na początek

daaav'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam małe pytanie dotyczące diety.

Mianowicie ćwiczę sobie w domu (https://www.youtube.com/user/kurahandstand/videos - większość ćwiczeń z tego kanału), jak na razie bez siłowni, bo planuje sprzęt zakupić dopiero za kilka miesięcy i chciałbym się dowiedzieć jaką dietę na początek ustalić.

Mam 170cm wzrostu i ważę 62kg.

Nie chce niczego profesjonalnego, liczenia kalorii co do 1, tylko coś na dobry początek, mniej więcej chciałbym żeby ktoś mi podpowiedział co jeść, czego nie, w jakich ilościach, jak to wszystko zbilansować w ciągu dnia.

Jak już pisałem wcześniej sprzęt zakupię dopiero za kilka miesięcy, więc wtedy ogarnę sobie wszystko z pomocą np. fabrykasily.pl, także z góry dziękuje za pomoc ;-)

Opublikowano

Jeśli chcemy osiągnąć długotrwałe efekty, dobrze pomyśleć o diecie i aktywności fizycznej dopasowanej do indywidualnych predyspozycji. Pomocne są w tym na przykład badania genetyczne jak FIT ON VItagenum, które wskazują jaką dietę powinniśmy wybrać, a także jaka dyscyplina sportowa będzie tą najkorzystniejszą i przyniesie widoczne rezultaty. Ekspert Vitagenum

Opublikowano

@ up

Weź się lecz człowieku xD

@ top

Nie kupuj sprzętu, idź na siłke, na sprzet musisz wydac kilka tys zł a na silowni wydasz 100 zl na karnet miesiecznie i masz caly sprzet dla siebie, nie oplaca sie kupowac sprzetu chyba ze jestes serio arab szejk bogaty to śmialo

Jak chcesz mase to jedz duzo węgli tj. kasze, ryże, makarony, ziemniaki i co tam jeszcze co ma duzo wegli

bialko to jakies ryby mięska jajka serki itp

Pełno jest diet przykładowych na internecie wystarczy zerknąć i pomyslec co lubie jesc a co nie, ja sam przy 180 waze tyle co Ty albo i mniej(XDDDDD :() i nie moge przytyc bo zjem kanapke rano i jestem najedzony na caly dzien(serio xD) :(:(:::(:(

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Nie kupuj sprzętu, idź na siłke, na sprzet musisz wydac kilka tys zł a na silowni wydasz 100 zl na karnet miesiecznie i masz caly sprzet dla siebie, nie oplaca sie kupowac sprzetu chyba ze jestes serio arab szejk bogaty to śmialo

No bez przesady, przecież nie musisz mieć wszystkich maszyn z siłowni, żeby efektywnie ćwiczyć. Naprawdę, na sam początek wystarczy ławeczka, gryf, hantle i trochę talerzy, resztę sprzętu możesz zastąpić domowymi przedmiotami.

Opublikowano

Co do siłowni to wolę ogarnąć ją w domu, ponieważ gdybym miał dojeżdżać to zajęło by mi to zbyt dużo czasu :D

A co do reszty to już ogarnąłem sobie parę ciekawych porad na youtube, także można zamknąć ;-)

Dzięki ;-)

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...