Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przydzielić serveradmin'owi i_channel_subscribe_power

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w YaTQA wyświetla mi się błąd Missing permissions i_channel_subscribe_power, ten sam błąd występuje w bannerze serwerowym, oraz w bocie. Więc chciałbym przydzielić serveradmin permisję i_channel_subscribe_power. Ktoś wie jak to zrobić i mógłby mi pomóc? Z góry dzięki. Sry za złą stylistykę tematu, ale potrzebuje szybkiej pomocy ;)

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

Server masz na sloty czy na swojej maszynie? Logujesz się na serveradmina? 

@Maja..

Serwer mam na swojej maszynie. Tak na serveradmin'ie występuje ten błąd. Login, oraz hasło jest poprawne.

Opublikowano

Włącz sobie widoczność klientów query w kliencie. I zobacz w logach czy pojawia się informacja "serveradmin from tu_twoje_ip"

Opublikowano

Zmień w randze Admin Server Query tą permisję na wyższą wartość i zaznacz przy niej "skip".

@Maja..

Dobra, dzięki teraz to działa, lecz innego bota wyrzuca z serwera z powodu "deselected virtualserver"

Opublikowano

Zmień w randze Admin Server Query tą permisję na wyższą wartość i zaznacz przy niej "skip".

@Maja..

Dobra, dzięki teraz to działa, lecz innego bota wyrzuca z serwera z powodu "deselected virtualserver"

Sprawdź czy podałeś dobre dane w bocie.

Opublikowano

@Maja..

Sprawdź czy podałeś dobre dane w bocie.

Wybacz, że ciągle piszę o innym, ale teraz skonfigurowałem innego bota, który wchodzi na teamspeak, ale nie ma wystarczających uprawnień, w sensie w logach widnieje napis: 

[15/January/2017 17:25:17] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:25:27] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:25:38] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:25:48] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:25:58] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:26:08] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:26:18] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:26:28] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:26:38] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions
[15/January/2017 17:26:48] [QUERY_ERROR] insufficient client permissions

A moje pytanie brzmi, jak zrobić tak by przydzielić wszystkie uprawnienia serveradminowi

Opublikowano

Musiałeś coś nieźle poniszczyć w tych permisjach. Może zaznacz wszędzie "skip" gdzie się da. :v

@Maja..

Znalazłem problem. Otóż gdy boty weszły na teamspeak'a to miały rangę Server Admin Query, aczkolwiek w configu w grupach "Protection" właśnie byla ranga Server Admin Query i usunęły same sobie tę rangę. Teraz pytanie jak im tą rangę spowrotem nadać, bo gdy to próbuje zrobić wyskakuje błąd o nieprawidłowym ID użytkownika.

Opublikowano

Najłatwiej będzie jak przywrócisz sobie kopie z przed kilku dni. :)

W tym problem, że przed chwilą robiłem reinstall i wszystkie kanały i rangi od nowa, a na koniec wstawiłem bota. Backup'a nie mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...