Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka XM300 przestała działać po firmware

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem wczoraj mysz GIGABYTE XM300 za 190 zł.

Podłączyłem - działa super, ale jak każdy od razu chcę zainstalwować firmware i zaktualizować.

Zainstalowałem oprogramowanie Xtreme Gaming 1.20 do tej myszy, włączam, jest moja mysz, ok fajnie.

Naciskam potem na wykrytą nowszą aktualizację firmware, instaluje się... pasek jest na środku - mysz zgasła - wyskoczył komunikat Error i please contact support czy coś tam...

Instaluję mnóstwo wersji tych sterowników... - nie działa nic i jej nie wykrywa w oprogramowaniu, jedynie wykrywa w komputerze jako HID input.

Podłączyłem mysz do drugiego laptopa - mysz też wykryta ale nie działa.

Pomożecie? Nie chcę po odebraniu myszy na gwarancję odsyłać... 

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Jak z*****a to w czym ? Oddaj na gwarancje 

Ehh... wszystko na gwarancję. Na firmware zawsze znajdzie się jakiś sposób, poradziłem sobie sam. Na forum jakiś typek wrzucił program LOD_beta.zip no i spróbowałem - udało się wgrać standardowe domyślne oprogramowanie (firmware) myszy, od razu powróciła do życia. 

Temat zamykam, napisałem to na przyszłość gdyby komuś stało się to nieszczęście. 

Pozdrawiam

@Edit - proszę o zamknięcie tematu, bo nie wiem dlaczego, ale gold mi zniknął...

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Zwykle te myszki padają często  w czasie aktualizacji i lepiej oddać od razu na gwarancyjną bo kolejna aktualizacja może uwalić całkowicie myszkę nawet jak ją zrobisz dobrze. 

Zresztą jak widzisz masz świetny sposób na wymianę myszki na nową przed skończeniem się okresu gwarancyjnego,zaktualizuj ponownie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...