Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy istnieje najwyższy człowiek świata - sztuka argumentacji

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehć zadeklarowałem się, że pomogę na super przedmiot jakim jest sztuka argumentacji. Nie wiedziałem, że to jest takie zjebane, ale może mamy tu jakiś filozofów, to może ktoś pomoże.

Czy istnieje najwyższy człowiek na świecie? Nasza strona odpowiada, że istnieje.

Do tej pory wymyśliłem tylko tyle, że co jakiś czas rekordy ginesa się zmieniają i jest to w jakiś sposób zapisywane, czyli taka osoba instnieje.

​Co dalej mam problem.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

To tobie się zdaje że piszesz posta skoro jest ułudą.  

Żyj dalej w tym swoim matrixie i pisz mądrzejsze pytania, może kiedyś wytrzeźwiejesz.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

LOLZ. Ja uważam, że to bzdety generalnie, jestem realistą. Pomagam pewnej osobie, która nie potrafi wymyślić argumentów - ja szczerze też. 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

a jeśli świat to ułuda?

Teorii tego typu jest wiele, a to od zwykłego nurtu filozoficznego, który swą solipsyzmem (świat nie istnieje, to tylko wytwór twojego mózgu - tak w uproszczeniu oczywiście), albo że my wszyscy jesteśmy jedynie symulacją w jakimś "systemie". Tylko jaki związek ma iluzoryczny świat z najwyższym człowiekiem świata? Na siłę można to podciągnąć pod solipsyzm, ale to takie trochę naciąganie stringów na Grycankę...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

a jeśli świat to ułuda?

Teorii tego typu jest wiele, a to od zwykłego nurtu filozoficznego, który swą solipsyzmem (świat nie istnieje, to tylko wytwór twojego mózgu - tak w uproszczeniu oczywiście), albo że my wszyscy jesteśmy jedynie symulacją w jakimś "systemie". Tylko jaki związek ma iluzoryczny świat z najwyższym człowiekiem świata? Na siłę można to podciągnąć pod solipsyzm, ale to takie trochę naciąganie stringów na Grycankę...

Taki obraz może być generowany np przez dekoherencje funkcji falowej. Wygląda to coś podobnie jak renderowanie obrazu podczas przemierzanie mapy w grze. Dalekie obiekty są rozmyte. Dodatkowo taka symulacja może być odświeżana czy generowana co czas plancka.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...