Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję modów

klosowskipl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuję modów na logowanie, jakieś tereny i na gildie jeśli w ogóle istnieją takie mody ponieważ robię serwer z modem TerraFirmaCraft a on działa tylko na zwykłym froge chyba że miał by ktoś silnik dobrze działający z tym modem (pluginy + mody) to bym był bardzo wdzięczny za niego

Za pomoc daje lajki ;)

banner-3.png

Opublikowano

Witam poszukuję modów na logowanie, jakieś tereny i na gildie jeśli w ogóle istnieją takie mody ponieważ robię serwer z modem TerraFirmaCraft a on działa tylko na zwykłym froge chyba że miał by ktoś silnik dobrze działający z tym modem (pluginy + mody) to bym był bardzo wdzięczny za niego

Ja znam dwie opcje.

Jedna to mod Forge Essentials, opisywałem go tu na forum. Pozwala on na definiowanie haseł użytkowników również w trybie offline, tak jak authme plugin na bukkit, na tworzenie grup użytkowników, obszarów o różnych uprawnieniach itp. Dodatkowo jest mod MyTown2 (coś jak Towny tylko mod a nie plugin), który piszą że jest kompatybilny z Forge Essentials, ale osobiście nie testowałem, daj znać jeśli to zadziała.

Druga opcja była już z powodzeniem używana na serwerze Belisar, był to mod ForgeAuth dla haseł oraz TerritorialDealings dla claimów - ten ostatni jest bardzo prosty w obsłudze (używa się specjalnych itemów do kupowania terenu), ale ma mniejsze możliwości niż Towny (po prostu claim z jednym lub więcej równoważnych współwłaścicieli, bez hierarchii).

WIP: TerraFirmaProgressivePack  - zintegrowana paczka modów techniczno-surwiwalowych w oparciu o TerraFirmaCraft

Opublikowano

Ja zrobiłem serwer z około 20 modami i 10 pluginami na Silniku "KClaudron" (Obsługuje on Mody i Pluginy) i wszystko śmiga (Na normalnym silniku "Claudron" czasami serwer się nie odpala a jak odpali to nie da się wbić).

#Silnik i Serwer na wersje 1.7.10#

#Aby wbić trzeba mieć zainstalowane Mody i Forge na daną wersje#

#Niektóre Hostingi po dodaniu własnego silnika wymagają sobie ustawienia "Pliku Startu" w Ustawieniach

(Tak jak na Pukawce: http://scr.hu/7im2/ub4f8 )

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy przypadkiem Mod 'TerraFrimaCraft" nie zmienia gry całkowicie i nie współgra z innymi modami ?

Owszem, zmienia całkowicie, ale z wieloma modami współgra.

Obecnie kończę robić modpack TFPP z własnymi zmienionymi recepturami i nowymi itemami, wszystko działa bez problemu, TFC+IE+Foundry+IC2+Railcraft itp.

Osobną sprawą są serwery, TFC najlepiej działa na silniku Forge, nie ma gwarancji że będzie dobrze działać na Cauldron z powodu bardzo głębokiej ingerencji TFC w wewnętrzny kod Forge. Na KCauldron nie testowałem, ciekaw jestem czy działa np. picie alkoholu prawidłowo?

WIP: TerraFirmaProgressivePack  - zintegrowana paczka modów techniczno-surwiwalowych w oparciu o TerraFirmaCraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...