Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przy odpaleniu mapy, wyłącza się komputer

Varios_Awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po zmienieniu procesora, płyty głównej i zwiększeniu ramu do 8gb i po ponownym zainstalowaniu csa go, w momencie gdy powinien pojawić się przycisk kontynuuj czy jakoś tak (gdy załaduje się mapa), komputer wyłącza się i po paru sekundach znowu włącza. Temperatury są w porządku.

procesor: intel core i5 6400

gpu: radeon r7 370 strix 4gb

ram: 8gb

zasilacz: logic 620W (wcześniej go też miałem więc to raczej nie jego wina [moim zdaniem])

Opublikowano

Najgorszy zasilacz jaki może być. Nie wyrabia po prostu. Zmień go zanim Ci kompa rozwali na amen :)

przed wymiana sprzetu przeciez dzialalo wszystko a teraz nagle nie? jak to tak?

Opublikowano

Lepszy procesor ma wyższe TDP, a ten zasilacz niby ma to 640W, ale daje pewnie max 40% z tego. Jeżeli masz możliwość zmień zasilacz :)

Oki dzięki, sprawdze jak z innymi grami, jak też będzie się wyłączał to zmienie natychmiastowo a jak tylko w csie tak będzie to chwile poczekam i dozbieram na jakiś lepszy. Polecasz jakiś w odpowiedniej cenie?

Opublikowano

Ja używam Antec Vp500, ale SPC Vero L1 600W jest lepszy :)

A nie lepiej zasilacz z większą mocą? Firma to jedno a moc to drugie bo te 600 cos wat może nie starczyć.

Opublikowano

A nie lepiej zasilacz z większą mocą? Firma to jedno a moc to drugie bo te 600 cos wat może nie starczyć.

chyba sobie zartujesz, tutaj nawet 400w markowe by starczylo

bierz tego anteca jak nie mozesz doplacic wiecej

Opublikowano

Markowy zasilacz ma gwarancje mocy najczęściej jest to 80%, przy twoim Logicu wynosi zapewne 50%. Oba zasilacze wyżej wymienione zasilacze wystarczą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...