Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki wydajności w grach

9518636

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem, ze pradopodobnie zly dzial ale chcialem sie tylko dowiedziec czy przez to, ze moj dysk sie zjebal (Wiem o tym, bo nierazy jak nagrywalem czy cos to mi zzeralo fpsow lagowalo i tak dalej) Min. dlatego ze z 1 tera ma teraz 400gb (Nieda sie odzyskac sformatowac itp). Pamietam kiedy wyciagalem na maxach w minecrafcie nawet 400 fpsow nawet 500. Teraz? Jest strasznie ciezko. Nawet potrafie miec 60 fpsow OKEJ DUZO PLYNNIE. ale mam spadki do nawet 29 fpsow. Czy to jest mozliwe,z e to przez dysk? 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dysk masz jak najbardziej w porządku, wielkość też się zgadza bo jest odczyt na ostatnim sektorze - może problem stoi po stronie partycji, może jedna z nich jest ukryta.

Ale wracając do problemów w grach, raczej nie jest to wina dysku a raczej zasyfionego systemu lub przegrzewającego się CPU/GPU.

aqcu39P.png
Opublikowano

Wlasnie najwidoczniej zapomnialem dodac, ze formata robilem.. DOkladnie po formacie. Jest mozliwosc tez, ze brakuje mi sterownikow jakis programik polecacie do sprawdzenia czy brakuje mi jakiegos waznego sterownika/sterownikow?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1398233-przeczytaj-zanim-napiszesz-temat/

Więc zastosuj się do instrukcji na dole (CPU-Z) i podaj nam link do strony internetowej (która się otworzy po 10 sekundach, do 5 minut) od Validate'owania).

Przepraszam najmocniej ;v . Wkleje tutaj tego validet'a. Mam pytanie (nademną) podkrecales procka?

http://valid.x86.fr/mwnda2

(Btw polecam tam zmienic/dodac, ze nalezy aktualizowac. probowalem na tym co jest tam podany to nie dzialalo, zupdatowalem i odrazu gra gitara;p)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie, czy kręciłem, to nie. Ponoć można podkręcać procesor nawet na H110 i B150 (zablokowany), jednak nie jest to zbyt bezpieczne. Sekcja zasilania jest zbyt słaba i pod OC może nie być stabilna. Po prostu nie jest do tego stworzona.

Gram na komputerze, ale nie jest od składany do tego. Potrzebowałem dostatecznego komputera i taki mam ;)

Zaktualizuj sterowniki do grafiki, poza tym pobierz MSI AfterBurner i podnieś Power Limit do maksa (jeżeli to pomoże to zostaw). Czy wcześniej przy tym samym zestawie było to samo? Co się zmieniło, czy sam pobierałeś sterowniki do grafiki, czy najpierw windows update to zrobił?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jedyne co zmienilem to windowsa z 8.1 na 10. Po drugie jak odrazu zainstalowalem giereczke to na minecrafcie no nie powiem, osiagi byly 400-600 fpsow na maksymalnych ustawieniach (cos okolo). A podczas nagrywania czy innych czynnosciach nie spadalo ponizej 100 fpsow. Teraz sie tak dzieje. Nie mam pojecia czemu. Mozliwe, ze przez sterowniki.
Windows update nie uzywam ^^
(Chodzby sam lol, kiedys mialem stale 400(tak od 300 do 500 skakalo) fpsow, teraz niestabilne nawet spadajace do 100

Sterownikow jeszcze nie pobralem, aczykolwiek power limit zwiekszylem na chwile akutalna i mam 100 fpsow w lolu zamiast 300 ( xD?)
sry za multi posta
(sry za multi posta)

Sterownikow jeszcze nie pobralem, aczykolwiek power limit zwiekszylem na chwile akutalna i mam 100 fpsow w lolu zamiast 300 ( xD?)
(sry za multi posta)

//JacoH
Połączyłem posty, ale trzy to już przesada, kolego ;) Następnym razem używaj opcji "edytuj".

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...