Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Który support wybrać

Kaczx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście teraz gram bardzo dużo Nami ale swego czasu mainowałam Braum-a.

Na Twoim miejscu wybrałabym Nami - potrafi zatrzymać przeciwnika, posiada heal-a. 

Jak dla mnie jest to jeden z lepszych supportów na ten moment. ;p

Opublikowano

Thresh ogarniesz hooki i elo, prócz tego łatwe ganki dzięki latarni (w). Pograj sobie nim, na prawdę warto.

Opublikowano

Ja co prawda nigdy za Threshem nie przepadałam, bo po prostu nie czuję tej postaci, ale na Twoim miejscu spróbowałabym nim pograć, bo jeśli Ci podpasuje, to możesz odgrywać znaczącą rolę na linii. Thresh ma dużo umiejętności typu CC - przyciągnięcie, odepchnięcie, spowolnienie. Dzięki W możesz odwrócić przebieg akcji o 180 stopni, jeśli dobrze go użyjesz. W znacznie ułatwia Twojemu junglerowi gankowanie w porównaniu do innych supportów, właśnie dzięki W. Oczywiście mógłbyś też uratować swojego adc z opresji przy dobrym zagraniu w+flash. ;) Minusem tej postaci jest na pewno fakt, że często nietrafiony hook (Q) jest równoznaczny ze śmiercią Twoją i Twojego adc.

Jeśli natomiast jesteś początkującym graczem, to myślę, że bezpieczniejszym pickiem będzie Braum. Nim nie da się tak łatwo zepsuć akcji, jak Threshem. ;) Grunt to trafić dobrze ulti podczas team fightu i zasłaniać swój team w odpowiednich momentach tarczą.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najsilniejszą z tych postaci w tym patchu wydaje mi się thresh. Redemption zostało znerfione, co bardzo mocno osłabiło peelerów/heelerów.

Thresh wywiera bardzo dużą presją na linii, ułatwia junglerom gankowanie ze swoją latarnią, posiada dobre cc, jest tanky (pasywka), jego ult i podstawowe ataki wzmocnione z "e" robią dużo obrażeń.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...