Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samoczynna zmiana bootowania dysków twardych

Men2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem od pewnego czasu że zmienia mi sie kolejność dysków twardych, mam dwa : wdc 250gb-z systemem, i samsung 1tb na różne pliki. Gdy normalnie odpalam pc'ta pierwszy wskakuje mi samsung i musze wchodzić w bios aby zmianić. i tak za każdym razem. Zauważyłem też dziwną rzecz, mianowice gdy po prostu odpale kompa i na ekranie biosu(przed procedurą bootowania) wejde w ustawienia bootowania to dysku wdc nawet niema, resetuje i pozwalam na bootowanie z samsunga(czarny ekran i pisze "aby zresetować naciśnij Ctrl + Alt + Del, resetuje i wchodze w ustawienia bootowania i dysk wdc jest widoczny ). Prubowałem różnych ustawień biosu oraz zmiane bateri oraz resetowania CMOS. Prosze pomocy...

Moja płyta główna to Msi Gaming 970

Opublikowano

Ziomek piszesz w złym dziale, nie wiem nawet czy tu jest dział poświęcony po prostu komputerom i oprogramowaniu, bo tutaj dużo nie przebywam, ale ten dział, w którym napisałeś jest poświęcony modyfikacjom do minecrafta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...