Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielczość na pełnym ekranie

bongo283224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zjadłem już sporo nerwów ale już nie wiem co zrobić.
Tak jak w temacie.

Gra sama z siebie na pełnym ekranie wywala mi rozdzielczość której nawet mój monitor nie obsługuje.
Mianowicie:

Gra mi się włącza w okienku o rozdzielczości 1280x1024

a kiedy ustawie "Pełny ekran" to mi wywala rozdzielczość 2560 x 1600....

kiedy jestem w trybie okna i dam "Przywróć domyślne" to w domyślnych mam ustawione na 2560 x 1600 lecz kiedy zmieniam te wartość na 1280x1024 i daje na pełny ekran to i tak mam pokazane "Brak sygnału" i pewnie ustawia mi na 2560 x 1600

szukałem cfg. jakiegoś w którym jest cos takiego zapisane i znalazłem to

ItemShopPrevResizeHeight=1024
ItemShopPrevResizeWidth=1280

i jest ustawione dobrze (ale po nazwie shop myślę jednak że to od sklepu w grze a nie od rozdzielczości gry...)

nie wiem czemu po kliknięciu na pełny ekran wywala mi rozdzielczość której nie znam.
Ktoś wie jak mi pomóc ?

(dodam że mam program "Nvidia experience" i w tym programie moge zmienić optymalizacje, ale z nieznanych mi powodów program (który zawsze dzialał) nagle  znikąd zaczął mi pokazywać takie coś

kb39bgemrhhtzwbzg.jpg?size_id=8
I dzięki temu nie moge optymalizować ani zmieniać opcji w grach ponieważ jest takie coś...
jeszcze wczoraj normalnie działało wszystko idealnie, dzisiaj już każda gra, nie tylko lol odpala mi się standardowo w 2560x1600

poza tym nie znany jest mi powód wystąpienia nagle takiego błędu od strony procesora...
Czy to procesor czy to wina programu...
Naprawdę nie wiem co mam zrobić,
Ktoś ma jakieś sugestie?
(przywrócenie systemu nic nie dało) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...