Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Auto-uzupełnianie pól wartościami z pliku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chce zrobic autologowanie na pewana strone w FF

Chcialbym aby skrypt logowal sie po kolei na loginy z txt pomoze mi to ktos ogarnac?

Haslo moze byc takie same dla wszystkich loginow byle loginy sie zmienialy jeden po drugim

Napisze mi ktos co mam tutaj dodac aby czytalo loginy z txt jeden po drugim w tym stylu

aaaaaaa1

aaaaaaa2

aaaaaaa3

aaaaaaa4

#include <FF.au3>

$przekazywanawartosc = _FFObjGet("login-nickname-ctl00$cphHeader$ctl00", "id")
    _FFObj($przekazywanawartosc, "value", "xxxxxxxx")
    $przekazywanawartosc1 = _FFObjGet("login-password", "id")
    _FFObj($przekazywanawartosc1, "value", "xxxxxxxx")
    $obiekt_zaloguj = _FFObjGet("btn btn--primary", "class")
    _FFClick($obiekt_zaloguj)
Opublikowano

Ruszasz na szerokie wody, a nie umiesz pływać.

Najpierw poznaj podstawy programowania i języka.

Polecam mój podręcznik na WikiBooks: https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt

Zacznij od początku. Zmienne, funkcje, pętle, instrukcje warunkowe i tak dalej.

A na zachętę, krótka analiza twojego kodu i błędy formalne jakie popełniłeś, bez wnikania co skrypt ma robić.

$ = "login"
$ = "haslo"

Te instrukcje przypisania są błędne, $ nie może być jedynym znakiem nazwy zmiennej. Musi być przynajmniej jedna litera, cyfra lub znak podkreślenia.

Do

Pętla otwarta przez Do musi być zamknięta przez Until.

if $login = and $haslo = Then

1. Wielowierszowa instrukcja warunkowa If ... Then musi być zamknięta przez EndIf

2. Przypisanie $login = and jest błędne, and to nie jakaś wartość, lecz operator logiczny.

3. Przypisanie $haslo = Then jet błędne, Then to także nie jest jakaś wartość lecz słowo kluczowe języka oddzielające w instrukcji warunkowej If ... Then

część zawierającą warunek logiczny (między If a Then) od instrukcji jakie mają być wykonane jeżeli ten warunek zostanie spełniony (między Then a końcem wiersza, lub między Then a EndIf).

Tak więc popracuj trochę nad znajomością AutoIt'a, bo w chwili obecnej zamiast udzielania porad i wskazówek, ktoś musiałby w całości napisać skrypt za ciebie.

A nie o to przecież chodzi. Prawda?

Tak więc życzę powodzenia i przyjemności w zgłębianiu tajników języka.

W razie trudności z jakimś konkretnym problemem, chętnie pomogę. A inni kumaci w AutoIt też na pewno nie odmówią pomocy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Oj TonyTony!

Pozwoliłeś sobie diametralnie przeredagować swojego posta tak, że teraz moja odpowiedź wygląda tak jakbym pisał ją "po pijaku".

Obecni treść odpowiedzi nie ma się nijak do zadanego pytania.

Nieładnie!

Opublikowano

Nie sądzę żeby ktoś będzie ci w stanie pomóc. W zasadzie to nic nie wiadomo, więc nie wiadomo też jak ci pomóc.

1. Nie wiadomo jaka jest dokładnie struktura danych w pliku z loginami i hasłami, więc nawet nie można ocenić poprawności  fragmentu kodu odpowiedzialnego za wyłuskanie tych danych.

Podejrzanie wygląda użycie funkcji _StringBetween, funkcja ta sama tworzy tablicę, którą ty przypisujesz do zmiennej, która sama jest komórką innej tablicy. Uzyskasz więc tablicę w komórce tablicy,
    a nie wartość w tej komórce. Powinno być coś racze w stylu:

For $i = 0 To $iKonta - 1
      $sLinia = FileReadLine($sFile, $i+1)
      $aLogin[$i] = _StringBetween($sLinia, "1", ":")[0]
      $aHaslo[$i] = _StringBetween($sLinia, ":", "2")[0]
Next

Użyłem tablic anonimowych ( https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt/Tablice), ale mogę się mylić, bo nie wiem jak tego dalej chcesz używać.

Nie wiadomo czy znaczniki użyte w funkcji _StringBetween są prawidłowe, ze względu na brak wiedzy o strukturze pliku (popatrz: https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt/Łańcuchy_tekstowe_(stringi)_-_funkcje_obsługi#StringBetween).

Piszesz wprawdzie, że plik plik z danymi wygląda:

aaaaaaa1

aaaaaaa2

aaaaaaa3

aaaaaaa4

ale nie wiadomo gdzie tutaj jest login, gdzie hasło, a gdzie znaczniki je rozdzielające.

2. Co do samego logowania, to nie wiadomo gdzie się chcesz zalogować, a żeby to zrobić to trzeba przeprowadzić pewne badania źródeł strony.

Na forum jest poradnik jak korzystać z UDF'u do obsługi Firefox"a i jak zbadać źródła (przeanalizuj: http://www.mpcforum.pl/topic/373679-ffau3-cheat-prisonwarspl/#entry2650760).

Nawet znajomość tych danych nie znaczy, że znajdzie się jakiś dobry samarytanin, który napisze skrypt za siebie, a tak to w tej chwili wygląda.

A przecież nie o to chodzi. Forum jest po to aby pomagać, a nie wyręczać.

Ja będziesz miał konkretny problem z jakimś fragmentem kodu, to na pewno ktoś ci pomoże (tak jak dla punktu 1).