Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ubezpieczenie telefonu

areq94pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W wakacje przy przenoszeniu numeru do Play kupilem smartfona (huawei p9 Lite) i zostalem zapytany chy chce dokupic ubezpiecznie, dokupilem. Ok miesiac temu doszlo do sytuacji gdzie szedlem ulica i jakis biegnacy czlowiek mnie popchnal i telefon niefortunnie wpadl w kałuże. Na huaweiu mialem pancerna obudowe przez co nie ma mechanicznych uszkodzen lecz tylko zalanie i teraz zaczyna sie cala akcja...

Otoz zamowilem kuriera z firmy ubezpieczeniowej, przy zglaszaniu szkody byla opcja zalania ( potrzebne do dalszej czesci historii) No i zaznaczylem, ze zalanie, w opisie uszkodzenia opisalem jak bylo i dodalem, ze nie wiem czy jest to zalanie czy ekran przestal dzialac ze wzgledu na upadek. na drugi dzien telefon z firmy ubezpieczeniowej i Pani mi mowi, ze zalanie to ubezpieczenie tego nie obejmuje ale mozemy sprobowac wyslac, no to telefon wyslalem, w papierach faktycznie sprawdzielm, ze ubezpieczenie zalania nie obejmuje ( i tu lekko zostalem oszukany przez Pania w Play poniewaz ta powiedziala mi, ze wykupuje ochrone wysiwetlacza, nie dodala, ze tylko przed stluczeniem) Najgorsze jest to, ze telefn powinien byc sprawdzony/naprawiony do 7 dni zgodnie z umowa a dzis jest 4 ydzien od momenu zabrania przez kuriera i teraz pytanie czy jesli Firma ubezpieczeniowa sie wymiga od naprawienia szkody to czy mam podstawe do zerwania z nimi umowy ? Bo telefon jest zniszczony, nie uzwam go wiec z jakiej racji mam za niego placic ? Ktos cos na ten temat wie ?:D

Opublikowano

A co ktoś ma wiedzieć skoro masz jak byk wszystko napisane i podpisane. Dokumenty się czyta przed podsianiem. 

Nie obejmuje zalania to NIE OBEJMUJE czyli będziesz bulił bo masz zapłacić.

Mało ważne co jest uszkodzone, się zgodzisz albo nie na naprawę. Naprawa w  okresie 7 dni obejmuje naprawę GWARANCYJNĄ a nie uszkodzenia z winy klienta nie objęte ubezpieczeniem. 

Skoro kupiłeś ( nie piszesz jak ale pewnie w jakiejś promocji i zapłaciłeś grosze ) będziesz dalej za niego płacił bo do tego się zobowiązałeś. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bo telefon jest zniszczony, nie uzwam go wiec z jakiej racji mam za niego placic ? Ktos cos na ten temat wie ? :D

Równie dobrze możesz telefon schować do szuflady i nie płacić rachunku, bo go "nie używasz". To nie ma żadnego znaczenia, musisz płacić, bo taka jest umowa.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Bo telefon jest zniszczony, nie uzwam go wiec z jakiej racji mam za niego placic ? Ktos cos na ten temat wie ? :D

Równie dobrze możesz telefon schować do szuflady i nie płacić rachunku, bo go "nie używasz". To nie ma żadnego znaczenia, musisz płacić, bo taka jest umowa.

No wlasnie nie jest to równie dobrze i nie jest to nawet sytuacja podobna do schowania do szuflady gdyz telefon otrzymali do reki i ewidetnie widza, ze jest on uszkodzony a w dodatku serwis to potwierdzil ;)

tak jak z autem... jesli je rozbijesz to nie to samo co schowasz do garazu ;)

Opublikowano

Ty chyba mylisz pojęcia, firma ubezpieczeniowa jest od UBEZPIECZENIA i wypłaty ubezpieczenia, serwis jest od naprawy GWARANCYJNEJ.

Ubezpieczenie nic nie ma do tego co się dzieje z telefonem, zwłaszcza że nie ma podstaw do opłacenia naprawy serwisowej czy gwarancyjnej z ubezpieczenia. 

Chcesz by ubezpieczyciel zapłacił za naprawę z ubezpieczenia które nie obejmuje tego typu uszkodzeń. 

Sam sobie załatwiaj z serwisem czy ubezpieczeniem  gdzie wysłałeś telefon jego zwrot czy naprawę. 

Nadal mylisz pojęcia w kwesti kosztów za telefon, piszesz o zerwaniu umowy z ubezpieczycielem który tylko ubezpiecza telefon a kupiłeś go od PLAY. Kupiłeś telefon na raty czyli musisz spłacić bez względu na to czy sprzęt posiadasz czy nie, tak samo czy jest zepsuty czy działa. 

Opublikowano

Ty chyba mylisz pojęcia, firma ubezpieczeniowa jest od UBEZPIECZENIA i wypłaty ubezpieczenia, serwis jest od naprawy GWARANCYJNEJ.

Ubezpieczenie nic nie ma do tego co się dzieje z telefonem, zwłaszcza że nie ma podstaw do opłacenia naprawy serwisowej czy gwarancyjnej z ubezpieczenia. 

Chcesz by ubezpieczyciel zapłacił za naprawę z ubezpieczenia które nie obejmuje tego typu uszkodzeń. 

Sam sobie załatwiaj z serwisem czy ubezpieczeniem  gdzie wysłałeś telefon jego zwrot czy naprawę. 

Nadal mylisz pojęcia w kwesti kosztów za telefon, piszesz o zerwaniu umowy z ubezpieczycielem który tylko ubezpiecza telefon a kupiłeś go od PLAY. Kupiłeś telefon na raty czyli musisz spłacić bez względu na to czy sprzęt posiadasz czy nie, tak samo czy jest zepsuty czy działa. 

Ale ubezpieczyciel czyli Ucare sami wyslali ten telefon do serwisu... Nie wiem jak to dziala, moze w celu ocenienia stra i wykonania kosztorysu a moze serwis naprawi a oni pokryja koszta

I w dodatku nie mam nic do play tylko do firmy ubezpieczeniowej do ktorej comiesiac place 5zl skladki ubezpieczeniowej i to z nimi umowe chce zerwac ... bo to, ze musze splacic telefon u Play to jest jasne ;)

Opublikowano

To sobie rozwiąż i zrezygnuj z ubezpieczenia, przecież to twoja umowa i wiesz co w niej pisze. Chyba obowiązuje okres 3 miesięcy wypowiedzenia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...