Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wklejka.ct8.pl Wklej swój kod!

gredier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Co tu dużo pisać, projekt zrobiony z nudów, raczej do użytku własnego, co oznacza, że nie udostępnię kodu źródłowego.

Zapraszam także do korzystania z mojej wklejki, wolnej od reklam, prostej i funkcjonalnej!

Adresy:

http://wklejka.ct8.pl/

Jakie języki obsługuje wklejka?

Dodałem podstawowe, które wiem, że są na co dzień używane:

- HTML
- CSS
- PHP
- Java
- JavaScript
- C
- C#
- C++
- JSON
- Lua
- Pascal
- Perl
- Python
- SQL

TODO V2:

- Rejestracja i logowanie
- Zarządzanie swoimi wklejkami
- opcja automatycznego kasowania wklejki co 24h
- api serwisu

Jeśli masz pomysł, czego brakuje Ci na takich wklejkach, pisz! Chętnie rozważę każdą opcje.

Screeny:

39353155058633148410.png

77895947349069878044.png

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Spoko projekt

Dzięki!

@topic

Hue hue, ktoś już próbował ataku na bazę

'or 1 = 1;

pozdrawiam za szczere chęci, ale coś nie wyszło, zabezpieczenia przede wszystkim! :3

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dodaj regulamin serwisu, akceptację warunków użytkowania lub temu podobnych, bo jeżeli teraz zapisujesz te wklejki na serwerze jako niezakodowany tekst, to możesz się nie wypłacić. Jak ktoś np. wrzuci tam coś ważnego, a potem się okaże, że inna osoba to ma, używa i złamała prawa autorskie to będziesz jednym ze świadków/sprawcą. Sytuacja mało prawdopodobna, ale warto brać KAŻDY aspekt pod uwagę tworząc tego typu strony.

Opublikowano

Dodaj regulamin serwisu, akceptację warunków użytkowania lub temu podobnych, bo jeżeli teraz zapisujesz te wklejki na serwerze jako niezakodowany tekst, to możesz się nie wypłacić. Jak ktoś np. wrzuci tam coś ważnego, a potem się okaże, że inna osoba to ma, używa i złamała prawa autorskie to będziesz jednym ze świadków/sprawcą. Sytuacja mało prawdopodobna, ale warto brać KAŻDY aspekt pod uwagę tworząc tego typu strony.

Miałem napisany, tylko zapomniałem dodać przekierowania, dziękuję za przypomnienie (przekierowanie dodane). Ogólnie nowa wersja będzie zupełnie przebudowana i akceptacja regulaminu będzie potrzebna, by w ogóle utworzyć konto w serwisie, ponieważ wklejka będzie przypisywana do danego użytkownika.

Opublikowano

Dodałbym jakby tytuł kodu tzn. można wybrać co ma być po adresie www np.

http://wklejka.ct8.pl/wirusdometin2

Dodatkowo bym zrobił tak, aby móc wpisywać TAB w polu tekstowym. Chodzi mi o to, że jak teraz chce wpisać np.

<html>
	<body>

to po wciśnięciu TAB przeskakuje mi do buttona "Prześlij".

I jeszcze bym zmienił kolor przycisku na inny :D

brak

Opublikowano

Dodałbym jakby tytuł kodu tzn. można wybrać co ma być po adresie www np.

http://wklejka.ct8.pl/wirusdometin2

Dodatkowo bym zrobił tak, aby móc wpisywać TAB w polu tekstowym. Chodzi mi o to, że jak teraz chce wpisać np.

<html>
	<body>

to po wciśnięciu TAB przeskakuje mi do buttona "Prześlij".

I jeszcze bym zmienił kolor przycisku na inny :D

1. Całkiem fajna propozycja :D

2. Kumpel mi już to wypominał, że Tabów nie można robić, aktualna wersja, którą mam na localhoście posiada już TABY - także zrobione i niedługo pojawi się na oficjalnej domenie.

3. Naprawione w nowej wersji

4. Tak samo jak przedtem kumpel mi to wypominał, w nowej zrobione :D

Dziękuję za propozycje i ew. wady.

Opublikowano

Przydałby się font monospace w polu do wklejania kodu.

A może dodać opcję personalizacji wyglądu czcionek / strony? :3

Opublikowano

Bardzo fajny projekt ;) Możesz dodać personalizację wyglądu czcionek, a także dodać ciemny template.

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 21.04.2017 o 22:22, venturas napisał:

Podobno z nudów powstają właśnie najlepsze projekty - i twoja strona jest dobrym przykładem. Dobra robota!  :yay:

Dziękuję :3 

Aż taki dobry nie jest, ale powiem, że kończę lepszą wersje, zbliża się małymi kroczkami.

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 22.07.2017 o 17:16, Ups... napisał:

Nie wiem czego brakuje na wklejkach, ale wiem, że na twojej brakuje mi domeny. Te darmowe rażą w oczy.

Spokojnie, jeśli znajdę jakiś pomysł na prostą i pamiętliwą nazwę to i domena będzie :)

P.S: Projekt nie umarł.

Co prawda nie wprowadzę jeszcze zmian i funkcji z TODO v2, lecz przepisuję kod pod bardziej  przejrzysty i raczej udostępnię skrypt jako open-source na GICIE (GIT).

Aktualnie dopisałem system szablonów i prosty system wtyczek, by skrypt był w pełni konfigurowalny przez użytkownika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...