Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Asus - problem po wymianie kodu na grę

KeragosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem gdzie to napisać więc napiszę tutaj.
Chodzi mi o kradzież której dokonał ASUS po zakupie od nich płyty głównej.

Jak zapewne wiecie kilka dni temu do niektórych swoich płyt głównych dołączali kody do gry MAFIA 3, tak też było ze mną.
Dostałem kod który trzeba było wpisać na ich stronie więc bez zastanowienia zrobiłem to.
Kod nie działał a ja pomyślałem że napisze do Supportu Asus'a.

Wysłałem 1 maila w którym powiadomiono mnie aby wysłać zdjęcia karty gwarancyjnej+dowodu zakupu+kodu do gry. Tak też zrobiłem, i dostałem odpowiedź że zdjęcia są niewyraźne(były bardzo wyraźne) i abym podesłał jeszcze raz lepiej zrobione. Tak też zrobiłem i posłałem im zdjęcia po raz drugi. Sporo czekałem na odpowiedź aż w końcu ją dostałem. Dostałem nowy kod niestety promocja skończyła się 1 dzień wcześniej a ja zostałem bez gry z niedziałającym już kodem.

Tak wiem że Mafia 3 jest kijowa ale jednak to coś co można byłoby chociaż sprzedać.

Nie wiem co teraz mogę zrobić, gdzie napisać, pisałem już do działu promocji ale nie odpisują mi.

Na dole macie zdjęcia proszę o pomoc.

post-945647-0-72976800-1484209980_thumb.png

post-945647-0-60378400-1484209984.png

post-945647-0-37942900-1484209989_thumb.png

post-945647-0-41581300-1484209993_thumb.png

post-945647-0-79470600-1484209996_thumb.png

Opublikowano

@Oski0202
Trochę szkoda, bo jak byłbym to ja to pewnie bym próbował coś robić jeszcze w X-KOM.
Ale że płytę zamówiłem koledze z Anglii i prosił mnie o napisanie do supportu to on ucierpiał.

Opublikowano

Ależ nikt nie ucierpiał, wszystko przez waszą głupotę.

Trzeba czytać regulaminy. Gra i klucz był ważny na terenie POLSKI , poza terenem kraju nie ma możliwości aktywacji. To normalne jak gra ma blokadę regionalną i sam sobie zawiniłeś nie podając GDZIE gra była aktywowana. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie pisz głupot bo wyraźnie napisałeś wyżej że kolega jest z ANGLII .

Piszesz w końcu w czyimś imieniu post i zapomniałeś nawet o tym poinformować ?

Zdecyduj się w końcu kto używa tego klucza i gdzie. Blokada regionalna pozwala użyć klucza na terenie Polski a nie w Anglii. 

Opublikowano

@Ktosiu
Komputer został złożony na terenie RP dnia 03/11/2k16.

Kod został użyty zgodnie z instrukcjami na terenie RP.

Płyta główna wraz z komputerem dalej jest w Polsce ponieważ chłopak sam zdeklarował się że przyjedzie po kompa w lutym.

A że składam kompy, czasem biore z hurtowni części, to nie chce mu nie dać czegoś co mu nie obiecałem. Jak już to sam mu kupie tą mafie ale kurcze jednak coś mi nie pasi z tym asusem.

Opublikowano

Teraz to zrozumiałe przynajmniej. Nic nie zrobisz poza nudzeniem asusa o wymianę kodu który z ich winy został nieużyty.  

Często nie przyjmują takich reklamacji bo część kodów sprzedawanych i używanych  jest za granicą  i rzadko rozpatrują reklamacje z tytułu nie działania kodu. Możliwe że pośrednio zawinił sprzedawca ( ewentualnie jego dostawca )  i sprzedano ci płytę z kodem nie dla regionu Polski ,  do użycia w innym kraju. 

Miałem kilka kodów z polskich zakupów sprzętu Asusa i tylko jeden mi zadziałał w Anglii, reszta była zła po wpisaniu. Nawet nie wysilałem sie reklamować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...