Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czołg Premium do 200 zł is-6 czy fcm lowe?

damian120796

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że temat poruszany milion razy czołg Premium do 200 zł is-6 czy fcm lowe . Jeśli chodzi o grę to wn8 1500 . Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zamieszanie

Opublikowano

Według mnie zdecydowanie Lowe

Lowe po ostatnim buffie dostał:

- Lepszą depresję -10

- Lepszy pancerz

- Lepszy silnik, co oczywiście sprawia, że szybciej się porusza.

Zalety Lowe:

- Dobra penetracja na podstawowych oraz 300 na goldzie

- Dobra depresja oraz pancerz wierzy

- Coś tam odbija

- W miarę mobilność

- Super celność 

- Przeładowanie, przy dobrej załodze i modułach około 9,80

Wady Lowe:

- Często pada silnik

- Czasem małe obrażenia jak za 240 wylosuje

FCM jest trudny do gry ponieważ nie ma pancerza a taki Lowe może wybaczyć błędy. FMC jest pod 2 względami lepszy od Lowe, lepsza prędkość oraz mm do IX tierów. IS-6 niby twardy, ale każdy wie gdzie go przebijać. Wadą IS-6 jest jego penetracja 175, jest to bardzo mało w porównaniu do innych VIII tierów premium. Ostatnio czołgi premium VIII dostały buffy do peny, depresji itp. a IS-6 każdego buffa nie dostał. IS-6 ma też niecelne działo co wraz ze słabą penetracją często sprawia duże kłopoty.

Według mnie na dzisiejszy czas najlepiej kupić czołgi: Lowe, SuperPershing, STA-2 oraz CDC (dla niedoświadczonych odradzam, ponieważ ciężko nim się gra)

Opublikowano

^ nie wspomniałeś, że IS i FCM ma losowania +1 z czego robi ich bardzo dobrymi zarabiaczami.

Pomogłem ?   Zostaw vwPNej5.png?1

Opublikowano

To co Panowie polecacie bo sam nie wiem

Opublikowano

Zależy od stylu gry? Jakie jest Twoje doświadczenie jak grasz?

Jeżeli nie jesteś jeszcze zaawansowanym graczem to cdc i fcm odpadają bo nimi trudno się gra. IS-6 oraz Lowe wybaczają błędy. Poleciłbym również nowe czołg w sklepie premium Liberte oraz Patriot. Liberte jest twardy, mobilność średnia oraz znośne działko. Patriot szybko ładuje i można grać nim na wieże, oraz jest w miarę mobilny.

Kup: Liberte, Patriot lub Lowe. Zależy jak lubisz grać.

Opublikowano

Jak nie przeszkadza ci malowanie patriota to bierz go bo jest bardzo OP. Wszyscy sobie go chwalą, tylko to malowanie jest jak dla mnie na nie.

Opublikowano

Tylko że nie widać tych czołgów w sklepie

Opublikowano

SuperPershing to T26E4 U.S.A VII tier, FCM HT i CDC MT francuskie, STA-2 japoński MT, osobiście Lowe wybacza więcej błędów niż IS-6.

Reszty czołgów nie komentuje gdyż nimi nie grałem.

Opublikowano

Tylko że nie widać tych czołgów w sklepie

Kurde, dziś popołudniu jeszcze byłby.

Więc trochę lipa. To polecam CI Lowe, jak tamtych czołgów nie ma, argumenty moje są podane wyżej.

Opublikowano

Dobrze dzięki pewnie kupię lowe i jeszcze jakiś inny

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lowe jeżeli chcesz wydać wszystko.

Osobiście posiadam SuperPershinga.

Z*******a maszynka do hajsu i do robienia załogi ;3

Opublikowano

Kupując którąś z tych maszyn, pierwsze co zrobisz po zakupie i pierwszej walce, to zadasz sobie pytanie:

- Jak to?

I to niezależnie od wyniku.

I będziesz zadawał sobie ciągle to pytanie. Będziesz próbował je zmieniać, odmieniać...

Aż w końcu zadasz pytanie, to właściwe:

- Po jaką cholerę wydałem te dwie stówy?

Taka jest moja rada. I nie traktuj tego jako żart.

test

Opublikowano

Kupując którąś z tych maszyn, pierwsze co zrobisz po zakupie i pierwszej walce, to zadasz sobie pytanie:

- Jak to?

I to niezależnie od wyniku.

I będziesz zadawał sobie ciągle to pytanie. Będziesz próbował je zmieniać, odmieniać...

Aż w końcu zadasz pytanie, to właściwe:

- Po jaką cholerę wydałem te dwie stówy?

Taka jest moja rada. I nie traktuj tego jako żart.

Ja to traktuje jak mega troll :)

Człowiek ma kasę to inwestuje i co Cię to obchodzi.

Polecam Lowe, dostał sporego buffa. 

Opublikowano

@Up. Po tylu latach obecności na MPC, to raczej daleko mi do trollowania.

Kwestia stanu portfela. Oczywiście, jego pieniądze, jego sprawa. Ja tylko "doradzam" jak to może być, po zrobieniu "inwestycji", jak Ty, to ładnie napisałeś.

Często magia czołgu za "prawie dwie stówy", a jest to duża suma i to niezależnie, kto jakimi pieniędzmi obraca, jest dużo większa niż jego możliwości. Zresztą, kto gra w WoTa trochę dłużej ten wie "co w trawie piszczy", jeśli chodzi o czołgi Premium.

test

Opublikowano

@Up. Po tylu latach obecności na MPC, to raczej daleko mi do trollowania.

Kwestia stanu portfela. Oczywiście, jego pieniądze, jego sprawa. Ja tylko "doradzam" jak to może być, po zrobieniu "inwestycji", jak Ty, to ładnie napisałeś.

Często magia czołgu za "prawie dwie stówy", a jest to duża suma i to niezależnie, kto jakimi pieniędzmi obraca, jest dużo większa niż jego możliwości. Zresztą, kto gra w WoTa trochę dłużej ten wie "co w trawie piszczy", jeśli chodzi o czołgi Premium.

Też miałem takie uczucie jak super persa kupiłem xD

Na początku jak się ma załogę na 50 % to faktycznie gówno, bo trudniej się oczywiście gra niż na 100 %.

Ale z czasem mi też ten ból dupska minął, że Jak to i w ogóle.

Tak samo mam z goldem xD

Wydaje na doświadczenie i jak wszystko wydam to tylko "Jak to?".

I moje zdziwienie na twarzy na co ja to wydałem tak szybko xD

Opublikowano

#up. Może to dziwne, ale nigdy nie miałem załogę, na czołgu Premium ,mniejszą niż 100%. Własną (bo i tak robiłem ;) ) czy też"szkoloną". Poruszanie się załogą z mnie niż...

Ale to już inny temat. ;)

test

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zdecydowanie bierz Lwa, bardzo fajny czołg, jeżeli ładnie się nim ustawić to jestes niezniszczalny. Do tego działo bardzo celne.

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

Sory że zadam tutaj swoje pytanie, ale który z tych czołgów premium najlepiej zarabia, najlepiej tier 8, bo myślę na kupnem. Ja idę w ruską linie więc myślę nad zakupem ISa-6, ale czy to się opłaca?

Opublikowano

Sory że zadam tutaj swoje pytanie, ale który z tych czołgów premium najlepiej zarabia, najlepiej tier 8, bo myślę na kupnem. Ja idę w ruską linie więc myślę nad zakupem ISa-6, ale czy to się opłaca?

Ja bym polecił Defendera, ulepszona wersja IS-6

Najlepiej zarabiającymi premkami są:

T26E5, pestka po 250 kredek.

Skorpion G, duży DMG, duża penetracja, zawsze coś ustrzelisz.

Opublikowano

Ale tych czołgów już nie można kupić.

Ja bym na Twoim miejscu poczekał niż rzucał się na ochłapy. Statystyki mówią swoje odnośnie moich propozycji. Można dorzucić do nich jeszcze Liberte.

Opublikowano

Skorpionem G przy 2-3k obrażeń z kontem premium można wyjść +/- 80k czysto na bitewke więc nie jest źle.
Ale oczywiście ma fajne działo lecz trzeba potrafić grać takim czołgiem gdyż jego pancerz a no brak pancerza nie pozwala na granie komfortowe jak takim patriotem czy liberte... Ten czołg kocha pociski HE oraz niby ma ten kamuflarz ale słaby bo świeci się jak nie wiem co... normalnie drugi CDC jak by opisać niby perki na kamo są kamuflarz siatka + bezruch ale to i tak zawodzi.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...