Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pawn - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, odnoszę się do użytkowników tego forum z pytaniem czy opłaca się uczyć języka pawn i z czego się tego uczyć? Mniej więcej w ile nauczył bym się tego języka aby nie było tak, że już będę go w miarę umiał a grywalność na serwerach będzie znikoma.

Opublikowano

Cześć, nauka jakiegokolwiek języka jest pożyteczna i się przyda - głowa nie śmietnik. Co do opłacalności to jeżeli chcesz robić serwery to zależy od reklamy, promocji, a jeśli będziesz te pluginy sprzedawał to najlepiej zagranicznym twórcom :)

Co do nauki: 

Telegram: un_der_dome

https://t.me/un_der_dome

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak kolega wyżej napisał.. To zależy tylko od ciebie ile osób będzie grało i czy opłaca ci się poświęcać na to czas.. 

Opublikowano

Powiem tak:

Zacząłem od języka PAWN, bardzo dobrze potrafiłem się nim posługiwać. Bardzo polecam ci ten język, zwłaszcza że po pawn zająłem się C, a teraz C++. Ogarniając już zasady i działanie potrafiłem w nim zrobić więcej.

Co do serwerów: Jeżeli masz się uczyć PAWN do SA:MP to Ci odradzam, ta platforma potrzyma rok, może dwa i nici. Jak już idziesz w strone GTA, to idz w C# (mowa tutaj o GTA:Networks).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...