Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po resecie routera nie można się do niego dostać

SnajperToJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, wczoraj moja siostra niechcący zresetowała router wi-fi przytrzymując ok. 10 sekund. Zresetowała się nazwa internetu oraz hasło.

Gdy to zauważyłem, odrazu ustawiłem nowe hasło. Hasło się ustawiło, ale nie mogłem zalogować się na stronę 192.168.1.100 spowrotem.

Więc zresetowałem router jeszcze raz, ale nadal nie mogłem wejść na stronę. Aktualnie gdy podłącze kabel do laptopa to mam internet, ale

gdy łącze się przez telefon mam zasięg wi-fi ale nic nie włącze, jakby go nie było. Dodam że nie mam teraz jak założyć hasła, bo nie mogę się zalogować na stronę. Na początku było admin, pentagram, na wi-fi ustawiłem hasło 23072016ab i na 192.168.1.100 nie działa żadne z haseł, próbowałem chyba z 30 innych np, admin admin / admin pentagram / admin 23072016ab / admin administrator / admin bez hasła / pentagram admin itp, itd, Mój router to pentagram cerberus P 6801. Potrzebuję pomocy jak najszybciej !

Opublikowano

Polecam ci skontaktować się z osobą która ci udostępnia internet lub go sprzedaje i spytaj się czy może ci na nowo zaprogramować ruter.

Opublikowano

Po co, wystarczy że przeczyta instrukcję obsługi , konfiguracja połączeń dla LAN i WiFi jest opisana.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tamtym razem jak typek mi ten router ogarniał, to moja mama musiała płacić za to, więc tak średnio - nie mam instrukcji obsługi :C // Nie wiem jak zalogować się na stronę 192.168.1.100 .. Jak zresetować hasło na tamtej stronie ?? :C 

Opublikowano

Google i szukasz, jest na stronie producenta w supporcie albo szukasz do podobnego z tej serii. Model i producenta znasz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...