Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadome zepsucie komputera

GodFreakinDamn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dosyć poważny problem,mianowicie mój ojciec jest uzależniony od komputera,i tutaj bez żartów proszę - sam jestem graczem wielu multiplayerowych pozycji,wręcz prawie nerdem aczkolwiek to co on robi to poważna przesada,zaniedbuje praktycznie wszystko co da się zaniedbać więc przychodzę tutaj po pomoc.

Potrzebuje sposobu,na zepsucie 2 laptopów (swój też mam zamiar unieszkodliwić)

Ma on minimum wiedzy informatycznej,więc samo zepsucie systemu raczej nic nie pomoże,to musi być trwałe zniszczenie hardware,a nie moge pozwolić sobie na grzebanie w nim bo się pokapuje.

Jeszcze lepiej byłoby gdyby nie było to instant,tylko postępowało podczas pracy komputera ( wystarczy w jednym przypadku,drugi może być instant)

Jeśli potrzebujecie więcej informacji,to jeden to ASUS z win10,drugi to HP pav win7.

Zaznaczam że wszelkie próby odwrócenia mnie od tego pomysłu spalą na panewce,mam cholernie dobre powody aby posuwać się do takiej ostateczności,sam bede musiał zrezygnować z tłuczenia w lola/metina/csa ale naprawdę nie mam wyboru.

Jeśli Wy mi nie pomożecie to kto?

Opublikowano

Możesz spróbować wyjąć pamięci ram z laptopa. Jest to kwestia odkręcenia jednej klapki i wyjęcia ramu. Jeżeli nie ma plomby, to nie zauważy (zwróć uwagę, żeby na śrubce śladów nie zostawić). Spróbuj najpierw na swoim i zobacz, czy komputer daje znaki życia (w komputerze w ogóle wtedy najczęściej w ogóle nie pokazuje się obraz). 

Powodzenia ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Swoj laptop lepiej sprzedaj/daj do kumpla, bo szkoda, a z laptopem ojca to moj pomysl jest taki: wykrecasz HDD (rownie proste jak ramy), "przypadkowo" spada Ci pare razy, HDD sa delikatne, wiec zrob tak zeby na jego obudowie nie bylo specjalnych wgniecen tez, wkladasz spowrotem, windows moze sie odpali, ale beda rozne problemy. Albo najlepiej jakbys odlaczyl cos od matrycy, niedzialajacy ekran to jest to! 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Tak,włóż do mikrofalówki, najlepiej nie wyciągając baterii... Do czego to doszło... Zamiast jak idiota niszczyć rzeczy materialne, pogadałbyś z ojcem poważnie, o ile to nie jest troll. xD

Opublikowano

Najmniej inwazyjny sposób na usmażenie komputera i innych urządzeń z usb:
USB Killer

Podłączasz, zabawka tworzy wyładowanie które smaży elektronikę.

Zdaje sobie sprawę że nie jest to tania zabawka ale daję sobie głowę uciąć że da się znaleźć tańszy odpowiednik.

aqcu39P.png
Opublikowano

A męczeniem bez niszczenia nie da rady ? Nie wiem jaką masz sam wiedzę, ale np. powiedzmy pozbawienie antywirusa zębów + jakiś RAT (DarkComet, lub Orcus nie powinny być trudne do znalezienia, a mają kilka ciekawych możliwości) i zdalnie np. DoS + resetowanie kompa co jakiś czas, aż będzie miał ochotę otworzyć okno i puścić lapka wolno.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

A męczeniem bez niszczenia nie da rady ? Nie wiem jaką masz sam wiedzę, ale np. powiedzmy pozbawienie antywirusa zębów + jakiś RAT (DarkComet, lub Orcus nie powinny być trudne do znalezienia, a mają kilka ciekawych możliwości) i zdalnie np. DoS + resetowanie kompa co jakiś czas, aż będzie miał ochotę otworzyć okno i puścić lapka wolno.

No jak laptop wyleci przez okno to chyba i tak wyjdzie na to samo no nie? :D

Jeszcze możesz zmienić bootowanie w biosie i założyć na niego hasło.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

aqcu39P.png
Opublikowano

Tak z innej beczki... Skoro ojciec jest uzależniony to myślisz, że jak się laptop zepsuje to wygrałeś? Co Ci to da? Odda do serwisu i mu naprawią, ewentualnie pójdzie do sklepu i kupi nowego. Jak nie będzie miał kasy to weźmie pożyczkę, sprzeda lodówkę/matkę/Ciebie, cokolwiek byle mieć na laptopa jeśli to jest faktycznie takie uzależnienie. Także jak dla mnie takie rozwiązanie jest bez sensu. Pomoże maks na kilka dni. Tu trzeba innego sposobu.

Opublikowano

USB KILLER.Za 60 dolków chyba.Po podłączeniu do kompa spala płytę główną i całą elektronikę.Jak kochasz tatusia i masz hajs to możesz kupić.Wygląda jak zwykły pendrive

Opublikowano

Zaklej mu plasteliną (tak żeby nie widział) wloty powietrza w laptopie. Powolna śmierć... Dla lepszego efektu mozesz mu najpierw tam kurzu napchać... A dopiero potem kleić.

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Takiego killera na USB można samemu zrobić. Poczytaj jakieś poradniki jak zrobić zwarcie. Ogólnie takie urządzenie zbiera ładunek elektryczny i po osiągnięciu odpowiedniego poziomu następuje wyładowanie.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli sytuacja jest tak poważna jak przedstawiasz, to lepiej zgłoś to na policję. Sam do 18 roku życia mieszkałem w domu ojca i macochy i po skończeniu tej przeklętej 18 wyprowadziłem się do dziadków. Obecnie ojciec płaci mi alimenty. Z patologia trzeba działać ostro. Albo ty ją wytępisz albo ona Ciebie. Innego wyjścia nie ma.

01100010 01110101 01101101 << nie tłumacz tego bo będzie bum!

Opublikowano

wez sie w mozg jebnij gnoju, zarob nna te sprzety pierw a potem bd mogl cos psuc, mamm nadzieje ze twoj stary to przeczyta

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...