Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon do 250 zł

JuroTheDragon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam słuchawki Razer Kraken Pro Gaming. Słuchawek nowych nie potrzebuję. Moja płyta główna (model Z87-G43) ma zintegrowany "Realtek ALC-892" z kanałem audio 7.1 .

Chodzi dokładniej o zakup mikrofonu 250zł+ i zapewne kartę dźwiękową to przy okazji w słuchawkach lepszy dźwięk może będzie. Też mnie ciekawi czy karta dźwiękowa zewnętrzna na USB czy wew. będzie lepsza? Jakiegoś taniego gówna nie toleruję, typu 

"do 100zł". Bo wiadomo jak jakościowo to jest...

Co o tym myślicie?

Opublikowano

Ta karta jest jak najbardziej godna polecenia, jest to już droższy Xonar, z naprawdę dobrą jakością i stosunkiem: cena/jakość.

Droższa alternatywa (karta wewnętrzna): http://www.x-kom.pl/p/277063-karta-dzwiekowa-aim-sc808-pci-e.html ~429zł

Alternatywa druga (karta zewnętrzna): http://www.x-kom.pl/p/259723-karta-dzwiekowa-audiotrak-prodigy-cube-black-edition-usb.html ~349zł

Wszystkie powyższe powinny spełnić twoje oczekiwania, które nie wyglądają na wygórowane, a same słuchawki nie potrzebują jakiegoś potężne napędzenia, jeżeli chcesz coś tylko pod 2.0, to pisz, bo taką propozycję również mam, a po tym co napisałeś, spodziewałem się właśnie, że szukasz karty pod stereo.

Co do samych słuchawek, w tej cenie miałbyś kilka lepszych alternatyw, uwielbiam jak producenci dopisują tyle razy "extra premium mega pro", ale słuchawki są ładne - nie zaprzeczę :)

Takie pytanie do autora: Czy słuchawki mają możliwość odpięcia mikrofonu, czy tylko schowania go w przeznaczonej do tego wnęce, wgłębieniu, kaburze? Pytam z czystej ciekawości.

Z mikrofonów mogę polecić ci takie:

3. Reloop Spodcaster ~230zł

2. Samson C01U ~300zł +SPRAWDZONY

1. Reloop SPOD PRO ~400zł

Opublikowano

Ta karta jest jak najbardziej godna polecenia, jest to już droższy Xonar, z naprawdę dobrą jakością i stosunkiem: cena/jakość.

Droższa alternatywa (karta wewnętrzna): http://www.x-kom.pl/p/277063-karta-dzwiekowa-aim-sc808-pci-e.html ~429zł

Alternatywa druga (karta zewnętrzna): http://www.x-kom.pl/p/259723-karta-dzwiekowa-audiotrak-prodigy-cube-black-edition-usb.html ~349zł

Wszystkie powyższe powinny spełnić twoje oczekiwania, które nie wyglądają na wygórowane, a same słuchawki nie potrzebują jakiegoś potężne napędzenia, jeżeli chcesz coś tylko pod 2.0, to pisz, bo taką propozycję również mam, a po tym co napisałeś, spodziewałem się właśnie, że szukasz karty pod stereo.

Co do samych słuchawek, w tej cenie miałbyś kilka lepszych alternatyw, uwielbiam jak producenci dopisują tyle razy "extra premium mega pro", ale słuchawki są ładne - nie zaprzeczę :)

Takie pytanie do autora: Czy słuchawki mają możliwość odpięcia mikrofonu, czy tylko schowania go w przeznaczonej do tego wnęce, wgłębieniu, kaburze? Pytam z czystej ciekawości.

Z mikrofonów mogę polecić ci takie:

3. Reloop Spodcaster ~230zł

2. Samson C01U ~300zł +SPRAWDZONY

1. Reloop SPOD PRO ~400zł

Mikrofon się wsuwa do obudowy po czym wystaje max 1cm, żeby go chwycić i wyciągnąć. Lecz ten mikrofon jakościowo.. jest no słaby :P

Póki co wezmę kartę dźwiękową i potem się zastanowię nad mikro. Tego AIM SC808 zakupię.

Opublikowano

Zamontowałem AIM SC808 i mam problem z szumem w słuchawkach, przy graniu w jakieś konkretne gry mocniej szumi, a przy np aktywnej przeglądarce prawie wcale. Możliwe, że to spowodowane długością kabla bo ma  z 4m :P Macie jakieś tipsy? 

@edit1: Zasilacz powoduje zakłucenia jak karta dźwiękowa jest za blisko niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...